Evb

Mesothelioma: frykten faktor

En mesothelioma diagnose kan la deg livredd, men du kan ikke la frykten lamme deg og bevare deg fra å flytte fremover med behandling. Lær hvordan du roe deg selv og refokusere på fremtiden.

Frykt er en av de første følelser som slår etter en kreftdiagnose. Og hvis du er diagnostisert med mesothelioma, blir frykten enda sterkere når legen begynner å snakke om prognose og statistikk. Selv om behandlingen er absolutt mulig, avanserte stadier av kreft - når mesothelioma er ofte diagnostisert - er mer utfordrende å behandle, og overlevelsesraten er dårlig.

Også fordi så mange mennesker med mesothelioma utviklet det fordi de ble utsatt for asbest på jobben, potensialet i en lengre søksmålet vevstoler, som gjør enorme medisinske regninger. Så får frykten i sjakk er viktigst før du kan gå videre.

Mesothelioma: hvorfor folk er så redd

Mennesker med en mesothelioma diagnose er «virkelig redd," sier Alan D. Valentine, MD, førsteamanuensis psykiater og førsteamanuensis i medisin (psykiatri) ved University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Det er flere grunner til dette. Den sen diagnose og ofte dårlig prognose er absolutt faktorer, sier Dr. Valentine. Han bemerker også at mange annonser som du ser på TV - fra advokatfirmaer fremme søksmål og oppgjør - også gi en viss graveness til sykdommen.

I tillegg vil mesothelioma ikke få publisitet - eller offentlig støtte - at mer vanlige kreftformer som brystkreft gjør.

"Det er ikke en hel masse der ute for dem," sier Valentine. "Sett som sammen med en veldig skremmende diagnose, og jeg tror at angst og depresjon generelt ville være nær toppen." Folk også kan føle seg mer isolert med denne sykdommen, sier han, noe som kan forverre frykt.

Mesothelioma: hvordan å roe ned og takle

Terapi og antidepressiva er et alternativ for å bidra til å håndtere følelser som frykt, angst og depresjon som er vanlig etter en kreftdiagnose, sier Valentine. Mens han sier at pasienter bør screenes for å se om disse behandlingene ville tilby fordel, bør de ikke automatisk være foreskrevet.

Vær ærlig og realistisk om hva du står overfor, anbefaler Valentine. Aksepter din frykt, sinne og andre følelser - ikke føler at du må være sterk, stoisk, og alltid positiv. "Noen ganger, som er spør mye," sier han.

I stedet konsentrere seg om hva som må skje, sier Valentine, heller enn hva som kan skje. Fokus på forretningsmessige forpliktelser og tar medisiner, og går videre med behandling, i stedet for å lure på om det verste vil skje.

Valentine anbefaler også disse mekanismene for å takle frykt fra en kreftdiagnose og for å holde deg rolig:

  • Praktisere guidet billedspråk, hvor du lede dine tanker til beroligende bilder
  • Prøver selvhypnose
  • Bli med i en støttegruppe
  • Får regelmessig, lett trening - selv gå eller trener i en stol

Alt du kan gjøre for å distrahere deg selv og tillate deg selv å refokusere på oppgaven i stedet for å bli fanget opp i frykt, angst og "hva hvis" Valentine sier, vil hjelpe deg med å håndtere frykt.

Mesothelioma: dissipating frykt

Paul S. Zygielbaum, fra Santa Rosa, California, var i en bit av fornektelse etter at han ble diagnostisert med peritoneal mesothelioma (i magen) i 2004. Fordi han visste så lite om hans ekstremt sjelden type kreft, begynte han å drive forskning - og hva han leste gjorde ham ikke føler noe bedre.

"Det var veldig vanskelig. Jeg ville våkne opp om natten like skremt, og tenkte" hva kommer til å skje? "Endelig," Jeg bare sa, se, jeg har fått til å gå videre med livet mitt i løpet av denne diagnosen. "

Og en natt sin frykt omgjort til et svar. "Jeg hadde bare dette flash at jeg trengte å leve, og trengte å gjøre det jeg kunne for å sørge for at andre mennesker ikke gå gjennom dette," sier han.

Mesothelioma: fremover

Zygielbaum har levd med sykdommen sin i fem år. Mens han har ikke behov for behandling nå, vet han at han sannsynligvis vil igjen. Og mest sannsynlig at han vil møte den samme frykten.

Men han fortsetter å gå. Zygielbaum dedikerer mye tid på frivillig med Asbest Disease Awareness Organization og prøver å få Kongressen til å forby asbest bruk i Europa.

Zygielbaum nærmet hans kreft som alle andre stort problem i livet. "Jeg bare følte at jeg trengte å bare håndtere dette på en problemløsende måte."

Hans logisk tilnærming, opplæring om hans kreft og behandlingstilbud, og en liten latter alle hjalp ham takle frykten sin og gå videre med behandlingen hans - og hans liv.