Evb

Mestring av kroniske ryggsmerter

Det er enkle, praktiske tiltak du kan ta som vil hjelpe deg med å administrere og lindre kroniske ryggsmerter.

"Au! Ryggen min gjør vondt! "Er en linje vi har alle hørt på ett eller annet tidspunkt fra nesten alle vi kjenner. Og det er en god grunn for det. Det er anslått at ryggsmerter er den nest vanligste problem som fører folk til å se deres lege. Det er bare slått ut av utbrudd av forkjølelse og influensa. Kroniske ryggsmerter er også den nest vanligste nevrologiske smerter, like bak hodepine.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Når du har kroniske ryggsmerter, er den første reaksjonen å beskytte ryggen din og unngå mer smerte, kanskje ved å bo i sengen eller ved å gjøre så lite som mulig. Er dette virkelig en god idé? Nei, sier Kentucky fysioterapeut og ryggsmerter ekspert Malton A. Schexneider, PT, MMSC. "Forskning har vist mange ganger at aktivitet er nøkkelen til en sunn tilbake," sier han. "Tendensen er å gjøre mindre, men det vil bare gjøre det verre i det lange løp."

Når det er sagt, er det viktig å merke seg at den type aktivitet du gjør er viktig. Høy effekt aktiviteter som har en rystende virkning på ryggen vil trolig ikke være like nyttig som generelle øvelser som forbedrer din generelle helse. Og øvelser som involverer bøying og forvridning kan gjøre mer skade enn godt.

I tillegg vil den generelle råd å få flytte betyr ikke at du ikke skal stoppe og gå av føttene hvis smertene er ille. Faktisk kan en dag eller to av sengeleie bidra i noen tilfeller. Men, hvis du lyver i sengen, være forsiktig med å ligge i en posisjon som ikke forverre ikke ryggsmerter. Dette betyr vanligvis ligger på din side, med en pute mellom knærne eller, hvis du foretrekker å ligge på ryggen, med en pute under knærne.

Dealing med kroniske ryggsmerter
Her er noen nyttige hjemme-tips for behandling av kroniske ryggsmerter:
  • Tenk OTC smertestillende. Bruk over-the-counter medisiner som ibuprofen eller paracetamol. Snakk med din lege for å sikre at det er trygt for deg å ta disse medikamentene på grunn av mulige bivirkninger.
  • Alternative varme og kalde omslag. Denne egenomsorg terapi hjelper mange mennesker med kroniske ryggsmerter. Bruk ispose i 20 minutter og deretter en varm pakke i 20 minutter, etterfulgt av isen igjen. Pass på å ikke sette varme eller is i direkte kontakt med huden din, et håndkle eller annet stoff pakket rundt pakkene vil bidra til å forhindre brannskader eller frysing.
  • Ikke stå stille Hvis du må stå i lange perioder -. Fordi du jobber som kasserer, for eksempel, eller er matlaging et stort måltid for familien din - har en krakk hvor du kan hvile en fot litt høyere enn den andre. Dette endrer tyngdepunktet og tar litt press på ryggen.
  • Løft forsiktig. Hvis du må løfte eller plukke ting opp fra gulvet, husk å bøye i knærne, ikke midjen.
  • Sitt smart. Velg en stol som støtter korsryggen eller sette noe sånt som en liten pute mellom korsryggen og baksiden av stolen for å gi ekstra støtte.
  • Ikke gi opp. Gå til legen for å se hva som kan gjøres for å hjelpe. Schexneider påpeker at behandling av kroniske ryggsmerter er en prosess. "Det er en grunn til at du har det vondt," sier han. "Fortsett å lete etter årsaken og riktig behandling i stedet for bare å prøve å behandle symptomene. "