Evb

Matsikkerhet mens fotturer, camping og båtliv

Reise med mat krever ekstra forholdsregel - Finn ut hva du kan gjøre for å holde maten trygg på farten!

Friluftsliv er populære blant europeere landsdekkende. Den friske luften og mosjon gjenoppliver ånden og sinnet. Fotturer, camping og båtliv er gode aktiviteter for aktive mennesker og familier, og i enkelte deler av landet kan du nyte naturen for to eller tre sesonger. I mange tilfeller er disse aktiviteter vare hele dagen og involverer fremstilling av minst ett måltid. Hvis maten ikke er håndtert riktig, kan matbåren sykdom være en uønsket suvenir.

"Hold varm mat Hot & Cold Foods Cold"
Enten du er på kjøkkenet eller nyte den flotte naturen, er det noen mattrygghet prinsipper som forblir konstant. Den første er "holde varm mat varm og kald mat kald." Kjøtt og fjærfe produkter kan inneholde bakterier som forårsaker matforgiftning. De må kokes for å ødelegge disse bakteriene og holdt ved temperaturer som er enten for varmt eller for kaldt for disse bakteriene å vokse.

De fleste bakterier ikke vokser raskt ved temperaturer under 40 ° C eller over 140 ° F. Temperaturområdet i mellom som er kjent som "faresonen." Bakterier formerer seg raskt ved disse temperaturene, og kan nå farlige nivåer etter 2 timer.

Hvis du reiser med kald mat, ta et kjøligere med en kald kilde. Hvis du er matlaging, bruk en varm bål eller bærbar komfyr. Det er vanskelig å holde maten varm uten en varmekilde når du reiser, så det er best å lage mat før du forlater hjemmet, kjøle dem, og transportere dem kaldt.

"Holde alt rent"
Det andre prinsippet er at bakterier på rått kjøtt og fjørfeprodukter kan lett spre seg til andre matvarer med drypper fra pakker, hendene eller kjøkkenutstyr. Dette kalles krysskontaminering. Ved transport av rått kjøtt eller fjærfe, dobbel wrap eller sted pakkene i plastposer for å hindre saft fra råvare drypper på andre matvarer. Vask alltid hendene før og etter håndtering av mat, og ikke bruke samme tallerken og bestikk for rå og kokt kjøtt og fjærfe. Såpe og vann er avgjørende for renslighet, så hvis du skal et sted som ikke vil ha rennende vann, ta den med deg. Selv engangskluter vil gjøre.

Matsikkerhet mens fotturer og camping
Noen ganger er det bare å komme seg ut og gå rundt i ensomhet og skjønnheten i vårt land. Det kan være lurt å gå for bare noen få timer, eller ønsker du kanskje å slå leir for et par dager. Ett måltid og litt snacks er alt som trengs for en kort tur. Planlegging måltider for en lengre tur krever mer tanke. Du må velge matvarer som er lette nok til å bære i en ryggsekk, og som kan transporteres trygt.

Varmt eller kaldt?
Det første prinsippet er å holde matvarer enten varme eller kalde. Siden det er vanskelig å holde mat varm uten en varmekilde (selv om de nye isolerte gryteretter vil holde ting varmt for en time eller så), er det best å transportere kjølte matvarer. Kjøleskap eller fryses maten over natten. For en kald kilde, bringe frosne gel-pakker eller fryse noen boks drinker. Drinker vil tine som du turen og holde måltid kaldt på samme tid. Hva slags mat å ta med? For en dag fottur, vil omtrent alt gjøre så lenge du får plass i ryggsekken din og holde det kaldt - smørbrød, stekt kylling, brød og ost, og selv salater - eller velge ikke-bedervelige matvarer.

Rengjør
Det andre prinsippet er å holde alt rent, så husk å ta med engangskluter hvis du tar en dagstur. (Vann er for tung til å ta med nok for rengjøring retter!)

Trygt drikkevann
Det er ikke en god idé å avhenge av friskt vann fra en innsjø eller elv for drikking, uansett hvor ren den vises. Noen patogener trives i fjerntliggende fjellvann eller bekker, og det er ingen måte å vite hva som kan ha falt i vannet oppstrøms. Ta med flaske eller vann fra springen for å drikke. Alltid starte med en full vannflaske, og etterfylle fra testede offentlige systemer når det er mulig. På lange turer kan du finne vann i bekker, innsjøer og fjærer, men sørg for å rense alt vann fra naturen, uansett hvor ren den vises.

Den sikreste måten å gjøre vannet trygt er å koke den. Koking dreper mikroorganismer. Først bringe vann til en rullende koke, og deretter fortsette å koke i 1 minutt. Før oppvarming, bør sølevann få lov til å stå en stund for å la slam faller til ro på bunnen. Dypp det klare vannet av toppen og koke. Ved høyere høyder, hvor kokepunktet for vann er lavere, koke i flere minutter.

Som et alternativ til kokende vann, kan du også bruke vannrensing tabletter og vannfilter. Rensingen tabletter - som inneholder jod, halazone, eller klor - dreper de fleste vannbaserte bakterier, virus, og noen (men ikke alle) parasitter. Fordi noen parasitter - som Cryptosporidium parvum, Giardia lamblia, og større bakterier - ikke blir drept av rensing tabletter, må du også bruke et vannfilter. Disse vann filtrering enheter må være en mikron absolutt eller mindre. Over tid rensing tabletter mister sin styrke, så oppbevarer batteriene dine friske. Vann desinfiserende tabletter for oppvasken kan også kjøpes (bare ikke forveksle de to). Vannrensing tabletter, filtre og desinfiserende tabletter kan kjøpes på camping forsyne butikkene.

Hva slags mat å ta med?
Hvis du er backpacking i mer enn en dag, maten blir situasjonen litt mer komplisert. Du kan fortsatt bringe kald mat for den første dagen, men du må pakke hylle-stabile elementer for neste dag. Hermetikk er trygge, men tung, så planlegge menyen nøye. Fremskritt innen næringsmiddelteknologi har produsert relativt lette kramper som ikke trenger kjøling eller forsiktig emballasje. For eksempel:

  • peanøttsmør i plast krukker;
  • konsentrert juice bokser;
  • hermetisert tunfisk, skinke, kylling og biff;.
  • tørkede nudler og supper;
  • beef jerky og andre tørket kjøtt;
  • Dehydrert mat;
  • tørket frukt og nøtter, og
  • pulverisert melk og fruktdrikker.
Pulverisert mikser for kjeks eller pannekaker er lett å bære og forberede, som er tørket pasta. Det er nok av pulverisert saus mikser som kan brukes over pasta, men sjekk den nødvendige ingredienslisten. Bære elementer som tørket pasta, ris og bakervarer blandinger i plastposer og ta bare mengden du trenger.