Evb

Matvarer som bekjempe depresjon

Folk som bor i skandinavia og asiatiske land har lav forekomst av depresjon. Er det på grunn av maten de spiser?

Er det depresjon-bekjempelse mat? En økende mengde forskning sier ja.

Nyere studier har funnet bevis for at matvarer som kaldt vann fisk (laks, sardiner og tunfisk, for eksempel), valnøtter og rapsolje kan være spesielt gunstig i bekjempelse av depresjon, takket være en overflod av omega-3 fettsyrer. Dette kan bidra til å forklare hvorfor skandinaviske og asiatiske land, som kan skilte med fisk-rike dietter, også har lavere forekomst av depresjon.

Forskere ved McLean Hospital i Belmont, Massachusetts, har også funnet ut at mat rik på uridin ha positive effekter på humør. Uridine er et naturlig stoff som finnes i sukkerroer og melasse, noe som kan gjøre disse matvarene også bra for behandling av depresjon.

Bortefra, japanske forskere fant at en diett høy i fisk beskytter folk fra depresjon og selvmord, mens i Finland et team av forskere kartlagt 1767 innbyggere og konkluderte med at å spise fisk mer enn to ganger i uken har en beskyttende effekt mot selvmord og depresjon.

Mat for depresjon: Hva er beviset?

Nøyaktig hvordan disse matvarene bekjempe depresjon er ikke kjent. Forskere tror at de kan føre til endringer i noen fett i hjernen membraner, noe som gjør det lettere for kjemikalier for å passere gjennom. Studien ved McLean Hospital brukte laboratoriet rotter, og forskerne det forsiktig at metabolismen av rotter og mennesker er ganske forskjellige.

Kathleen Franco, MD, professor i medisin og psykiatri ved Cleveland Clinic Lerner College of Medicine i Ohio, mener at kosthold og kosttilskudd, sammen med medisinering og psykoterapi, har en rolle i depresjon behandling. "Det anbefales at personer spiser et sunt kosthold [inkludert] frukt og grønnsaker med antioksidanter, omega-3 fettsyrer som finnes i laks, tunfisk og annen fisk, og vitaminer som inneholder alle B-er", sier Dr. Franco.

Andre er mindre overbevist om rollen til kosttilskudd og mat for depresjon. "Kosttilskudd som johannesurt og andre har mindre konsekvent støtte i forskningsstudier og dermed kan ikke være effektiv mot depresjon", sier Richard Shadick, PhD, professor II i psykologi og direktør ved Pace University Counseling Center i New York by ». Men en måte å kontrollere din diett som kan forbedre humøret begrense alkohol. "

Mat for depresjon: andre mulige Mood boosters

Mat som er rik på omega-3 fettsyrer er ikke de eneste som har blitt studert for deres effekt på depresjon. Andre matvarer eller kosttilskudd som kan være fordelaktig blant annet:

  • B-vitaminer. Studier tyder på at hvis du har lave nivåer av B-vitamin folsyre og høye nivåer av et protein som kalles homocystein, du er mer sannsynlig å bli deprimert. Folsyre, vitamin B2, B6 og B12 har alle blitt vist å redusere nivåer av homocystein. Du kan sikre at du får nok B-vitaminer ved å spise en diett høy i frukt, grønnsaker, nøtter, hele korn og belgfrukter.
  • Aminosyrer. Tryptofan er en viktig aminosyre som kroppen din trenger for å gjøre hjernen kjemiske serotonin. Lave nivåer av serotonin antas å være en årsak til depresjon. Flere studier har vist at en diett høy i tryptofan kan forbedre depresjon. Tryptofan er funnet i matvarer høyt på protein, som kjøtt, fisk, bønner og egg.
  • Karbohydrater. Alle karbohydratene du spiser brytes ned til sukker som hjernen trenger for å fungere skikkelig. Imidlertid kan spise for mye sukker føre til topper og daler i blodsukkernivået som kan forårsake eller forverre symptomer på depresjon. Den beste måten å unngå disse symptomene er å spise en diett lav på raffinerte karbohydrater og sukker og høy i frukt og grønnsaker.
  • Johannesurt. Dette anlegget har blitt brukt i århundrer som kosttilskudd for å behandle depresjon og angst. Selv om noen bevis har vist johannesurt effektivitet i behandling av mild depresjon, fant to nyere studier at det var ikke mer effektiv enn placebo i behandling av alvorlig depresjon.

De fleste av bevisene knyttet til behandling av depresjon med mat er ennå ikke sterk nok til å si en bestemt mat kan kurere depresjon, men aktiv forskning fortsetter. For nå, de fleste leger er enige om at en depresjon kosthold, enten fra mat eller kosttilskudd, er ikke en erstatning for riktig medisinsk behandling.

"Psykoterapi og medisinering er de mest effektive middel for å bekjempe depresjon. Det bør bemerkes at for alle former for depresjon, er det viktig å se en mental helse profesjonell for å finne den beste behandling," råder Shadick.