Evb

Menn får osteoporose, også

Osteoporose er ofte tenkt på som en kvinnes sykdom, men tilstanden også rammer menn som de gamle. Akkurat som kvinner, kan dere dra nytte av bein-sunne livsstilsvalg som reduserer osteoporose risiko.

Etter fylte 50, er én av åtte menn sannsynlig til å sprekke et bein på grunn av osteoporose. Men skjelettsykdommer er ofte sett på som en kvinnes problem. Faktisk viser en fersk studie fra Journal of Bone og Joint Surgery at mange menn er clueless når det kommer til osteoporose risikofaktorer og forebyggende praksis - noe som også betyr gutta er mer sannsynlig å forsømme sunne ben-bygning vaner og mindre sannsynlighet for å identifisere og svare på osteoporose symptomer.

"Det er en utfordring å få menn til å erkjenne at det er et problem for dem," sier Amy Powell, MD, assisterende professor i ortopedi ved University of Utah i Salt Lake City. "Osteoporose bevissthet er veldig fokusert på det lille gamle damen med dowager hump, og menn bare ikke se seg selv på den måten."

Denne misoppfatning resulterer i alvorlige hindringer for menns helse. Mens menn er mindre sannsynlig å ha osteoporose eller et brudd, de er mer sannsynlig å oppleve alvorlig utfall som følge av osteoporose. Og selv om menn med osteoporose har de samme typer brudd som kvinner med osteoporose, kvinner er mer sannsynlig å forlate sykehuset med osteoporose behandling medisiner. For å toppe det hele, vil de fleste helse forsikringsselskaper dekker ikke osteoporose screening for menn før 70 år - slik at berørte menn til å betale av egen lomme.

Årsaker til osteoporose hos menn

Osteoporose hos menn har mange av de samme årsaker som det gjør i kvinner, inkludert:

 • Aldring. Bare å få eldre øker risikoen for osteoporose, enten du er mann eller kvinne. Menn begynner å miste beinmasse etter ca 30 år.
 • Genetikk. Dr. Powell påpeker at menn som kommer fra familier der kvinner hadde osteoporose er i faresonen selv.
 • Vitamin D-mangel. Dette kan være en av de vanligste årsakene til osteoporose hos menn, sier Powell.
 • Hormoner. Endre nivåer av testosteron som menn alder økning osteoporose risiko, som gjør problemer med skjoldbruskkjertelen og medisiner som påvirker hormonnivåer.
 • Organ transplantasjon. Menn utvinne fra en transplantasjon kan miste betydelige mengder benmasse raskt.
 • Medisiner. Glukokortikoider, kjemoterapeutiske medisiner, og antiepileptika alle kan øke osteoporose risiko.

Til tross for disse årsakene, forblir menns risiko for osteoporose lavere enn kvinners risiko, hovedsakelig fordi kvinners risiko er knyttet til endringen i hormoner etter overgangsalderen. Menn rett og slett ikke opplever de samme hormonelle endringer.

Menn har også en lavere risiko for brudd enn kvinner, som har en tendens til å falle oftere som de blir eldre enn menn gjør. Menn kan ha en lavere risiko for benbrudd når de faller fordi de opprettholder større styrke og balanse enn kvinner som de gamle.

Forebygge osteoporose hos menn

Anbefalingene for å forebygge osteoporose hos menn er mer eller mindre den samme som for kvinner:

 • Spis et bein sunt kosthold. Spise en variert diett som inneholder kilder til kalsium er nøkkelen til beinhelse.
 • Røyker ikke. Røyking øker risikoen for osteoporose hos både menn og kvinner.
 • Behandle alkoholisme. Den langvarig misbruk av alkohol er vanskelig på dine bein.
 • Få nok vitamin D. Dette vitaminet er en viktig partner med kalsium i å holde skjelettet sterkt. Mange matvarer er beriket med vitamin D, men du kan også trenge et supplement.
 • Hold deg aktiv. Mosjon og vekttrening alle bidra til å holde skjelettet sterkt som du alder. Exerciseis også nøkkelen til å holde balansen og unngå fall.
 • Få vist. Selv om du kanskje må betale av egen lomme, har om osteoporose kjører i familien din, få skjermet, spesielt hvis du er over 50 og hadde et brudd.

Behandling av osteoporose hos menn

Mange osteoporose medisiner er godkjent for bruk i både menn og kvinner, selv om det har vært færre studier av osteoporose behandlinger hos menn. Behandlingene en mann kan få er:

 • Biosphosphonates. Disse er medisiner som brukes til å stanse tapet av beinmasse. De kan også redusere risikoen for frakturer osteoporose.
 • Forteo (teriparatide). Dette er et medikament som kan bidra til å gjenoppbygge beinmasse, selv om det er godkjent for bruk for lenger enn to år.
 • Testosteron. Noen menn kan dra nytte av testosteron for å hjelpe riktig hormon ubalanse som kan bidra til tap av beinmasse.
 • Kalsium og vitamin D. Tatt i kombinasjon, kan disse to være nødvendige kosttilskudd for å beskytte beinhelse. Eldre menn kan trenge 1000 IE vitamin D og opp til 1500 mg per dag av kalsium.
 • Livsstilsendringer. De samme endringene i kosthold, trening og andre livsstilsvalg som er anbefalt for å forebygge osteoporose kan bidra til å holde beina så sunt som mulig, selv etter en osteoporose diagnose.
 • Skadeforebygging. Lær alt du kan om å komme gjennom dagen trygt. Arbeide med en ergoterapeut eller fysioterapeut kan hjelpe deg å redusere risikoen for skader.

Bone helse er en bekymring for menn, ikke bare kvinner. Likevel menn og deres leger har vanskeligere for å ta osteoporose risikofaktorer alvor. Dette kan være den viktigste barrieren for menn å få den behandlingen de trenger.