Evb

Munn omsorg grunnleggende for type 2 diabetes

Disse tips om god munnhygiene kan hjelpe deg å unngå type 2 diabetes-relaterte problemer som tannkjøttsykdom og tannråte.

Type 2 diabetes er en farlig sykdom, fordi hvis ukontrollert, kan det føre til komplikasjoner i hele kroppen, fra hjertet til nyrene til øynene. Diabetes kan også påvirke munn, forårsaker tannkjøttsykdom og tannråte.

Diabetes og munnhygiene: A double whammy

Å beskytte tennene og tannkjøttet, må personer med type 2 diabetes øve flittig oral hygiene og munn omsorg samt administrere sine diabetes. Helsemessige komplikasjoner i ett område kan påvirke den andre. For eksempel vil personer med diabetes og ubehandlet tannkjøttsykdom finne det nesten umulig å administrere sine diabetes og bringe sine blodsukkeret ned til normalt, forklarer Maria Emanuel Ryan, DDS, PhD, direktør for klinisk forskning og professor i oral biologi og patologi ved Stony Brook University School of Dental Medicine i New York.

"Hvis du har tannkjøttsykdom og nedbryting av bein og bindevev som støtter tennene, at kronisk betennelsestilstand fører til insulinresistens," Dr. Ryan sier. "Uansett hvor mye den personen klokker deres kosthold, uansett hvor mange muntlige medisiner eller hvor mye insulin de tar, vil de ikke være i stand til å få blodsukkeret ned. Det er virkelig en toveis gate."

Hvordan diabetes påvirker oral hygiene

Diabetes ber en betennelsesreaksjon i kroppen. I munnen, fører dette til hovent tannkjøtt. Hvis venstre ukontrollert, vil tannkjøttet begynner å trekke vekk fra tennene. Som din tannkjøttet retrett, dype lommer form mellom tenner og tannkjøtt. Disse lommene blitt hjem for bakterier og sopp, fylling med bakterier og puss. Diabetes skaper høye nivåer av sukker i spyttet ditt, en tilstand som spurs på disse infeksjonene.

Som et resultat, "du har en person som er mer utsatt for nedbryting av vev og infeksjon - og det er det periodontal sykdom er en sykdom av inflammasjon og infeksjon, "Ryan sier. Den høye nivåer av sukker i spytt forårsaket av type 2 diabetes også kan øke risikoen for hull i tennene. "Just [som om] du spiste godteri hele dagen, er du i større fare for tannråte," legger Ryan.

Mangel på spytt på grunn av diabetes øker også risikoen for tannråte. Mange mennesker med diabetes har tørr munn, muligens forårsaket av medisiner. En av spytt viktigste oppgaver er å vaske bort bakterier som forårsaker hull i tennene og nøytralisere syrer de produserer. Med mindre spytt, er du mer utsatt for tannråte.

Riktig diabetes omsorg, riktig munn omsorg

Hvis du har diabetes, følger du disse trinnene for god munnhygiene:

  • Har noen muntlige helseproblemer behandlet omgående. Gum sykdom må behandles, enten gjennom medisin eller kirurgi. Hulrom må fylles. Hvis du ikke har disse problemene adressert, vil de påvirke din evne til å håndtere din diabetes.
  • Hold diabetes under kontroll. Dette vil hindre muntlige komplikasjoner samt mange andre helseproblemer som kan oppstå ved ukontrollert diabetes.
  • Diskuter din diabetes med tannlegen din. Tannlegen trenger å vite om din diabetes og eventuelle komplikasjoner. Gi din tannlege dine siste fastende blodsukker testresultater og en liste over alle medisiner du tar.

Din daglige munnhygiene diett bør inneholde:

  • Børsting to ganger om dagen, i to til tre minutter hver gang
  • Tanntråd en gang om dagen
  • Skylle munnen med antiseptisk munnvann eller en resept munnvann etter tannpuss og tanntråd for å drepe bakterier som kan trives i sukkerholdig spytt

Disse enkle vaner kan sikre helsen til tennene og tannkjøttet.