Evb

Medisiner for nakke smertelindring

Det er mange medisiner tilgjengelig for nakke smertelindring. Nøkkelen er å matche riktig medikament til den spesifikke årsaken til nakkesmerter.

Sammen med resten og fysioterapi, er medisinering ofte en av de første måter å behandle nakkesmerter. Det er mange forskjellige medisiner tilgjengelig, og hvilken du skal bruke avhenger av kilden til nakkesmerter. For eksempel kan et medikament utviklet for å behandle hals smerte forårsaket av en klemt nerve ikke fungere for smerte fra en muskelspasme eller betennelse.

Smertelindring: paracetamol og NSAIDs
Disse over-the-counter medisiner anses den første linjen i angrep for de fleste nakkesmerter. De er effektive mot nakkesmerter forårsaket av muskel-og leddproblemer, som for eksempel muskel stammer eller artrose.

 • Paracetamol (for eksempel Paracet) er effektivt som smertestillende, men vil ikke øke betennelser, kilden til nakkesmerter på grunn av forhold som leddgikt av leddene i ryggsøylen.
 • Steroide anti-inflammatoriske legemidler eller NSAIDs, som ibuprofen (for eksempel Advil) og naproxen (for eksempel Aleve) lindre smerte og redusere hevelse ved å hemme kroppens inflammatoriske respons. Men bivirkninger omfatter mage blødning, magesmerter, lengre tid for blodpropp hvis du blør, hypertensjon og væskeretensjon.

Smertelindring: opioider
Et opioid kan være foreskrevet for mer alvorlige nakke smerter som ikke kan kontrolleres ved hjelp av paracetamol eller NSAIDs alene. Opioider virker ved å forstyrre hjernens normale behandling av smerte signaler. Noen av medisiner i denne kategorien er kombinasjonspreparater som inneholder paracetamol eller aspirin, som også har anti-inflammatorisk egenskaper. Doseringen må være nøye overvåket fordi kroppen kan utvikle en sterk fysisk avhengighet av dem over tid. Bivirkninger inkluderer døsighet, svimmelhet og kvalme.

Narkotika i denne kategorien omfatter:

 • Kodein
 • Fentanyl
 • Hydrocodone
 • Metadon
 • Morfin
 • Oksykodon
Smertelindring: muskelavslappende

Disse medikamentene lindre nakkesmerter forårsaket av muskelkramper og er mest hensiktsmessig for kortvarig bruk. Ifølge US Food and Drug Administration, muskelavslappende miste sin effektivitet etter ca to uker. Noen er vanedannende og forårsake bivirkninger, som døsighet, svimmelhet og forvirring, som kan hindre deg fra å tenke klart og trygt å kjøre bil eller betjene maskiner.

Narkotika i denne kategorien omfatter:

 • Soma (karisoprodol)
 • Flexeril (cyclobenzaprine)
 • Valium (diazepam)
 • Robaxin (methocarbamol)
 • Zanaflex (tizanidin)

Smertelindring: nevropatiske og nerve-blokkerende medikamenter
For nakkesmerter forårsaket av en klemt nerve eller nerve lidelse, kan lettelse kommer fra antidepressiva, antiepileptika, og nerve blokkere - medisiner som fungerer ved å forstyrre den måten at hjernen mottar eller tolker smerte signaler eller ved å blokkere smerte signaler som sendes fra en irritert nerve. Bivirkninger for antidepressiva og antiepileptika omfatte angst, rastløshet, tretthet, tørr munn, og vektøkning, bedøvelsesmidler kan forårsake svimmelhet, døsighet og kvalme.

Narkotika i disse kategoriene er:

 • Antidepressiva som amitriptylin (Elavil), duloksetin (Cymbalta), escitalopram (Cipralex), imipramin (Tofranil), fluoksetin (Prozac), nortriptylin (Aventyl, Pamelor), paroksetin (Paxil), sertralin (Zoloft), og venlafaksin (Effexor)
 • Antiepileptika slik som gabapentin (Neurontin), levetiracetam (Keppra), pregabalin (Lyrica), fenytoin (Dilantin), og topiramat (Topimax)
 • Nerve-blokkerende medisiner som lokalanestetika bupivacaine, lidokain, og novocaine, og primære nevroner stopper som over-the-counter pepper kremer og høypotent capsaicin resept krem som heter Zostrix

Smertelindring: steroider
Steroider er sterke anti-inflammatorisk hormoner som brukes til å lette betennelser smerter. Steroider må brukes med ekstrem forsiktighet fordi de kan ha urovekkende bivirkninger hvis de tas lenger enn en uke, de er kjent for å fremme osteoporose, hemmer immunforsvaret, forårsaker væskeansamling og hevelse, og øke appetitten og blodsukkernivået.

Narkotika i denne kategorien omfatter:

 • Decadron (deksametason)
 • Medrol (metylprednisolon)
 • Prednisolon og prednison

Smertelindring: botulinumtoksin
FDA har også godkjent bruk av botulinum toxin type A (Botox) og botulinum toxin type B (Myobloc) for behandling av nakkesmerter forårsaket av alvorlige muskelkramper. Begge arbeider ved delvis lammer de involverte musklene. Det kan ta 3 til 10 dager før pasienten begynner å føle lettelse, men fritak kan vare i fire måneder. Bivirkninger kan være mer alvorlig lammelse av disse musklene enn ønsket og svelgeproblemer, men begge er midlertidige.

Når over-the-counter smertelindring ikke hjelper nakkesmerter, er det viktig å konsultere legen din for å finne ut den underliggende årsaken til ubehag og i sin tur, den beste smertestillende medikamenter behandle det.