Evb

Multippel myelom stadium I

Lær symptomene, behandlinger, og resultatene av stadium I myelom.

Legen din har fortalt deg at, basert på dine myelom symptomer og testresultater, har du myelom stadium I. Hva betyr det?

Hva er myelom stadium jeg?
To systemene blir ofte brukt til å bestemme myelom etappe: Durie-Salmon system og International Staging System (ISS). I begge, er myelom klassifiseres i en av tre faser: fase I, fase II, eller stadium III.

Myelom stadium I er det minste avansert stadium av myelom, noe som betyr at sykdommen har kommet relativt lite og du har bare en liten mengde av svulsten. Og avhengig av dine myelom symptomer, behandling kan ikke engang være nødvendig.

Symptomer på scenen en myelom varierer fra ingenting til ulike grader av tretthet, smerter og plager, skjelettsmerter, nyreproblemer, eller infeksjoner på grunn av en stresset immunsystem.

Hva myelom stadium jeg mener?
Under Durie-Salmon system, er iscenesettelse basert på fire målinger: nivåer av monoklonalt immunglobulin (en markør i blodet som indikerer hvor mange myelomatose plasma cellene er på jobb), antall benlesjoner, hemoglobinnivå (et mål på rødt blodceller), og blod kalsium nivå.

I myelom stadium, jeg henhold til Durie-Salmon kriterier, må du:

  • Litt lav hemoglobin. Din hemoglobinverdi er større enn 10 gram per desiliter (g / dl).
  • Normal kalsium i blodet. Ditt blod kalsium nivået er normalt [12 milligram per dl (m / dl) eller mindre].
  • En skjelettlesjon eller mindre. Du har ingen benlesjoner eller bare en enslig (en) myelom.
  • Relativt lavt nivå av monoklonalt immunglobulin. Ditt blod eller urin viser liten monoklonalt immunoglobin.

ISS er basert på to blodprøvesvar: beta 2-mikroglobulin og albumin. Under dette systemet, som er antatt å være mer sensitive når det gjelder å klassifisere myelom etapper, anses du å ha myelom stadium I hvis beta 2-mikroglobulin er mindre enn 3,5 mg / dl og albumin er 3,5 g / dl eller mindre.

Hvordan er myelom stadium I behandlet?
Hvis du har myelom stadium I og har ingen symptomer på sykdommen, kan legen ikke anbefale noen umiddelbar behandling. I stedet vil din medisinske teamet initiere det som kalles "vaktsom venter", som betyr tilstanden din vil bli nøye overvåket før du begynner å oppleve myelom symptomer eller sykdommen utvikler seg.

Hvis du har nyreproblemer forbundet med myelom din, men du kan trenge behandling som for eksempel dialyse eller nyretransplantasjon. "I fase du jeg må være mer forsiktig. Hvis det er skader på indre organer, du behandler", sier Guido Tricot, MD, PhD, direktør for Utah Blood and Marrow Transplant og myelom Program ved Huntsman Cancer Institute i Salt Lake City. Hvis det ikke er skade, kan du se på pasienten nøye og hold av behandlingen til myelom symptomer utvikler seg, sier Dr. Tricot.

Hva er prognosen for myelom stadium jeg?
Utfallet for myelom stadium I er relativt god. Bruke ISS staging system, median overlevelse folk med for myelom stadium I er beregnet til 62 måneder, sammenlignet med 44 måneder for trinn II, og 29 måneder for fase III. Husk at dette tallet gjelder ikke for alle, og som, takket være nye og mer effektive behandlinger, mange mennesker lever mye lenger.