Evb

Massere bort din smerte - hjemme

Massasje har en veldig bra "ahhh" faktor - før du legger opp kostnadene for enda en halvtime av lykke. Men med noen billig gadgets, kan du gå DIY og hengi så ofte du vil.

Massasje - ordet alene høres beroligende, men kostnaden kan være en stor "au" til din lommebok. Men ikke vinke et hvitt flagg ennå. Det er mange måter smertefulle, ømme muskler kan dra nytte gjennom selv-massasje.

Enkle og rimelige håndholdte massasje verktøy lar deg kna enda vanskelige å nå steder. Med riktig teknikk, kan muskel avslapning og smertelindring være bare noen få slag unna. Høres bra ut? Holde lesing.

Hvordan massasje virker

Massasje føles så bra fordi det utløser det som kalles "avslapping svar." I denne tilstand av lykke, musklene slappe av, produserer kroppen færre stresshormoner, og blodtrykket synker. Massasje press ikke bare slapper av muskler, men sener og leddbånd, også. Denne avslapping svar kan også heve serotoninnivået i hjernen din, løfte humøret - et pluss når du er i smerte.

Massasje stimulerer også blodsirkulasjonen, øke overføringen av oksygen og næringsstoffer til musklene dine. Med mer effektiv sirkulasjon, er avfallsprodukter musklene gjør fjernes lettere og vev hevelse minsker.

I en studie publisert i Journal of Athletic Training, fant forskerne at massasje lettet muskelsmerter som vanligvis skjer et par timer etter trening. Det har også gått ned etter trening hevelse med om lag 30 prosent.

Verktøy for self-massasje

Men hvis du er bekymret for prisen av en profesjonell massasje, ikke svette det - selv-massasje kan gi deg disse fordelene uten å sette en bulk i lommeboken og mens du arbeider på timeplanen. Her er noen enheter til å utforske:

Massasje pinner. Massasje pinner er en god måte å feste den til muskelsmerter. "Massasje pinner brukes til å forlenge, strekke seg, og berolige stramme muskler og kan brukes i store områder," sier Candy McCarty, en lisensiert massasje terapeut og medlem av European Massage Therapy Association. The Tiger Tail og The Stick er to eksempler på massasje pinner du kan kjøpe. "En sparsommelig alternativ til massasje pinner er et kjøkken kjevle," legger McCarty. "Mange løpere sverger ved dette kjøkkenet verktøy som brukes på firemannsrom, hamstrings, og tractus bandet [også kalt IT-band, er dette den muskelen som går langs ytre siden av låret]. "

Produsenten av Tiger Tail foreslår å rulle pinnen på tvers av målet muskel 10 til 20 ganger, noe som øker trykket gradvis med hvert kast. Sticks fungere for alle muskelgrupper, inkludert nakke, skuldre, øvre og nedre del av ryggen, hamstrings, quads, setemuskler, kalver, og til og med føttene.

Skumkjerne valser. En skumkjerne roller er en lang sylinder av fast skum ca 6 inches i diameter. Plasser valsen på gulvet og rull de berørte musklene over det å simulere en dyp massasje. En skum roller lar deg bruke self-massasje til områder som er vanskelige å nå. Rolling hjelper også forlenge stramme muskler, sener og leddbånd samtidig forbedre balanse og holdning.

Massasje knotter. Disse leilighetene med brukervennlige verktøy har hevet eller knobby flekker som lar deg konsentrere trykk over områder av en knyttede muskler, eller triggerpunkt. To populære knott produkter er The Original Backnobber II og Thera Cane. Den Backnobber er en S-formet verktøy som enkelt kroker over skulderen for å nå knyttede muskler på rygg og andre ut-av-rekkevidde områder, noe som gjør det enkelt å plassere bryteren nettopp over en bestemt knyttede muskler uten å måtte vri kroppen inn en pretzel. Thera Cane er et lignende verktøy med en buet ende og flere knuter langs dens lengde. Det forenkler rettet mot triggerpunkter, ofte med lite kraft for å bruke riktig mengde press.

Massasje baller. Noen fitness utstyr produsenter, for eksempel J Fit, tilbyr massasje baller med en dimpled eller humpete underlag som du kan holde i hånden og rulle over såre flekker. Ønsker fritak på enda mindre regning? "En tennisball er flott for vanskelige å nå områder og er et billigere alternativ," sier McCarty. "Plasser tennis ball mellom det området som skal behandles, og et hardt underlag slik som gulv, vegg, kontorstol, eller bilsete. Trykk og rull området mot ballen for å avlaste tetthet, spenning og smerte. Hvis mer press er nødvendig, bruk en fastere ball som en golfball. "

En annen teknikk er å plassere tre tennisballer i en sokk og knyt den åpne enden av sokken. Plasser ballene mot en vegg eller på gulvet og rulle ryggen opp og ned mot ballene med så mye press som nødvendig.

Når man ikke skal massere

Få en massasje kan føle så fint at du kan tenke på det som ufarlig, men det er tider når massasje er en no-go. Hvis du har noen av følgende forhold, gir self-massasje et pass:

  • Flebitt (vene infeksjon)
  • Cellulitt (bløtvevet infeksjon)
  • Blødningsforstyrrelser
  • Smittsom hudinfeksjoner
  • Osteoporose
  • Lavt antall blodplater
  • Lavt antall hvite blodlegemer
  • Eksem flare-ups
  • Revmatoid artritt blusse opp

Hvis du er usikker på om noen skader eller noen kronisk smerte tilstand som kan bli negativt påvirket av massasje, spør legen din.

Hvor ofte å massere

For å få mest mulig nytte av massasje, gjør det regelmessig fordi effektene legge opp over tid. Jo oftere du gjør det, jo bedre kroppen din vil reagere.

Generelt kan self-massasje gjøres så ofte som nødvendig. Imidlertid er det svært viktig å sjekke med din lege eller fysioterapeut før du starter noen massasje program.