Evb

Medisiner for inkontinens

Når innledende behandlinger for inkontinens ikke lykkes, kan reseptbelagte medisiner gir lindring.

Medisiner utviklet for å behandle urininkontinens er relativt ny på markedet, men det er nå medikamenter tilgjengelig for å hjelpe folk med trang eller stressinkontinens. Disse medikamentene er økende i popularitet som baby boom generasjonen blir eldre og tilfeller av inkontinens blitt flere.

I vurderingen din inkontinens, vil legen kunne bedømme om du kan ha nytte av en reseptbelagte medisiner. Husk at disse stoffene anses ikke første-linje behandling for urininkontinens, og vanligvis vil være foreskrevet etter alternativer som for eksempel atferdsterapi eller bekkenbunnstrening ikke har fungert.

Urge inkontinens medisinering
Antikolinerge og krampeløsende medisiner er oftest foreskrevet for å hjelpe til med urge-inkontinens (føler et sterkt behov for å urinere selv om blæren ikke er full). Disse stoffene slappe av blæren muskler for å forebygge kramper eller sammentrekninger, og kan også øke blærekapasitet. Alternativene er:

  • Oxybutynin, tilgjengelig i muntlig form (Ditropan) og som et depotplaster (Oxytrol)
  • Tolterodin (Detrol)
  • Propantheline (Pro-Banthine)
  • Dicyclomine hydroklorid (Bentyl)
  • Flavoksat hydroklorid (flavoksat)

En påminnelse: Personer med trangvinkelglaukom eller urin utstrømmingsobstruksjon bør ikke bruke antikolinerge midler.

Studier har vist at de lengre-virkende former av disse stoffene har en tendens til å styre inkontinens bedre med færre bivirkninger, som kan inkludere tørr munn, forstoppelse, hodepine, og uskarpt syn. Siden du ikke bør øke væskeinntaket mens han kjemper mot inkontinens, leger anbefaler at pasienter som lider av munntørrhet prøve suger på harde drops eller tyggegummi for å fremme produksjonen av spytt.

Antidepressive medisiner som doxepin (Sinequan) og imipramin (Tofranil) har også vært brukt til behandling av inkontinens.

Stressinkontinens medisinering
Stressinkontinens, som innebærer urinlekkasje når du nyser, hoste, latter, løfte noe tungt, eller på annen måte sted stress på blæren, er sjelden behandles med medisiner, som ingen er FDA-godkjent spesielt for tilstanden. Mange leger vil først anbefale Kegel øvelser eller kirurgi, og deretter, hvis ingen av disse er vellykket, bør du vurdere off-label bruk av enkelte andre rusmidler, inkludert:

  • Alpha-adrenerge agonister. Disse stoffene sender kjemiske signaler som fører til at urin sphincter å stramme, redusere eller eliminere urinlekkasje. Pseudoefedrin (Sudafed) er den mest anbefalte alfa-adrenerge agonist, og er tilgjengelig over-the-counter. Imidlertid har FDA ikke godkjent bruken ved behandling av inkontinens.
  • Østrogenerstatningsterapi. Hormone therapy kan forbedre styrken av den urin-sphincter i post-menopausale kvinner. Men hormonbehandling har vært knyttet til brystkreft og eggstokkreft, og blir brukt mer judiciously av leger.
  • Duloksetin (Yentreve). Dette stoffet har blitt godkjent av FDA for behandling av depresjon under et annet merkenavn, Cymbalta, og brukes av europeiske kvinner til å behandle stressinkontinens. Det fungerer ved å øke nivåene av serotonin og noradrenalin, som antas å styrke urin lukkemuskelen. Leger i USA noen ganger foreskrive stoffet off-label for å behandle inkontinens, også, men effektiviteten bør veies nøye mot mulige bivirkninger, som inkluderer kvalme, hodepine, forstoppelse, svimmelhet og munntørrhet.

Pasienter med stress eller urge-inkontinens kan ønske å diskutere disse stoffene med sine leger. Men husk at slike behandlinger som Kegel øvelser, biofeedback og avslapping terapi har vist seg å fungere uten noen av bivirkningene som kan følge med medisiner.