Evb

Mestring med en tidlig Alzheimers diagnose

Lære praktiske skritt du kan ta når du justerer til en diagnose av tidlig Alzheimers sykdom.

Hvis du eller din kjære får en diagnose av tidlig Alzheimers, må du forberede seg til å gjøre endringer. Rutinemessige, hverdagslige ting vil nå bli mer komplekse, men nøye planlegging kan bidra til å minimere problemene som kan oppstå. Å vite hva du kan forvente er viktig.

Alzheimers diagnose: tenkning fremover
Det første du må gjøre er å ha en ærlig diskusjon med legen din. Spør om medisiner som kan bremse utviklingen av sykdommen og eventuelle andre behandlingsformer som kan hjelpe med flere symptomer som kan være til stede. For eksempel depresjon er et vanlig problem blant folk nylig diagnostisert med Alzheimers, og det kan ofte være vellykket behandlet med medisiner. Deretter er det nyttig å spørre legen din eller en Alzheimer spesialist om noen umiddelbare endringer du kan forvente å dukke opp og når de kan oppstå. Dette vil hjelpe deg med å planlegge din neste skritt - kanskje det er på tide å ta den lenge utsatte familien drømmeferie, for eksempel.

Dette er også når du trenger å gjøre viktige økonomiske, juridiske og langsiktige medisinske planer. Dette kan være en komplisert prosess, og i begynnelsen kan det være lurt å starte med å ha en familie møte. Det er viktig å diskutere med alle berørte hva som har skjedd, diagnostisering, og hva dette vil bety fremover, både medisinsk og i form av støtte fra familien. Dette gir også den personen med tidlig Alzheimers en sjanse til å uttrykke noen tanker de har om sine boformer, økonomi, eiendom planlegging, og ønsker for fremtidig medisinsk behandling.

Deretter er det viktig å snakke med en advokat, ikke bare om å utarbeide en vilje og en fullmakt, men også om et dokument som kalles en kriseplan. Dette lar din medisinske team vet hva slags behandling du gjør eller ikke vil hvis du skulle bli for syk til å ta medisinske avgjørelser. Og det gir din familie noen retningslinjer om hva de skal gjøre når fremtidige beslutninger må gjøres.

Alzheimers diagnose: dag-til-dag råd til å leve med tidlig Alzheimers
Praktisk talt, er det en rekke tiltak du kan ta for å gjøre leve med tidlig Alzheimers sykdom litt enklere. God dag-til-dag tips er:

  • Hold det enkelt. Vær oppmerksom på at selv enkle oppgaver kan nå ta litt lengre tid. Har en tidsplan for daglige aktiviteter. Og prøv å unngå overraskelser, som kan nå bli opprivende snarere enn spennende og hyggelig. ·
  • Ta noen forholdsregler. Sørg for at ditt hjem miljøet er trygt og kjent, og ber alle om å sette ting bort i deres forventede steder. Nå er en god tid, for eksempel, for å bli kvitt de løse tepper eller skjøteledninger som kan snuble i dem og å installere rekkverk på badet, låsene sikkerhetsbrytere for hvitevarer, og sikkerhet for skap som inneholder medisiner eller rengjøringsmidler. ·
  • Forutse problemer med minnet. Gjør notater for ting du ønsker å huske, og skrive ned retninger når du går ut av huset. ·
  • Hold deg mentalt og fysisk aktiv. Under tidlig Alzheimers sykdom, mental og fysisk trening kan bidra til å forsinke utviklingen av sykdommen. Fysisk aktivitet bidrar også til å fremme en god natts søvn. Så gå turer og holde kontakten med familie og venner og engasjert med verden rundt deg. ·
  • Spis godt. Ernæring er viktig, og selv om måltidene blir mindre attraktivt i de tidlige stadier av Alzheimers sykdom, prøve å arbeide i små sunne snacks i løpet av dagen.

Alzheimers diagnose: oppsøke hjelp
Til slutt, ikke nøl med å be om hjelp. Tidlig Alzheimers sykdom er stressende for den person diagnostisert, så vel som for deres familie og pleiere. Men ekspert, er kunnskapsrik hjelp tilgjengelig. Spør legen din om lokale støttegrupper for mennesker med tidlig Alzheimers sykdom samt støtte grupper for omsorgspersoner. Det kan også være nyttig å snakke med en profesjonell terapeut, en-mot-en, om diagnosen og hva det vil bety for hele familien.

Vaughn E. James, forfatter av A Pleiere Guide til å håndtere den tøffe juridiske og praktiske problemstillinger, en omsorgsperson selv og en nasjonalt anerkjent ekspert på Alzheimers sykdom, gir dette rådet: "kontakt organisasjoner som Alzheimers Association og Alzheimers sykdom Utdanning og Henvisning (ADEAR) Center for mer informasjon om sykdommen, behandlingsmuligheter, og omsorgsoppgaver ressurser. I tillegg kan enkelte grupper i samfunnet tilby klasser for å lære Omsorgssvikt, problemløsning, og tid-ledelse. Noen omsorgsperson bør dra nytte av disse mulighetene, "Jakob sier.

Så selv om en diagnose av tidlig stadium Alzheimers sykdom kan være vanskelig og skremmende for alle som er involvert, er det mange nyttige ressurser og anbefalinger som kan hjelpe alle gjøre det beste bruk av denne tiden til å forberede seg på utfordringene som ligger foran oss.