Evb

Matlaging og spising å bekjempe leukemi

Et sunt kosthold er viktig for en person gjennomgår leukemi behandling. Få tips for å forberede næringsrike måltider og spise et sunt kosthold.

Kosthold kan være et kraftig våpen i kampen mot leukemi. Det er viktig for pasientene å spise mat full av antioksidanter som bidrar til å bekjempe kreft og holde kroppen sterk, slik at den kan fortsette å slåss.

Her er hvordan du arm selv med riktig mat når du har leukemi.

Matlaging til kamp leukemi

Et sunt kosthold for noen med leukemi er ganske lik et sunt kosthold for befolkningen generelt, sier registrert kostholdsekspert Dee Sandquist, en talskvinne for det europeiske Dietetic Association i Fairfield, Iowa. Men med leukemi, er det enda mer viktig å følge sunne spise retningslinjer, fordi leukemi behandling kan gjøre pasientene kvalm og redusere sine lyster, forstyrrer deres beste intensjoner om å spise godt.

Her er hva Sandquist anbefaler å styrke kroppens helbredende kraft:

Målet for 10 frukter og grønnsaker om dagen. Av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fytokjemikalier i frukt og grønnsaker er kjent for å bekjempe kreftceller, og de ​​fleste europeere, spesielt de med leukemi, trenger å spise mer av dem, sier Sandquist. Dryss bær på toppen av frokostblanding eller hele korn pannekaker, topp iskrem eller frossen yoghurt med fersken og bjørnebær, bake epler og strø dem med kanel, lage frukt smoothies med jordbær og yoghurt, og har et eple eller banan som mellommåltid i løpet av dag.

Damp grønnsakene dine. Denne måten får du mest næringsstoffer fra dem. Og ser etter måter å legge mer til tallerkenen din. Prøv en wok laget fra en rekke paprika, sopp, brokkoli og gulrøtter, legg dampede sukkererter, blomkål og squash til en salat; toppen en bakt potet med brokkoli eller tomater, lage grønnsaksuppe med spinat, grønnkål, sennep greener, grønne grønnsaker, eller Chard, og drikke lav-natrium grønnsaksjuice.

Gå for fullkorn. Hver bit du tar bør ha så mye næring som mulig, sier Sandquist. Det betyr å velge 100 prosent hel-hvete brød (sjekk ingredienslisten), brun ris i stedet for hvit ris, helkorn frokostblandinger, og gamle korn som quinoa.

Gjør protein en prioritet. Bivirkningene av cellegift kan være kvalme og oppkast, som tar bort noen folks appetitt for kjøtt, sier Sandquist. Men det er veldig viktig for pasienter med leukemi å få protein fordi det vil holde dem sterke. Hvis en hamburger ikke appellerer til deg, prøv matlaging noe litt mer kjedelig, for eksempel et stykke fisk eller kylling uten mye krydder. Det kan også være lettere å spise kylling eller fisk i suppen, sier hun. Hvis du er vegetarianer, gode protein matvarer inneholder nøtter og frø, soyaprodukter som tofu eller soyamelk, hvete eller havre korn og egg.

Berolige magen. Når kjemoterapi bivirkninger som kvalme skape kaos på kostholdet ditt, foreslår Sandquist spise mat som kjeks og nipper ginger ale og andre væsker, eller spise popsicles hvis det er for vanskelig å spise fast føde. Generelt er det en god idé å gå forbi krydret mat og koffein for å unngå en urolig mage.

Fyll opp på sunne bakterier. Magen har sunne bakterier som hjelper kroppen din bedre håndtak mat, sier Sandquist. Du kan mate de sunne bakterier - kalt probiotika - ved å spise yoghurt med live aktive kulturer og drikker kefir, en flytende yoghurt som inneholder sunne bakterier. Noen korn og barer med inneholde probiotika, sier Sandquist.

Spis hver 2-4 timer. Personer med leukemi har en tendens til å gå ned i vekt på grunn av tap av matlyst og kvalme, men det er svært viktig å opprettholde vekten å holde seg sterk, sier Sandquist. Hvis det er vanskelig å spise et stort måltid, spise små snacks eller måltider hver to til fire timer kan hjelpe.

Når du spiser et sunt kosthold - og du får mosjon, håndtere stress, og få nok søvn - du vet du gjør alt du kan for å bekjempe sykdommen.