Evb

Motiverende en kjær med type 1 diabetes

Få noen du er glad motivert til å ta vare på type 1 diabetes er en viktig del av en diabetes behandling plan.

Til tross for betydelig fremgang i behandling av diabetes, er det fortsatt den ledende årsak til hjertesykdom, hjerneslag, blindhet og nyresvikt. Medisinsk kontroll av blodtrykk og glukose ha hjulpet, men god diabetiker kontroll og forebygging av komplikasjoner fortsatt er kraftig avhengig av diabetiker å være en aktiv deltaker i sin egen omsorg.

Kathy Whittle, av Brewster, Massachusetts, har oppdratt to barn med type 1 diabetes. "Det var helt avgjørende at de blir kunnskapsrik og engasjert i sin egen omsorg. Vi vil at de skal leve så normalt som mulig, og det betyr å være i stand til å håndtere situasjoner som utvikler seg borte fra hjemmet", sier Whittle.

Type 1 diabetes: utdanning fører til motivasjon
"Diabetes ikke går bort, så må man kommer over den første sinne og frykt før du kan diskutere og ærlig ta opp spørsmål som berører glukose kontroll," sier Meg Bayless, BSN, RN, en sertifisert diabetes pedagog ved Universitetet i Iowa Health Center i Iowa City. I tillegg til stadig å holde styr på deres blod sukker og tar medisiner, personer med diabetes må også gjøre endringer i livsstil som involverer deres kosthold, mosjon og stress eksponering. Det er lett for diabetikere å føle seg ut av kontroll over sine liv. Å bli fortalt hele tiden hva de trenger å gjøre kan være overveldende. Og uten riktig motivasjon og oppmuntring, kan de føler at det er alt bare for mye.

"Det beste vi gjorde for barna var å starte dem ut med god diabetes utdanning. Ved klinikken deres jobbet de med en diabetessykepleier-pedagog, en ernæringsfysiolog og en psykolog. Dette er ressurser de har vært i stand til å gå tilbake til for støtte siden begynnelsen, "Whittle sier. "Våre barn har blitt styrket av utdanning. De er interessert i teknologien for diabetes behandling, for eksempel de nye insulinpumper, og de følger alle den nyeste forskningen. Vår sønn er i college nå, og vår datter er i videregående skole. De er leve normale liv og har en positiv og forventningsfull holdning om deres fremtid. "

Type 1 diabetes: strategier for pleieren
Personer med type 1 diabetes som har vanskeligheter med å møte sine grunnleggende behov er ikke motivert til å ta opp langsiktige problemer. Undersøkelser viser at involvering av en familie omsorgsperson som gir hjelp og emosjonell støtte fører til bedre diabetesbehandlingen.

Som medhjelper er du en viktig del av din kjære en motivasjon. To viktige deler av motivasjonen er overbevisning og selvtillit. Personer med diabetes må ha en overbevisning om at det å være involvert i sin egen omsorg er viktig og tillit til at de kan lykkes.

Husk at den type Omsorgssvikt trengs avhenger av omstendighetene rundt den enkelte pasient. "Ulike stadier av diabetes krever forskjellig fokus. Motivasjon strategier vil være forskjellig for den nylig diagnostisert skolealder pasient med foreldrenes engasjement, for tenåringer, for voksne, og for de med komplikasjoner", sier Bayless.

Her er strategier for å hjelpe med omsorgsoppgaver innsats:

Målet for fremgang, ikke fullkommenhet. Din kjære kan bli overveldet hvis presentert med mål som synes uoppnåelig. Det er best å starte gradvis og måle utviklingen ved hjelp av små skritt.

Unngå å ta på seg for mye selv. Kjære vil trenge hjelp til tider, men hvis du gjør det for mye du tar sitt ansvar bort fra dem og sette den på deg selv. "Støtte fra familie og venner kan være nødvendig å endre seg over tid. Den personen med diabetes bør være i stand til å fortelle dem nær ham eller henne når ikke å mase," Bayless sier.

"Det var vanskelig, spesielt med vår datter som var bare 10 da hun ble diagnostisert, for ikke å hoppe i. Jeg måtte tvinge meg selv tilbake av noen ganger slik at hun kunne ta mer ansvar på seg selv," Whittle sier.

Tenk ros, ikke frykt. "Skremselspropaganda om fremtidige komplikasjoner er ikke effektiv,» sier Bayless. Din kjære er egnet til å tune deg ut hvis du synes fordømmende. Ros, støtte og aksept er mye bedre motivatorer.

Vær tålmodig. Utdanne noen om diabetes tar tid. Være forberedt på å gå sakte og være vedvarende, spesielt hvis diabetiker er eldre. En fersk studie fant at en person med type 1 diabetes over 70 år krever mer enn 14 timer med Omsorgssvikt per uke. For eldre diabetikere, være oppmerksom på at depresjon, hukommelsesproblemer, og problemer med å konsentrere kan forstyrre deres evne til å delta i omsorg. Utdanne en eldre diabetikere krever tid, tålmodighet, forståelse og toleranse.

Få hjelp. Diabetikere nytte av samspill med andre diabetikere. Finn en diabetiker støttegruppe. "Ressurser for støtte er multidimensjonal, inkludert lokale støttegrupper, individuell rådgivning og on-line støtte," sier Bayless. Hun anbefaler den europeiske Diabetes Association, Juvenile Diabetes Research Foundation, og European Association of Diabetic Lærere som gode steder å starte.

Diabetes er en levetid sykdom som kan virke overveldende til tider. Oppmuntrende din kjære til å være involvert i å sette mål og gjøre gode valg vil hjelpe dem å føle kontroll over sitt eget liv.