Evb

Motiverende en kjær med type 2 diabetes

Holde noen fokusert på type 2 diabetes omsorg kan være utfordrende, men det finnes måter å holde dem på sporet.

Bor med en sykdom som krever konstant overvåking, i likhet med type 2 diabetes, kan være overveldende, og sperring er en vanlig reaksjon for mennesker nylig diagnostisert med diabetes. Det er mye lettere å late som ingenting er galt enn det er å ta de skritt som kreves for å holde seg frisk. Men familiemedlemmer kan spille en viktig rolle i å hjelpe sine kjære med type 2 diabetes ta de skritt de trenger for å kontrollere sin diabetes.

Kathy Honick, RN, CDE, en diabetes pedagog på Barnes Jewish Hospital i St. Louis, sier: "Som med andre kroniske sykdommer, det er en periode der diabetes pasienten beveger seg ut av et nivå av fornektelse til et nivå av aksept av sykdommen. "Men det er viktig for pårørende å innse at en nedgang i motivasjon kan skje når som helst.

Type 2 diabetes: rolle i familien

De livsstilsendringer som kreves av type 2 diabetikere kan være overveldende og frustrerende i begynnelsen. Spise måltider kan ikke lenger være så enkelt eller så morsomt som det en gang var, og behovet for regelmessig mosjon kan la mange mennesker med diabetes som er vant til deres stillesittende livsstil sint.

Phoebe James (ikke hennes virkelige navn), en sykepleier i Baltimore som har hatt type 2 diabetes i noen år, sier det er hennes familie som motiverer henne til å holde opp sin diabetiker livsstil. Det handler ikke bare om meg, sier James. "Jeg ser på mine tre små jenter. Det er derfor jeg tar vare på meg selv og gjøre hva jeg må gjøre. Jeg ønsker å være her for alltid å se dem vokse opp og gjøre min mann og meg besteforeldre en dag, "sier hun.

Tiffany Hester, av Colorado, omsorg for henne 90 år gamle bestemor som hadde type 2 diabetes. Hun sier det er "greit å oppfordre noen til å ta de rette valgene, men de må ha det."

Hun peker på hennes svigerfar, som har borderline diabetes og hvem hun er nå å hjelpe. "Min far svigerfar ønsker å [gjøre de nødvendige endringer for å holde seg frisk] og blir veldig vellykket med det," Hester sier. I hennes bestemors tilfelle, "Vi vil verbalt minne henne om hennes matvaner, men vi kunne ikke ta det kvalitet-of-life beslutning fra henne."

Type 2 diabetes: oppmuntrende aktivitet

For noen mennesker, er aktivitet en gitt: De ville være aktive selv om de ikke var å leve med type 2 diabetes. James sier: "Fysisk aktivitet har alltid vært viktig og nødvendig for meg, og det har ikke forandret seg." Men hva gjør du, som en omsorgsperson, hvis din kjære med type 2 diabetes mangler selvtillit motivasjon til å trene? Her er noen tips for å komme din kjære flytte:

  • Bruk en skritteller: En studie gjort i 2007 viste at blant en gruppe diabetikere, de som brukte skritteller for å måle avstanden gikk møtte sine treningsmål og ofte overskredet dem.
  • Gruppeaktiviteter: Noen mennesker reagerer bedre å gruppetrening enn å trene alene. Oppmuntre din kjære til å ta gruppetrening eller tilby å trene med din kjære.

Leve livet med type 2 diabetes betyr ikke din kjæres liv må bli snudd opp ned. Men, kan det være nødvendig for deg å bidra til å gi veiledning under justering perioder.

Siden det er i dag ingen kur for diabetes og diabetes selvledelse er en livslang forpliktelse til livsstilsendring, vil den støtte og oppmuntring av familiemedlemmer hjelpe din kjære med type 2 diabetes holde seg frisk, sier Honick.