Evb

Medisiner som kan utløse psoriasis

Ta en titt i medisinskapet hvis psoriasis har vært konstituert opp i det siste.

Personer med psoriasis som sliter med andre helsemessige forhold kan ofte føle at de sitter fast mellom en stein og et hardt sted. Potensielt livreddende medisiner, som noen høyt blodtrykk medisiner kan også forårsake smertefulle og pinlige flares.

"Det jeg fortelle pasientene er, hvis du trenger medisiner, vil jeg jobbe rundt dem," sier Michael H. Gold, MD, direktør for Gold Skin Care Center ved Tennessee Research Center i Nashville, og klinisk assisterende professor ved Vanderbilt skole of Medicine og School of Nursing.

Snakk med legen din om meds som utløser psoriasis

Mange psoriasispasienter opplever flare-ups og remisjoner i hele sitt liv. Infeksjoner er, stress og skade på huden typiske triggere, men reaksjoner på visse medisiner kan også forårsake psoriasis lesjoner skal vises.

Den europeiske Academy of Dermatology tyder på at personer med psoriasis og de ​​med en familie historie av psoriasis la sine leger vet at de har tilstanden hvis legen kommer til å foreskrive medisiner for en annen tilstand. Noen medikamenter ikke bare gjøre et eksisterende tilfelle av psoriasis dårligere, men den kan også utløse en første tilfellet av sykdommen.

Medisiner knyttet til psoriasis bluss

The National Psoriasis Foundation lister opp følgende medisiner som vanlige triggere for psoriasis:

  • Propranolol (Inderal, Inderal LA, Inderide, Innopran XL, Propranolol hydroklorid Intensol). Dette betablokker medisiner brukes til å behandle høyt blodtrykk og for å hindre angina og hjerteinfarkt. Det forverrer psoriasis i så mange som 30 prosent av pasienter som tar den. Kalsiumblokkere og diuretika er alternative medisiner for høyt blodtrykk som kan bli prøvd i stedet, foreslår Dr. Gold.
  • Litium (Eskalith, Eskalith CR, Lithobid). Litium brukes til å behandle depresjon, bipolar lidelse, og andre psykiatriske tilstander. Omtrent halvparten av de som har psoriasis og ta denne medisinen rapporterer symptomer. Gull sier antidepressiva i en klasse som kalles SSRI (selektive serotonin reopptakshemmere) kunne erstattes i noen psoriasispasienter. SSRI inkluderer Prozac (fluoksetin), Celexa (citalopram), Paxil (paroxetin), og Zoloft (sertralin).
  • Anti-malarials. Noen ganger brukes til å behandle lupus og leddgikt Atabrine (quinacrine), Aralen Fosfat (klorokin), og Plaquenil (hydroxychloroquine) kan føre til en oppblussing av psoriasis, vanligvis to til tre uker etter å ha tatt det. Plaquenil har færrest bivirkninger.
  • Kinidin (Quinidex). Dette er et medikament som regulerer en uregelmessig hjerterytme eller bremser ned hjertet. Kinidin er rapportert å foreta noen tilfeller av psoriasis verre.
  • Indometacin (indocin). Dette er et ikke-steroid anti-inflammatorisk (NSAID) medikamenter benyttet for å behandle artritt. Det forverrer psoriasis hos noen mennesker. Da tas riktig, indometacin er bivirkningene er vanligvis milde. Gull sier leddgikt narkotika Enbrel (entanercept), Remicade (infliksimab), og Humira (adalimumab) er alle medisiner leger er i stand til å tilby pasienter i stedet for indometacin. Men, de har andre alvorlige bivirkninger, og bør vurderes nøye med din medisinske team.
  • Interferon ALFACON-en (Infergen). Brukes til å behandle hepatitt C, har denne medisinen vært rapportert å intensivere psoriasis symptomer.

"Jeg vet ikke fortelle folk til å endre sine medisiner," sier Gold, som forklarer at det er viktig å behandle hele pasienten først og beskytte deres generelle helse. Men hvis psoriasis symptomene blir for alvorlig, er det på tide å jobbe med forskrivende lege for å finne løsninger eller erstatninger, sier han.

Psoriasispasienter med andre helsemessige forhold bør ikke lide i stillhet om sine medisiner som utløser flare-ups. Fortell din lege om dine symptomer slik at de kan justere doser eller finne alternativer som beskytter din helse og holde psoriasis under kontroll.