Evb

Menopause symptomer: arbeider med hjerne tåke

Finn ut hvordan menopause påvirker din tenkning, og få tips om hvordan du kan takle hjerne og relaterte overgangsalder problemer.

Når de fleste kvinner tenker på overgangsalder, de klassiske overgangsalder symptomer som hetetokter, humørsvingninger, tørrhet i skjeden, og søvnproblemer kommer til hjernen. Men mange kvinner er ikke klar over at en annen vanlig klage under menopause er "hjerne-tåke", eller problemer med hukommelse, forvirring, og en vandrende sjel, som ofte forholder seg til overgangsalderen tretthet.

Hvorfor påvirker trøtthet og hjerne tåke gjør kvinner i tiden rundt overgangsalderen? Noen forskere antyder at svingningene i østrogen og progesteron, som er den primære årsaken til de fleste menopause symptomer, kan knyttes til dårligere hukommelse og kognitiv svikt (problemer med tenkning). Hva mer kan de hetetokter, nattesvette, søvnforstyrrelser, og humørsvingninger la deg følelsen trøtt og mentalt ute av klask.

Symptomer på 'hjerne tåke "og tretthet i overgangsalderen

Hvis du begynner å oppleve overgangsalder symptomer, kan du oppleve at du plutselig har problemer med å sove gjennom natten. Denne mangelen på søvn kan føre til at du føler deg sliten og overveldet. Det kan også øke sjansen for at du opplever kognitive problemer familiarly kjent som "hjerne-tåke".

Mens hjernen tåke ofte oppstår som folk blir eldre, noen forskere mener nå at hormonelle endringer i forbindelse med overgangsalderen kan også bidra til dette problemet. Symptomer på hjernen tåke kan omfatte:

 • Minneproblemer
 • Forvirring
 • Vanskeligheter med å fokusere
 • Redusert årvåkenhet

Hjelp for hjernen tåke i overgangsalderen

Mens tretthet, hjerne tåke, og andre menopause symptomer er plagsomme, er den gode nyheten at de vil vanligvis bedre over tid. Forskning viser at den intellektuelle kanten tapt i perioden frem til en kvinnes siste menstruasjonssyklus gjør rebound i de senere faser av overgangsalderen. Hormonbehandling (HRT), eller østrogen og progesteron i form av medisiner, kan også hjelpe kvinner bedre håndtere hjerne og tretthet. HRT, derimot, har blitt knyttet til mange helseproblemer. I tillegg har studier ikke definitivt fastslått at HRT forbedrer kognitiv funksjon eller sove hos postmenopausale kvinner. Derfor er det veldig viktig at du snakker med legen din om dine spesielle symptomer samt HRT individuelle risiko og fordeler før du bruker denne behandlingen.

"Hormonbehandling er ikke for alle, [men hvis du har symptomer], ikke lider, snakke med doc din," råder Dr. Roger Lobo, professor i obstetrikk og gynekologi ved Columbia University i New York City.


Relatert: 9 alternativer til hormonbehandling

Her er andre praktiske måter du kan hjelpe kontrollere de kognitive symptomer på overgangsalder symptomer, inkludert hjerne og trøtthet:

 • Spis riktig. Et godt balansert kosthold kan hjelpe deg å føle deg mer energisk og mentalt fokusert.
 • Unngå kjente utløsende faktorer. Hold deg unna varme eller krydret mat, alkohol og koffein, som kan bringe på hetetokter som kan bidra til trøtthet.
 • Tren regelmessig. Å være aktiv kan bidra til å bevare din hjernens funksjon og bistand minne.
 • Kutt stress. Håndtere stress nivåer for å hindre hetetokter og søvnløshet, som begge kan la deg sliten og mentalt utladet.
 • Fokus på tilstrekkelig søvn Sørg for at du får nok søvn;. Det vil bidra til å holde minnet skarp.
 • Forbered deg på å trappe ned. Unngå å spise for mye, røyking, arbeider, eller trener for nær sengetid.
 • Sett søvn scenen. Vær oppmerksom på dine omgivelser ved å skape et mørkt, stille og kjølig rom med en vifte på.
 • Vær konsekvent. Hold søvn planen jevnlig ved å våkne opp og kommer til å sove på samme tid hver dag.

Hvis du finner ut at trøtthet, hjerne tåke, og andre menopause symptomer er fortsatt i konflikt med hverdagen etter at disse justeringene, snakk med legen din om andre måter du kan bedre håndtere dem. Det finnes medisiner og over-the-counter rettsmidler tilgjengelig, annet enn HRT, som kan være nyttig i å håndtere visse overgangsalder symptomer som hetetokter. Det er ingen grunn til å trosse "tåke" alene.