Evb

Matlaging glutenfritt: hvordan unngå krysskontaminering

Jeg må si at det å være skrekkslagen er et understatement når jeg begynte å lese om matlaging glutenfrie måltider for min sønn. Hva mye arbeid! Når sønnen min lege anbefalte en glutenfri diett, jeg sjekket ut en rekke bøker fra biblioteket for å hjelpe meg å utvikle en plan. Krysskontaminering var ikke noe jeg hadde vært bekymret. Med denne nye informasjonen, jeg har vært i stand til å sørge for at måltidene min sønn spiser er gluten-fri selv om de andre medlemmene av familien spiser et vanlig måltid.

Når jeg koker

Når jeg lager mat, jeg prøver å matche min sønn måltid tett til vår tradisjonelle måltid. Dette hindrer ham fra følelsen som han mangler ut. Det sparer også meg penger på min dagligvarebutikk budsjett siden glutenfri mat er ofte dyrere enn tradisjonelle alternativer. For eksempel når jeg lager spaghetti, koker jeg to potter av pasta, en vanlig og en gluten-fri. Jeg har også broil to panoreringer av hvitløk brød. Jeg tjener både med glutenfri spaghetti saus og dampede grønne bønner.

Dette tillater meg å lage ett måltid

Dette tillater meg å lage ett måltid, men gjør det mer farlig i form av forurensende glutenfri måltid. Hvis dette skjer, opplever min sønn ofte en blusse opp i fordøyelsessystemet symptomer som krever en glutenfri diett. Jeg har gjort det til en vane å holde mine matlaging områder atskilt og jeg alltid sørge for at bestikk og servise ikke er blandet opp.

Når matlaging glutenfri samtidig som forbereder et vanlig måltid

Når matlaging glutenfri samtidig som forbereder et vanlig måltid, jeg alltid koke glutenfri delen på venstre side av komfyren og andre måltid på høyre side. Dette gjør det enkelt å holde styr på hvilke pan har min sønns trygg mat. Jeg holder mine glutenfri skje for røring på venstre side av ovnen også. Når jeg trenger å røre en gryte med mat, jeg vet jeg gripe den rette redskapene.

Krysskontaminering oppstår også når redskaper kommer i kontakt med gluten matvarer og deretter glutenfri mat. For eksempel, hvis jeg gjør en sandwich og spre majones på hvete brød og deretter sette den tilbake i syltetøyglass, kan jeg ikke bruke den på glutenfritt brød fordi det er forurenset. Av denne grunn, holder jeg en egen krukke med majones, peanøttsmør, syltetøy, smør, etc. som er tydelig merket "glutenfri". Disse glassene er bare for å lage glutenfri mat.

Jeg har en egen dørslag for drenering glutenfri pasta og en egen brødrister for å lage glutenfri toast. Jeg kjører alltid mine plastbeholdere gjennom sanitær syklus på oppvaskmaskinen for å gjøre dem trygge etter tørrmat med gluten i dem. Jeg også forberede min sønn mat på en plate og ikke disken for å sørge for at ingen kontakt.

Jeg har alltid forberede min sønn måltid først og legg det til side mens jeg forbereder resten av måltidet. Dette hindrer min sønns trygg mat ved et uhell forurenset som jeg koker. For eksempel, gjør jeg min sønns smørbrød først, legg den på tallerkenen hans og flytte sin plate til det motsatte disken.