Evb

Mestring med lupus smerte

Lupus-relaterte smerter er vanlig, men det er medisinske og ikke-medisinske behandlinger som kan hjelpe lindre smerte.

Hvis du har blitt diagnostisert med lupus, vil du sannsynligvis nødt til å takle lupus-relaterte smerter på et tidspunkt i løpet av din sykdom. Nitti prosent av lupus pasienter opplever noen felles eller muskel smerter, ofte forårsaket av betennelse i leddene.

Lupus smerte er forskjellig fra andre typer smerte fordi dens kilde og løsningen er ofte ikke så opplagt. Lupus er en systemisk sykdom og smerte symptomer, som andre lupus symptomer, har en tendens til å vokse og avta. Stress kan også spille en større rolle i å utløse smerte knyttet til lupus enn det ville fra andre forhold.

Typer lupus smerte
Smerte kan påvirke lupus pasienter på følgende måter:
  • Leddgikt. Hevelse i leddene er vanlig i lupus pasienter. Symptomer omfatter smerter, ømhet, stivhet og varme. Lupus vanligvis forårsaker leddgikt i leddene på begge sider av kroppen og ofte påvirker fingre, håndledd, albuer, knær og tær. Stivhet er verre i morgen og blir bedre som dagen går.
  • Fibromyalgi. Så mange som 25 prosent av lupus pasienter kan også ha fibromyalgi, en tilstand som forårsaker kroniske muskel-og leddsmerter. Årsaken til fibromyalgi er ennå ikke kjent, men det kan også føre til tretthet, ledd-og muskelsmerter, og stivhet.
  • Lupus myositt. Lupus pasienter kan ha betennelse i musklene som beveger bein, kalt "musklene." Dette kan føre til smerter og muskelsvakhet.
Medisinske behandlinger for lupus smerte
"Anti-inflammatoriske medisiner som salisylater, NSAIDs og kortikosteroider hjelpe med smerte," sier Amita Bishnoi, MD, en revmatolog ved Henry Ford Hospital i Detroit. Legen kan anbefale ett eller flere av følgende medisiner for å hjelpe deg med å håndtere lupus smerte:
  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Disse er de mest brukte medisiner for lupus smerte. De inkluderer aspirin, naproxen og ibuprofen.
  • Plaquenil (hydroxychloroquine). Dette er et stoff som mange lupus pasienter ta for å hindre lupus bluss. Plaquenil kan noen ganger brukes for smerte kontroll hvis NSAIDs ikke hjelper.
  • Prednison eller sterapred (kortikosteroider). Disse medikamentene kan bli brukt til å kontrollere alvorlig artritt, og er ansett som de beste medikamenter for behandling av smerte forårsaket av lupus myositt.
Andre lupus smerte ledelse alternativer
"Noen pasienter som har kroniske smerter som ikke svarer til medisiner bør vurdere samråd med smertebehandling spesialist. Noen ikke-medisinske behandlinger for smerter kan også være nyttig, blant annet akupunktur, biofeedback, massasje og fysioterapi, "råder Dr. Bishnoi.
  • Fysioterapi. Fysiske og ergoterapi kan hjelpe kontroll lupus smerte gjennom øvelser designet for å holde musklene sterke og for å opprettholde full bevegelse i leddene. Fysioterapi kan også lære deg måter å beskytte leddene fra skade.
  • Mind-body teknikker. Disse behandlingene dra nytte av hjernen din evne til å påvirke fysiske symptomer. Pusteøvelser, avslapning trening og meditasjon er alle gode måter å senke stresset, som kan være en viktig del av din smerte forvaltningsplanen.
  • Massasje. Denne behandlingen kan være svært avslappende og beroligende, men det er viktig å fortelle massasjeterapeut om lupus diagnose først. Ideelt sett bør terapeuten har erfaring med lupus pasienter.
  • Akupunktur. Denne gamle behandling har vært brukt i nesten 2500 år for å hjelpe folk administrere en rekke helsemessige plager. The National Institutes of Health har konkludert med at akupunktur er effektivt i å lindre mange typer smerte inkludert smerte relatert til fibromyalgi. Selv om det er begrenset dokumentasjon om bruk av akupunktur for å behandle lupus smerter spesielt, fant en fersk studie publisert i tidsskriftet Lupus at selv noen få økter av akupunktur kan være effektive i å redusere smerte i lupus pasienter.

Hva om lupus smerte holder deg fra å jobbe?
Hvis du har lupus-relaterte smerter som gjør det vanskelig for deg å bo på jobben din, må du vite om dine rettigheter under europeerne with Disabilities Act (ADA). Du anses å ha en lupus-relaterte funksjonshemming hvis lupus symptomer føre til en eller flere fysiske eller psykiske funksjonshemminger som i vesentlig grad begrenser de store livet aktiviteter du er i stand til å engasjere seg i.

Snakk med arbeidsgiveren din om lupus din. ADA krever din arbeidsgiver å foreta fornuftige justeringer i ditt arbeidsmiljø for å imøtekomme dine helsemessige behov, hvis mulig. Dette kan omfatte restrukturering dine arbeidsoppgaver, endring av arbeidsplan, eller finne en annen stilling for deg i selskapet. Hvis du ønsker mer informasjon om ADA, gå til oss Department of Justice europeere with Disabilities Act nettside.

Hvis du ikke lenger kan jobbe - selv med rimelig overnatting - du må kanskje vurdere filing for uførhet. Det er to programmer som kan gjelde for din situasjon: The Social Security funksjonshemming forsikring program betaler fordeler hvis du har betalt inn Social Security lenge nok, og Supplemental Security Income program betaler fordeler til funksjonshemmede voksne som har begrensede ressurser. Kontakt ditt lokale trygdekontor for å få hjelp.

Selv om ni av ti lupus pasienter vil måtte takle lupus-relaterte smerter, leger har mange alternativer for å håndtere det. Alltid la legen få vite når smerte symptomer blusse opp. Og hvis smertene gjør det vanskelig for deg å holde deg på jobb, husk at du har juridiske muligheter og rettigheter.