Evb

Munnvann og oral cancer tilkobling

Er det en sammenheng mellom bruk av høy alkohol munnvann og kreft i munnhulen? noen studier sier ja, andre nei, men du kan fortsatt praktisere god munnhygiene. Her ser du hvordan.

Folk som bruker tobakk og drikke alkohol har størst risiko for å få kreft i munnhulen. Fordi noen typer munnvann inneholde så mye som 26 prosent alkohol, har det vært en viss bekymring for at hyppig bruk av alkohol-holdig munnvann kan spille en rolle i utviklingen av sykdommen.

Å gjøre munnvann-oral cancer tilkobling
Studier knytter alkohol-holdig munnvann til munnhulekreft gå tilbake til 1979. En gjennomgang av 200 pasienter med kreft i munnhulen fant at 10 av de 11 pasientene som ikke røyker eller drikker alkohol ofte brukte munnvann høy i alkohol innhold.

En annen studie publisert i tidsskriftet Cancer Research i 1991, intervjuet 866 pasienter med oral og strupekreft. De rapporterte at risikoen for kreft i munnhulen og svelg kreft var 40 prosent høyere hos menn og 60 prosent høyere hos kvinner som brukte alkohol-holdig munnvann.

Forskere antydet at høye alkoholinnholdet i munnvann virker på cellene som omgir munningen på en slik måte at kreftfremkallende stoffer, slik som nikotin, kan komme gjennom. De uttalte at risikoen for kreft i munnhulen gikk opp som alkohol konsentrasjon gikk opp og at kvinner var mer utsatt enn menn.

Oral kreft og munnvann: de siste oppdateringene
Videre studier ved første ikke klarte å finne en link mellom alkohol-holdige munnvann og kreft i munnhulen. En gjennomgang av alle de tidligere studier som så på dette mulige sammenhengen ble publisert i Journal of the European Dental Association i 2003. Gjennomgangen konkludert med at det er usannsynlig at bruk av munnskyllevann som inneholder alkohol øker risikoen for å utvikle orale eller halskreft. De gjorde påpeke at, fordi bruk av munnvann er mye hyppigere hos personer som røyker og drikker, er det vanskelig å skille ut bruken av munnvann som en årsak til kreft i munnhulen.

"Vi tror ikke at alkohol-holdig munnvann er en vesentlig årsak til kreft i munnhulen på denne tiden", sier Nader Sadeghi, MD, direktør for hode og nakke kirurgi ved George Washington University i Washington, DC "Poor oral hygiene, kronisk bruk av tobakk, betydelig alkoholkonsum, og underernæring er viktige faktorer i munnhulen. alkohol inneholdt i munnvann er ved den nedre ende av årsaker, hvis den bidrar i det hele tatt ".

En fersk studie, publisert i European Journal of Epidemiology, har åpnet døren igjen til mulig munnvann-oral cancer link. Studien anmeldt sakene til 924 hode-hals kreft pasienter i Europa og 1824 tilfeller i Latin-Europa og fant at to ganger om dagen munnvann bruk med et munnvann som inneholder opptil 30 prosent alkohol var en betydelig risikofaktor for hode og nakke kreft.

Hva skal du gjøre? Den europeiske Dental Association Council on Dental Therapeutics har konkludert med at basert på alle de eksisterende data, er alkohol-holdig munnvann trygt. Men Centers for Disease Control and Prevention anbefaler at, selv om det ikke er noen sterk sammenheng mellom alkohol-holdige munnvann og kreft i munnhulen, bør overdreven bruk motet. Som med mange ting, kan moderasjon være det sikreste svaret.

Tips for å velge en munnvann

  • Ifølge European Dental Association, er alkohol-holdig munnvann en trygg og effektiv del av daglig munnhygiene sammen med å pusse tennene og tanntråd. Alkohol har evnen til å drepe bakterier som kan forårsake tannkjøttsykdom.
  • Alternativer til alkohol-holdige munnvann er tilgjengelig kommersielt. Munnvann bruke natron eller antiseptisk chlorhexedrine er godkjent for oral helse. Spør tannlegen din for å anbefale et alkoholfritt munnvann som inneholder fluor som beskytter mot karies.
  • Du kan lage en trygg og effektiv munnvann hjemme ved hjelp av en teskje natron og en teskje bordsalt blandet med en liter vann.

Sammen med ikke røyke og ikke drikke alkohol til overmål, oral hygiene er en viktig del av å forebygge kreft i munnhulen. Alkohol-holdige munnvann, børsting og bruk av tanntråd er anbefalt for god oral helse. Hvis du foretrekker å ikke bruke alkohol i munnen, spør tannlegen din om å anbefale en alkoholfri munnvann eller hvordan du skal blande opp din egen trygg og effektiv munnvann løsning.