Evb

Matvarer som påvirker prostatakreft

Hva du spiser kan påvirke risikoen for å utvikle prostatakreft. Finn ut hvilke matvarer er bedre enn andre.

Vi vet alle at en diett lav på fett og kalorier og rik på frukt, grønnsaker og helkorn er bra for helsen vår. Men hvis du har prostatakreft, hva du spiser kan spille en rolle i hvordan kreft utvikler seg. Dine kosttilskudd valg kan selv påvirke om du skulle utvikle sykdommen i det hele tatt.

Prostatakreft: redusere risikoen gjennom riktig ernæring
Får nok vitaminer og mineraler med et sunt, balansert kosthold kan være en av nøklene til warding av prostatakreft.

Og ved hjelp av ernæring til din fordel kan vise seg svært nyttig når kampene prostatakreft også. Kosthold kan være et kraftig verktøy, ifølge Roberta Anding, en registrert kostholdsekspert, instruktør ved Baylor College of Medicine, og en talskvinne for det europeiske Dietetic Association.

Så om målet ditt er å kvitte kroppen for prostatakreft allerede diagnostisert, eller for å hindre deg selv eller din kjære fra noen gang å få den diagnosen, noen spesifikke matvarer som er kjent for å beskytte kroppen mot kreft-forårsaker kreftfremkallende inkluderer:

  • Tomater. Tomater er høy i lycopene, som kan ha en beskyttende effekt mot prostata, lunge og mage kreft. Flere studier tyder på at høye nivåer av lykopen i blodet er forbundet med en lavere risiko for prostatakreft og kan selv bidra til å forsinke spredningen av kreftceller. Lykopen er mest effektive hvis de tas i naturlig form - det vil si i mat i stedet for i et supplement - og er spesielt potent i kokte tomater. Du kan legge tomater eller tomat produkter til mange retter.
  • Frukter. Dietter høy i frukt og grønnsaker har vist seg å beskytte mot mange kreftformer. Lykopen-holdige frukter, inkludert guava, papaya og vannmelon kan være spesielt bra for deg. Og noen undersøkelser tyder på at pektin - en vanlig fiber finnes i epler, aprikoser, plommer, og sitrusfrukter og brukes som fortykningsmiddel i mange syltetøy og marmelade - kan redusere antall kreftceller med så mye som 40 prosent. Prøv å jobbe frukt inn i dine daglige måltider: Har en appelsin for en ettermiddag snack, eller toppen av din morgen havregryn med hakkede epler.
  • Grønnsaker. Brokkoli og blomkål er spesielt effektive i å redusere risikoen for kreft. Disse cruciferous grønnsaker også er effektive i å bremse veksten av kreft celler i kroppen. Legg grønnsaker til dine favoritt retter eller gryteretter - eller gjøre en stor, fargerik salat.
  • Grønn te og soya. Mens fordelene med disse matvarene i kampen mot prostatakreft har så langt blitt sett bare i laboratorier, forskere tror de viser løftet. Prøv nipper til lindrende grønn te - eller legge til soyamelk til din kopp kaffe om morgenen.
  • Fisk. Fisk som inneholder omega-3 fettsyrer (laks er ett eksempel) kan bidra til å redusere prostatakreft risiko. Prøv å jobbe fet fisk inn i menyen din et par ganger i uken.

"Den nederste linjen på forebygging er et plantebasert kosthold med nøtter og soya," anbefaler Anding.

Mat som øker prostata kreftrisiko
På baksiden, kan mange matvarer bidrar til utviklingen eller spredningen av prostatakreft. Forskning viser, for eksempel, kan at menn som spiser mye rødt kjøtt ha høyere risiko for sykdommen. En fersk studie fra University of California, San Francisco, fant at inntak av grillet eller grillet kjøtt - spesielt godt gjort biff - var knyttet til to ganger risikoen for aggressiv prostatakreft.

Annet kjøtt og bearbeidet mat er også mer sannsynlig å øke risikoen for prostatakreft, så prøv å holde dem av tallerkenen din. I stedet får din protein gjennom ferske kutt av magert kjøtt, bønner eller belgfrukter.

Mens lav-fett meieriprodukter kan være en sunn del av kostholdet ditt, kan det være lurt å ta det med ro på meieri. Meieriprodukter kan inneholde de samme fettsyrene som finnes i rødt kjøtt som kan faktisk øke risikoen for prostatakreft.

Din prostatakreft kosthold og hvorfor det er viktig
Matvarer som kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft, eller de som er vist å stimulere utviklingen av sykdommen, bør unngås hvis du har eller håper å forebygge prostatakreft.

Det beste alternativet er å holde seg til en diett rik på frukt og grønnsaker - særlig tomater - få rikelig med hele korn, og gå lett på rødt kjøtt og bearbeidet mat. Tenke nytt på tallerkenen din for å øke din helse og redusere risikoen for prostatakreft.