Evb

Mannlige og kvinnelige reproduksjonssystemet

Den kvinnelige reproduktive system består av to eggstokker, to eggledere, livmor, cervix og vagina. Under eggløsningen, er et egg produsert av enten høyre eller venstre eggstokk om 11 til 17 dager før kvinnens neste menstruasjon, eller omtrent en gang i måneden. Egget frigjøres fra eggstokken i en egglederen og feid av bittesmå hairlike celler (flimmerhårene) og muskel handling inn i livmoren.

Se et bilde av den kvinnelige reproduktive system.

Den mannlige reproduktive system består av penis, to testikler, to bitestiklene, to Deferensen, to sædblærer, og prostatakjertelen.

Sperm utvikle seg i testikkelen og avslutt med forfall i bitestikkelen. Når det gjelder menneske (utløsning), sæden flytte ut av epididymides gjennom sædlederen og inn i røret (uretra) som går gjennom penis. Semen (den tykke væsken forbundet med sperm) er produsert i sædblærene og prostata kjertel og lagt til sperm før utløsning fra penis. Semen beskytter sperm fra sure miljøet i skjeden.

Se et bilde av den mannlige reproduktive system.

For graviditet skal skje, må sædcellene reise opp i skjeden gjennom livmoren og inn i egglederen å kombinere med et egg (befruktning) kort tid etter eggløsning. Det befruktede egget må deretter implantere i slimhinnen i livmoren.

Hormoner og reproduksjon

I både menn og kvinner, begynner reproduksjon i hjernen. En del av hjernen (hypotalamus) produserer en substans som kalles gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH). GnRH forårsaker hypofysen til å frigi to hormoner i blodet: luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH).

I menn, fører LH utgivelsen av det mannlige hormonet testosteron, mens FSH fører til at testiklene til å produsere sperm. Hos kvinner, til LH og FSH forårsake egg modnes og slippes (eggløsning). De også føre til produksjon av de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron.

Mange problemer med infertilitet er forårsaket av for lite eller for mye av disse hormonene, mønsteret av hormonnivået over tid, eller problemer i hypothalamus eller hypofysen.