Evb

Managing ADHD under college

Et par enkle gang-ledelse kan gå en lang vei mot å tilpasse seg college livet med ADHD. Følg disse trinnene for større faglig og sosial suksess.

Gå til college er en stor justering for alle, men studenter med ADHD må være forberedt på å spenne ned enda mer. ADHD påvirker læring og funksjon - ikke intelligens. Du trenger bare å nærme lære, studere og organisere på en annen måte.

"Vitenskapelig kunnskap om hjernens funksjon indikerer at individer handle IQ-poeng for funksjonen hvis de har ADHD," sier Floyd Sallee, MD, PhD, professor i barnepsykiatri ved University of Cincinnati. "Det påvirker arbeidsprestasjoner og tidsstyring. "

Tid ledelse er svært viktig i college, og en tøff ferdighet for enhver student å lære. Det kan bli enda tøffere for en student med ADHD å virkelig organisere og administrere sin arbeidsmengde.

Voksen adhd: tegn du sliter

Noen elever kan aldri vite at de har ADHD før de kommer til college, det er ikke uvanlig for tegn til overflaten sent i en elevs utdanning.

"En av de største problemene med ADHD er dårlig funksjon av frontallappene, bidrar som oss planlegge, organisere og strukturere aktivitetene våre," sier Richard Milich, PhD, professor ved University of Kentucky.

Andre ADHD symptomer:

  • Rusmiddelbruk. Folk sliter med ADHD har en tendens til å gjøre dårlige valg når det kommer til alkohol og narkotika, sier Dr. Sallee, og kan ikke vite når du skal si når. Drikker for ofte og for mye kan være tegn på at du sliter med ADHD.
  • Problemer med å jobbe i en gruppe. Konsernets prosjekter er vanlige oppgaver, og alle må delta. Personer med ikke-administrerte ADHD symptomer kan ikke bidra i arbeidet, bli sent til møter, og fungere ineffektivt, sier Sallee.
  • Manglende evne til å få venner. ADHD kan definitivt påvirke sosiale interaksjoner og vennskap, sier Sallee. Folk sliter med ADHD kan ha problemer med å få nye venner og opprettholde vennskap.
  • Lidelse i skolen. Hvis du finner deg selv i stand til å konsentrere seg, ta fattige eller spredte notater, føler uorganisert, eller har problemer med å lese, kan det hende at ADHD symptomer trenger bedre kontroll.

Når elevene begynner å merke symptomer, foreslår Sallee vei til studenten helsesenteret for en ADHD evaluering. Når diagnostisert med ADHD, er det viktig å etablere et forhold med en on-campus mental helse profesjonell som kan lære deg å mestre og liv-strategier og foreskrive medisiner for å hjelpe deg å oppnå i høyere utdanning, sier Sallee.

Voksen adhd: finne ut alt

"College var litt av et sjokk," innrømmer Shawn Slawson, 20, av Orlando, Fla "Jeg hadde så mye struktur i videregående skole og et support team bak meg. I college, er du på egen hånd. Man må finne støttestruktur som du trenger for å fungere, og du må finne ut hva som fungerer for deg. "

Slawson, som ble diagnostisert med ADHD i en alder av fire, sier det tok omtrent et år å venne seg til det nye miljøet og sette din egen timeplan. "Jeg måtte sette mål for hver enkelt oppdrag jeg gjorde, selv om det var bare et papir," sier Slawson. Etter at han møtte hvert mål, ga han seg selv en liten belønning for å fullføre det. Dette målet og belønningssystem, sammen med å ta hyppige pauser, hjalp ham studere bedre og holde fokus.

Voksen adhd: tips for å hjelpe deg med å administrere

Ditt første steg i å håndtere ADHD i Agder er å erkjenne at det kommer til å bli en annerledes og mer utfordrende opplevelse enn videregående skole. Deretter følger du disse strategier for å hjelpe deg å lykkes.

  • Se etter en skole med gode ADHD ressurser, og dra nytte av dem.
  • Alert rådgivere, administratorer og professorer som du har ADHD og at du kan trenge noen klasserom innkvartering, inkludert forelesningsnotater og mer tid for tester.
  • Sitte foran i klasserommet og ta opp forelesninger.
  • Lag en daglig timeplan med alle dine klasser, studere ganger, og andre oppgaver.
  • Lær tid-ledelse. Møte med en rådgiver eller ta en klasse.

Du trenger ikke å være redd for eller skremt av college. I stedet omfavne utfordring - bare være forberedt på det.