Evb

Miljøvennlig skjønnhet

Hvis du spiser økologisk og lokalt når det er mulig, Carpool å jobbe, og resirkulere på en regelmessig basis, kan det hende du tror du gjør alt du kan for å beskytte miljøet. Men det kan være en mer område med rom for forbedring: kosmetikk og toalettartikler.

Det grunnleggende om øko-skjønnhet
Redusere, gjenbruke og resirkulere er retningslinjer som er sanne for skjønnhetsprodukter også. Jo færre produkter du bruker, og jo flere produkter eller beholdere du kan gjenbruke, jo mindre avfall du vil produsere.

Start med å redusere antall produkter du kjøper. Kommer du til en ny flaske sjampo når det er fortsatt nok for flere gangers vask i bunnen av den gamle? Kjøper du tre nyanser av bær lipgloss når du kun bruker én? Individuelle valg som disse kan virke ubetydelige, men de kan legge opp til å gjøre en stor forskjell for miljøet.

Neste vurdere emballasje. Unngå produkter som kommer med for mye emballasje, inkludert faux sprøyter, individuelle rør for daglig bruk, og unødvendig plastemballasje. Noen merker som er kjent for minimal emballasje er Mario Badescu, Stila Cosmetics, Smashbox Cosmetics, og Aveda.

Emballasje i fremtiden, sier Stacy Malkan, forfatter av Not Just a Pretty Face (New Society Publishers, 2007) og talsperson for Health Care Uten Harm, en koalisjon av organisasjoner som jobber for å redusere forurensning i helsevesenet, vil følge Pangea Organics, en linje av veganske produkter til personlig pleie. Selskapets emballasje er laget av 100 prosent resirkulert papir, er brettet i origami-stil så det bruker ikke lim, og inneholder frø som søt basilikum og amaranth som faktisk kan være plantet.

Et annet liv
Prøv å komme opp med kreative måter å bruke kosmetikk og toalettartikler. For eksempel, hvis en balsam igjen håret for flat, og du ønsker ikke å skylle med det igjen, bruke det som en provisorisk barbergel for bena. Gamle tannbørster kan brukes til å rengjøre smykker eller flis.

Containere selv kan også noen ganger brukes om igjen. Mange kosmetiske selskaper selger gjenfyllbar komprimerer og andre beholdere, inkludert Mary Kay, Laura Mercier og Prescriptives. Selv om et produkt som ikke kan gjenbrukes til sitt opprinnelige formål, noen ganger kan det fylle et behov andre steder: Sjampo flasker, for eksempel, kan bli til badekar leker for barna eller kan brukes til å holde maling.

Støtte selskaper som resirkulerer
Som i 2008, bare noen skjønnhet produkt selskaper, deriblant MAC og Aveda, tilbyr resirkulering av sine brukte beholdere. Men mange flere bruker resirkulert glass og aluminium som emballasje og produserer beholdere som enkelt kan resirkuleres. For eksempel, Dr. Andrew Weil for Origins produkter kommer i en boks som ble produsert ved hjelp av vindkraft, og lokk på Clinique hudpleie-behandling linjen er laget med 80 prosent resirkulert aluminium.

Det er det indre som teller
Det neste trinnet er å begynne å ta en nærmere titt på ingrediensene i produktene du kjøper. Kjemikalier som formaldehyd og ammoniakk, og konserveringsmidler som parabener lurer i mange vanlige kosmetikk og toalettartikler. Disse stoffene utgjør en potensiell trussel ikke bare for din egen helse, men muligens til at av miljøet.

Men det er gode nyheter: The Food and Drug Administration, Environmental Protection Agency, og mange stater setter nye standarder for biologiske og miljømessige farer i personlig pleie produkter. I tillegg er mange selskaper tar initiativ og produsere mindre skadelige formuleringer, ved hjelp av organisk, naturlig og fair-trade ingredienser.

Farge kosmetikk
Sjansene er du har lest at mineral makeup er en mindre irriterende alternativ for huden din. Det du kanskje ikke vet er at mineral makeup er bedre for miljøet, også. Merker som Jane Iredale og Bare Escentuals har full linjer med mineral makeup, som inneholder mikroniserte mineraler og er laget uten fyllstoffer, bindemidler, kjemiske fargestoffer eller konserveringsmidler.

Flere og flere kosmetikk og kroppspleieprodukter produkter blir merket "organisk", men forbrukerne må være forsiktige, fordi det i dag ingen regler eller kriterier for slik merking. En tryggere alternativ er å se etter ingredienser som har blitt sertifisert som økologisk av den franske sertifiseringsorgan organisasjon Ecocert.

Nylig ble den Whole Foods Market kjeden den første store forhandler i Europa for å opprette en privat standard for naturlige produkter til personlig pleie. Den nye Premium Body Care segl vises på produkter som er fri for syntetiske duft og noen 250 brukte syntetiske kjemikalier, blant annet parabener.

Burt er Bees er teaming opp med Natural Products Association og lansere Natural Seal sommeren 2008. Forseglingen skal vises bare på produkter som inneholder minst 95 prosent naturlige ingredienser. For tiden er det ingen standard for en "naturlig" produkt.

I tillegg er noen kropp produkter nå har ingredienser som er Fair Trade-sertifisert, noe som betyr at en bestemt ingrediens eller ingredienser ble produsert i et sosialt, økonomisk og miljømessig forsvarlig måte. En ny linje av produkter fra Kiehl, for eksempel, har sertifisert økologisk argan olje fra et kooperativ i Marokko.

Spas
Mange spas går mot miljøbevissthet. The Green Spa Network, grunnlagt i 2005, teller nå 11 frivillige medlem spas. Konsernets mål er å redusere energi-og vannforbruk, fremme resirkulering og bruk av produkter som maling, gulv og lim som inneholder lave nivåer av flyktige organiske forbindelser, og øke generell miljøbevissthet i Europa. Finn et medlem spa online på: www.greenspanetwork.org

På legekontoret
Ønsker du å plumpe leppene eller fylle i linjer? Opt for hyaluronsyre filler (Restylane, Juvaderm) snarere enn en storfe filler (kollagen). Fordi de er syntetiske og ikke stammer fra dyr, hyaluronsyre fyllstoff er mildere på miljøet, sier Neil Sadick, MD, en New York City hudlege. De er også bedre for pasientene fordi de er mindre sannsynlighet for å forårsake allergiske reaksjoner. Og gode nyheter for Botox fans: Behandlingen i seg selv ikke har vist seg å forårsake noen skade på miljøet, selv om nålene, som med en hvilken som helst brukt i medisinsk behandling, ikke kan resirkuleres.

Hårspray
Mange tror fortsatt at bruk av aerosol hårspray setter hull i ozonlaget. I virkeligheten ble klorfluorkarboner, som ødelegger ozonlaget, utestengt fra hårspray og andre aerosoler av Europa i 1978. I tillegg, siden 1999, har de fleste store hårspray merkevarer blitt omformulert slik at de inneholder en mindre andel av flyktige organiske forbindelser (VOC), som øker smog, å møte skjerpede krav innført av California Air and Resource Board. Selv om disse tøffere standarder er for tiden håndheves bare i California, de fleste nasjonale merkevarer tilby det samme produktet over hele landet - så selv om du bor i Nebraska, er håret spray trolig mindre skadelig i dag enn det var for ti år siden.

Topp lovbrytere

Sjampo
Parabener, en gruppe kjemikalier som brukes som konserveringsmidler i mange sjampo, utgjøre en trussel mot det endokrine systemet. En studie publisert i Journal of Toxicology and Applied Pharmacology fant at langvarig eksponering for parabener kan øke østrogen i kroppen, noe som kan heve en kvinnes risiko for brystkreft. Når skylles ned i avløp, kan parabener også være farlig for vannforsyning og vannlevende organismer. Naturlige og organiske merker som Burt er Bees, Aubrey Organics, og Ole Henriksen tilbyr paraben-frie formler. En annen måte du kan minimere skade er å vaske håret annenhver dag i stedet for hver dag. Du vil spare vann også.

Hårfarger
Et flertall av kommersielle hårfarge produkter inneholder kjemikalier som ammoniakk, hydrogen peroxide, og phenylenediamine - som alle kan legge til vannforurensning når skylt ned i avløpet. Hvis du ikke er klar til å gå grå ennå eller bare festet til farge-behandlede låser, velge et alternativ som en grønnsak fargestoff. Aubrey Organics, solgt på Whole Foods og andre butikker som selger naturlige produkter, tilbyr en hjemme-vegetabilsk fargestoff. Vil bli advart om: Vegetabilske fargestoffer er ikke så sterk som kjemiske fargestoffer, så du vil ikke få de samme resultatene. En salong alternativet er Aveda Professional Hårfarge fargestoff, som er 97 til 99 prosent vegetabilsk avledet og sterkere enn at-home fargestoffer. For å finne en salong nær deg, kan du logge deg inn på: http://www.aveda.com/templates/door/locator.tmpl?ngextredir=1

Håret rette produkter
Salon hår rettetang er sterkt avhengig av formaldehyd, som blir skylt ut i vann og har blitt funnet i drikkevann over hele verden, ifølge Verdens helseorganisasjon. Inntatt formaldehyd har vist seg å øke mage irritasjon hos rotter og påvirke sin sædkvalitet. Det er best å unngå denne behandlingen inntil nye alternativer utvikles.

Fragrance
Undersøk dine hjem skjønnhetsprodukter for de som liste "duft" som en ingrediens - dette begrepet er løst brukes til en rekke stoffer, inkludert ftalater, hormonforstyrrende kjemikalier som har blitt funnet i vår nasjons innsjøer og vassdrag, og som påvirker helsen fisk. Ftalater finnes også i de fleste antibakterielle produkter, blant annet såper, geleer og kremer. Med helsen til miljøet i tankene, er det best å bruke duft-fri og ikke-antibakterielle produkter, selv om de kan synes å være en "sunnere" valg.