Evb

Mestring med din kjære en hjernesvulst

Å vite hva du kan forvente fra en hjernesvulst kan hjelpe deg å bli en bedre omsorgsperson.

En hjernesvulst utgjør mange utfordringer til en person kjemper sykdommen. Men omsorgspersoner også lide. Når en kjær er diagnostisert med en alvorlig sykdom, som en hjernesvulst, må omsorgspersoner holde seg sterk og støttende, selv om de kan føle at de smuldrer inne. Å vite hva du kan forvente fra din kjære en hjernesvulst er en måte å ligge i forkant av kurven. Offset din frykt om hva som kan skje med din kjære ved å utstyre deg selv med kunnskap.

Hjernesvulst: emosjonelle reaksjoner

Fornektelse, sinne, bitterhet, og depresjon er alle normale følelser å oppleve når diagnostisert med en livstruende sykdom. Vanligvis kan pasienten oppleve dem alle før de fullt ut aksepterer deres tilstand. Omsorgspersoner også oppleve disse følelsene. Men, på et tidspunkt, må du akseptere situasjonen slik at du kan være der for din kjære.

"Det er vanskelig å ta vare på pasienter med kroniske tilstander, og det er naturlig å føle at det er en byrde", forklarer Charles Goodstein, MD, klinisk professor i psykiatri ved New York University School of Medicine. Ofte trenger omsorgspersoner ikke ønsker å innrømme at livet har blitt vanskeligere, men Goodstein sier gjøre det er faktisk en del av helbredelsesprosessen.

Hjernesvulst: den fysiske bompenger

Fordi hjernen ikke kontrollerer bare én ting, vil de fysiske problemer som stammer fra svulsten avhenger av plasseringen. Den hjernesvulst kan ødelegge vev, hindrer viktig strømning i hjernen, trykker mot normalt vev, og mer.

Som et resultat, kan din kjære en walking bli svekket, eller han eller hun kan ha problemer med tarm eller blære-kontroll. Anfall, hodepine, kvalme og tretthet er også vanlige problemer i forbindelse med en hjernesvulst og dens behandling.

Og siden vi har å gjøre med hjernen, vil kognitive problemer oppstår også. Din kjære kan glemme, har problemer med å snakke, og oppleve følelsesmessige endringer.

Det er ikke alt. De kan gjøre merkelige ting. For eksempel, begynte en pasient shredding viktige dokumenter. Dette var mest sannsynlig fordi svulsten var som berører den del av hjernen som er ansvarlig for grunn. Denne type bivirkning kan behandles gjennom kognitiv rehabilitering terapi, som vil lære pasienten å tenke, fornuft og huske mer tydelig.

Mestring av en hjernesvulst: kunnskap er makt

Alle som har vært gjennom en krise kan bekrefte at det er "ikke vite" som kan drive deg gal. Roe ned frykten om hva som kan skje med din kjære ved å lære alt du kan. Spør legene spørsmål, forskning gode kilder på internett, og les deg opp på behandlingstilbud, kognitive utviklingsspørsmål, symptom ledelse og daglige justeringer nødvendige for å leve med en hjernesvulst.

"Første gang jeg slått til familie og venner, men de gjorde ikke forstå de unike utfordringene vi står overfor, så jeg begynte å se opp pediatrisk-spesifikke sider på Internett som kan bidra til å dekke våre behov", sier Kristen Kojeszewski, av Bartonsville, Pa., hvis datter Madeline ble diagnostisert med hjernesvulst i en alder av tre.

Ettersom sykdommen endres, så vil behovene til din kjære. Det er derfor viktig å holde tritt med din utdannelse og være klar for hva som kan ligge foran. Dette vil gjøre det enklere når din kjære har nye eller forverrede symptomer som glemsomhet eller hukommelsestap eller en endring i personlighet eller syn på livet.

Erkjennelsen av senskader, som er bivirkninger som dukker opp fem eller flere år etter diagnose og behandling, er en annen måte å forberede seg på det uventede.

Hjernesvulst: å ta vare på deg selv

Å vite hva du kan forvente fra din kjæres sykdom er viktig. Men for å være en god omsorgsperson, må du ta vare på deg selv, også. Spis et sunt kosthold, mosjon og hvile så mye du kan. Du kan ikke hjelpe din kjære hvis du blir syk.

Hvis du har problemer med å takle din kjæres sykdom og byrdene han har plassert deg som en omsorgsperson, vurdere å bli en omsorgsperson støttegruppe. Snakke med andre mennesker som går gjennom det samme kan være svært nyttig. Ikke bare vil det gi forsikring om at du ikke er alene, men du kan også få tips om hvordan å håndtere visse situasjoner fra folk som har vært der. Spør din kjæres leger å anbefale en støttegruppe, eller ringe en av de mange kreft organisasjoner å finne en gruppe i ditt område.

Sørg også for at du tar deg tid for deg selv. Hvis du har problemer med å slappe av, prøve yoga og meditasjon, og unne deg en avstressende massasje nå og da.

Fremfor alt, ikke vær redd for å be om hjelp. Kojeszewski sa først nektet hun hjelp fra andre, men bestemte seg da for å godta tilbud, inkludert å la venner ta over middag eller se hennes yngre barn.

Til slutt, jo mer du er i stand til å forutse og forberede seg, jo bedre sjansene dine til å håndtere eventuelle situasjoner som kommer din vei.