Evb

Menstruasjon kan påvirke insulinbehovet

Østrogen og progesteron, som surge før mensen, også påvirke blodsukkernivået.

I noen kvinner som har type 1 diabetes, kan de hormonelle endringene som kommer med menstruasjon føre til endringer i blodsukkernivået. Overvåking nivåer og justere insulin følgelig er nøkkelen til å håndtere dette månedlig skift.

Diabetes: hvordan hormoner påvirker blodsukker
De samme hormonene som styrer menstruasjonssyklusen kan også påvirke blodsukkernivået.

"To eller tre dager før menstruasjon, som østrogen og progesteron nivåene er i endring, en rekke kvinner - men ikke alle - vil merke at deres insulin må øke betydelig fordi blodsukkeret stiger," forklarer Jay Cohen, MD, medisinsk direktør det endokrine Clinic i Memphis og klinisk assisterende professor ved Institutt for allmennmedisin ved Universitetet i Tennessee.

Hvis dette skjer, nivåene avtar vanligvis etter sin periode begynner. Også Cohen påpeker, noen kvinner ikke opplever menstruasjonssyklusen-relaterte endringer i blodsukkeret, og andre kan bare se nedgang i blodsukkeret i tiden rundt menstruasjonen.

Diabetes: hvordan din menstruasjonssyklus kan påvirkes
I tillegg til menstruasjonssyklusen påvirke din evne til å kontrollere din diabetes, kan ha type 1 diabetes påvirke menstruasjonssyklusen. I gjennomsnitt, jenter som har type 1 diabetes har en tendens til å starte sine perioder om et år senere enn jenter som ikke har sykdommen. Og kvinner som har type 1 diabetes er dobbelt så sannsynlig som de som ikke å ha menstrual problemer før fylte 30 år. Nærmere bestemt kan ha type 1 diabetes øker sjansene dine:

  • Lengre menstruasjonssykluser
  • Lengre perioder
  • Tyngre menstruasjon
  • Tidligere utbruddet av overgangsalder

"Hos kvinner som har diabetes er ute av kontroll, høyt blodsukker kan sette en kvinne på økt risiko for vaginal og gjær infeksjoner, og kan også påvirke regelmessig menstruasjon, "sier Cohen. "Nok en gang, er det viktig å ha god blodsukkerkontroll på en jevnlig basis."

Diabetes: administrerende skiftende insulinbehov
Det er viktig for en kvinne å innse at hun kan trenge mer insulin før hennes menstruasjon, sier Cohen, og bør ha en plan på plass fra endokrinolog henne. Enten du tar insulin injeksjoner eller er på en insulinpumpe, er det en god sjanse for at du trenger å øke insulindosen for to eller tre dager før du starter perioden.

Etter gjennomgang av svingninger i blodsukkernivået gjennom menstruasjonssyklusen, kan din endokrinolog hjelpe deg å avgjøre hva du må gjøre for å holde blodsukkernivået under kontroll hele måneden.

"På den måten kan du unngå disse fem til syv dager av langvarig høyt blodsukker, som kan føre til potensielle dehydrering" og andre komplikasjoner, sier Cohen.

Normal premenstruelle hormonelle svingninger, sammen med ustabilitet av blodsukkernivået, kan også sette deg høyere risiko for å ha kvalme og kramper rundt mensen. Hvis dette er tilfelle, anbefaler Cohen ta ett eller to ibuprofen (for eksempel motrin eller advil) som nødvendig for å bidra til å lindre ubehag.

Snakk med endokrinolog din om hvordan den månedlige hormonelle svingninger kan påvirke din diabetes forvaltningsplanen. Du må kanskje nøye overvåke blodsukkernivået i dagene fram til menstruasjonen for et par måneder, før du har en god idé om hvordan ditt insulinbehov svare på endrede hormonnivåer.