Evb

Metabolisme og vektkontroll

Stoffskiftet er naturligvis innstilt på et visst nivå og motstår ikke bare vekttap, men også vekt-tap vedlikehold. Lær hvordan du kan overvinne din metabolisme.

Mange mennesker liker å skylde sin vekt på deres metabolisme, den hastigheten som kroppen brenner kalorier. Kosthold og trening kan øke din metabolic rate, og dermed kan bidra til vekttap. Men opprettholde en lavere vekt vil være en pågående kamp fordi stoffskiftet du ble født med ikke forblir styrket uten konstant innsats.

"For folk flest, uansett livsstil endringer du har gjort for å gå ned i vekt, må du fortsette godt utover den perioden av vekttap for å holde den av," sier Michael Rosenbaum, MD, førsteamanuensis i klinisk pediatri og klinisk medisin ved Columbia University Medical College i New York. "Folk som er i stand til å holde vekten av generelt å gjenoppfinne seg selv."

Faktisk er stoffskiftet bygget for å motstå hurtig vekttap, som i tidligere århundrer ment at hvis mat kjørte ut, kan kroppen bytte til survival mode ved å senke forbrenningen. "Det biologi var svært fordelaktig for alle våre forfedre før den industrielle revolusjon," Rosenbaum sier. "Vi har jobbet med det i 300 000 år. Vi er ganske god til det. Det er bare ikke god for dette miljøet."

Hvordan stoffskiftet reagerer på vekttap

Øke stoffskiftet gjennom kosthold og mosjon vil gi raske vekttap avkastning i begynnelsen, men som du taper vekt stoffskiftet faktisk vil begynne å avta. "Det er en metabolsk motstand mot å holde den reduserte vekten," Rosenbaum sier. "I forsøk på å opprettholde eller gå ned i vekt, er kroppen din kjemper tilbake. Det brenner kalorier mer effektivt, særlig kalorier du forbrenner gjennom aerob trening eller aktiviteter som å gå rundt."

Dette er en av grunnene til at folk dedikert til en vekt-tap programmet vil noen ganger støter på et platå. De har enorm suksess i å miste vekt opp til et visst punkt, men så plutselig slutte å se resultater. Sin metabolisme har avtatt å matche deres nye nivå av form, og det er mindre kroppsmasse til drivstoff, slik at stoffskiftet ikke trenger å jobbe så hardt.

Husk også at en person som har måttet øke sin metabolisme å gå ned i vekt vil alltid må jobbe hardere for å holde vekten nede enn en naturlig slank person. "Hvis du har to personer som begge veier 150 pounds, men man har tapt 150 pounds å komme til den vekten, den personen som er vekt-redusert blir nødt til å spise 300-400 kalorier mindre eller brenne 300-400 flere kalorier gjennom trening hver dag enn den personen som er naturlig 150 pounds, "Rosenbaum sier.

Overvinne metabolsk motstand for å opprettholde vekttap

De helsemessige fordeler av vekttap er ubestridelig. Her er hvordan du kan overvinne din metabolisme å gå ned i vekt og holde den av:

  • Revurdere din energibalanse. Du må kanskje spise enda mindre som du gå ned i vekt fordi kroppen trenger færre kalorier for å opprettholde seg selv. På den annen side, kan du øke intensiteten og varigheten av treningsøktene. Enten strategi kan bidra til å bryte en fitness platå.
  • Endre fitness rutine. Prøv forskjellige typer trening for å jobbe nye muskler og holde kroppen gjette. Styrketrening spesielt er kjent for å holde stoffskiftet høyt, som muskler forbrenner mer kalorier i hvile enn fett gjør.
  • Endre kostholdet. Komplekse karbohydrater bør utgjøre minst 50 prosent av det daglige kostholdet, for å holde kroppen skikkelig drevet. Men hvis du tilbringe noen dager å spise færre karbohydrater og mer magre proteiner, kan endringen bump deg av platået. Det tar mer kalorier for kroppen å omdanne protein til drivstoff enn karbohydrater eller fett.

Opprettholde vekttap vil være en langsiktig kamp mot kroppen din egen overlevelse prosesser, som alltid tar din matforsyning kunne kjøre ut når som helst. "Det er mye vanskeligere å holde vekten nede enn å faktisk miste den, noe som gjenspeiles av alle de menneskene som mister vekt raskt bare for å gjenvinne den," Rosenbaum sier. "Over 75 prosent av personer vil vende tilbake til sine tidligere nivåer av kroppen fedme i løpet av få år etter ellers vellykket vekttap. Dette er et resultat av kombinert metabolsk, atferdsmessige, endokrine og autonome nervesystemet endringer som 'konspirerer" for å favorisere gjenvinne av tapt vekt. "

Informerer Rosenbaum, "Våre studier tyder på at dette opposisjon til varig vekttap ikke avtar over tid og er like potent hos overvektige og aldri-overvektige individer. Derfor langsiktige endringer i livsstil er nødvendig for å opprettholde vekttap."