Evb

Morgenkvalme

For mange kvinner, er den tøffeste delen av tidlig graviditet morgenkvalme. Morgenkvalme kan variere fra mild, sporadisk kvalme til alvorlig, vedvarende, invalidiserende kvalme med utbrudd av oppkast. Symptomer kan bli verre i morgen, men de kan slå til når som helst på dagen eller natten.

De første tegnene på morgenen sykdom utvikler seg vanligvis i løpet av måneden etter første uteblitte menstruasjon, når graviditet hormon nivåer stige. Kvinner bærer tvillinger eller flere har større hormonet øker, som har en tendens til å forårsake mer alvorlig svangerskapskvalme.

Det er ikke mulig å forutsi hvor lenge morgenkvalme vil vare, selv om du har lidd gjennom det før. Kvalme og oppkast vanligvis gå bort etter 12 til 14 uker av svangerskapet. Men i noen tilfeller, kan det vare godt inn i et svangerskap.

Hvis du har alvorlig, vedvarende kvalme og oppkast eller er ute av stand til å ta i væsker, bør du oppsøke lege eller sykepleier-jordmor med en gang. Dette svangerskapet problem kan føre til dehydrering og underernæring. For dette, må du intravenøse (IV) væsker og / eller foreskrevet medisin. I noen tilfeller kan det være nødvendig å overnatte på sykehuset.

Livsstil retningslinjer for å dempe morgenkvalme

 • Holde maten i magen, men ikke for mye. Tom mage kan gjøre kvalme verre. Spis flere små måltider hver dag i stedet for tre store måltider.
 • For morgen kvalme, spise en liten snack (som sprakk) før stigende. Vent noen få minutter for snack å fordøye, så kom deg ut av sengen sakte.
 • Hold deg hydrert. Drikk mye væske. Prøv en sports hydrering drikke samt vann, buljong eller juice.
 • Spis mer protein, og kutte fet mat inntak.
 • Unngå lukter og mat som gjør at du føler deg kvalm. Sitrus juice, melk, kaffe og koffeinholdige te ofte gjør kvalme verre.
 • Unngå jerntilskudd, som kan gjøre kvalme verre. Dette er ikke nødvendig i første trimester.
 • Få masse hvile. Stress og tretthet kan gjøre morgenkvalme verre.

Behandling for morgenkvalme

Følgende er trygge, velprøvde behandlinger for morgenkvalme. Du kan ikke få fullt fritak fra morgenkvalme behandling. Ta ingefær eller doxylamine er mest sannsynlig å effektivt dempe kvalme og oppkast.

 • Ingefær tas regelmessig kan lindre morgenkvalme etter noen dagers behandling. Ingefær kan tas som et pulver i en kapsel, revet frisk inn i varmt vann for en te, eller anvendes i sirup eller krystalliseres.
 • Enkelte antihistaminer som doxylamine eller dimenhydrinate, tatt som legen anbefaler, kan lindre morgenkvalme. Doxylamine er en reseptfrie medisin som selges som Unisom nattesøvn-Aid tabletter. Hvis en av disse antihistaminer alene ikke lindre morgenkvalme, kan du prøve å ta det med vitamin B6. Merk: Du må ikke forveksle Unisom tabletter med Unisom SleepGels, som inneholder en annen medisin.
 • Vitamin B6 og B12, tatt regelmessig i henhold til legens råd, kan redusere kvalme og oppkast. Vitamin B6 synes å være mer effektive for kvalme og oppkast for vitamin B12.
 • Akupressur lindrer kvalme for noen kvinner. Trykk fast på P6 punktet, innsiden av armen, i tråd med langfingeren og en sjettedel av veien mellom håndleddet og albuen. Flere studier tyder på at akupressur forkorter anfall av kvalme og oppkast, men symptomene kan fortsatt være så alvorlig.