Evb

Medisinsk behandling for en plutselig blusse opp av hjertesvikt

Når du kommer til et sykehus eller legevakten i midten av en plutselig blusse opp av hjertesvikt, vil legen først prøve å stabilisere tilstanden din. Legen vil umiddelbart foreskrive medikamenter som diuretika, nitrater, og / eller morfin (se tabell nedenfor) for å hjelpe deg å puste lettere og for å kontrollere smerte eller angst. Disse stoffene bør raskt lindre symptomene dine.

Legen kan også bestille en oksygenmaske som passer over nese og munn. Oksygenet hjelper sørge for at hjertet og resten av kroppen din får nok av oksygen. Etter at tilstanden er stabilisert, vil legen prøve å finne ut hva som forårsaket din blusse opp og om hjertet ditt har blitt skadet.

Første behandlinger av en plutselig hjertesvikt oppblussing

Behandling

Hva gjør den?

Vanndrivende Fjerner ekstra salter og væske fra kroppen din
Nitrat Utvider blodkar og avtar væske buildup i lungene
Morfin Reduserer smerte og angst
Oxygen Øker oksygennivået i blodet ditt

Noen fakkel-ups av hjertesvikt er verre enn andre. Noen ganger vil legen må bruke mer aggressiv behandling for å stabilisere tilstanden din. Selv fakkel-ups som synes å være mild kan ta flere dager å kontrollere.

For disse akutte flare-ups, kan legen sette deg på et sykehus intensivavdeling (ICU) hvor sykehuspersonalet kan nøye overvåke tilstanden din. I ICU, hvis du har en svært alvorlig akutt blusse opp, kan det hende at legen trenger å plassere et rør inn i luftrøret for å hjelpe deg å puste lettere. Du må kanskje også andre, mer invasive behandlinger. Generelt, må de bli gitt til deg i løpet av flere dager til å fungere godt.

Finne årsaken

Etter at tilstanden er stabilisert, vil legen forsøke å finne årsaken til blusse opp og behandle den. Årsaken kan være lett å kjenne igjen. For eksempel kan du ha spist en salt måltid natten før som forårsaket kroppen til å beholde ekstra vann og gjøre symptomene verre. Eller årsaken kan være mer vanskelig å finne. Legen din kan ta eksamener, for eksempel en stresstest, EKG / EKG eller ekkokardiografi, som vil gi mer spesifikk informasjon om funksjonen til hjertet ditt.

Legen vil være mest interessert i å finne ut om du har koronarsykdom (CAD). Hvis legen mener at CAD forårsaket din akutt blusse opp, kan det hende du trenger en angioplastikk eller koronar bypass (CABG) så snart som mulig. Disse prosedyrene kan bidra til å forhindre fremtidige komplikasjoner som hjerteinfarkt (hjerteinfarkt) eller annen akutt blusse opp.

Legen kan også vurdere legemidler som du tar. En rask endring vil bli gjort til medikamentell behandling dersom legen finner at interaksjoner mellom medisiner forårsaket blusse opp.

Justere diett

Det siste trinnet for å behandle en akutt oppblussing er trolig den vanskeligste. Noen ganger kan en akutt oppblussing ikke vil påvirke ditt hjerte for mye og så vil ikke endre hjertesvikt veldig mye. Andre ganger en blusse opp vil påvirke ditt hjerte og endre hjertesvikt betydelig. Legen din kan være nødvendig å justere medikamentell behandling for å få bedre kontroll over hjertesvikt symptomer og holde dem under kontroll.

Endringer i behandlingen kan være så enkelt som å justere dosen av diuretika eller angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere. Legen kan også bestemme seg for å foreskrive ekstra stoffer som digoksin eller et vanndrivende, som for eksempel spironolakton, du kan kjempe deg hjertesvikt.

Rehabilitering

Avhengig av hvordan du ble påvirket av din akutte blusse opp, kan legen anbefale at du går fra sykehuset til et rehabiliteringssenter. Ansatte ved disse institusjonene er spesialtrent til å støtte personer med hjertesvikt. De ansatte kan også designe spesielle programmer som vil hjelpe deg å administrere kosttilskudd og livsstil endringer som du må kontrollere hjertesvikt.