Evb

" mamma, magen min gjør vondt: " barn og magesmerter

Barn har ofte en tøff tid på å forklare hva som gjør vondt og hvor. Og når barnet ditt har en urolig mage, kan en rekke ting være galt.

Små barn er ikke alltid i stand til å fortelle deg hva som er galt når de ikke føler seg vel. Så, som en forelder, så må du gjøre litt undersøkende arbeid for å finne ut hva som egentlig skjer. Hvis barnet klager over en urolig mage, kan det bety en rekke ting. Spør barnet mange spørsmål og se etter mønstre i hennes symptomer å komme til bunns i henne urolig mage.


Har problemer med fordøyelsen? Finn en gastroenterolog nær deg.

Urolig mage: hva magesmerter kan bety hos barn

Når et barn klager over vondt i magen, er det ofte vanskelig for foreldre å finne ut kilden til denne felles, men vage fordøyelses klage.

Magesmerter er "et utfordrende problem å vurdere, fordi barna ikke er flinke til å finne sin smerte," bemerker Marsha H. Kay, MD, en pediatrisk gastroenterolog og leder for pediatrisk endoskopi ved Cleveland Clinic Children Hospital i Ohio. "Jo yngre barnet er, jo mindre spesifikke de har symptomer, og jo mindre de er i stand til [finne plasseringen] av smerte."

For å finne årsaken til et barns urolig mage, bør foreldrene fokusere på eventuelle endringer i barnets atferd.

"De tingene foreldre bør være oppmerksom på er [noen indikasjoner på at magesmerter er] påvirker spillet og aktiviteter," råder Dr. Kay. Også, hvis en urolig mage er å våkne dem opp fra dvale eller er assosiert med andre symptomer som kvalme, oppkast, diaré, vekttap, blod i avføringen, dette er tegn som ville kreve en evaluering av barnelege.

Kay påpeker også at noen ganger barna vil bruke en magesmerter for å prøve å komme seg ut av skolen. Hun foreslår å ta oppmerksom på eventuelle mønstre - ikke barnet bare klager over magesmerter på skolen om morgenen? Har urolig mage magisk forsvinne hvis en morsom aktivitet er planlagt? I så fall, spør barnet om noen eller noe spesielt er problematisk henne på skolen.

Urolig mage: spille detektiven

Det er mange ting som kan føre til magesmerter hos barn. Dette er noen hyppige årsaker du bør vurdere:

 • Overspising eller spise fet, sukkerholdig, eller krydret mat
 • Laktoseintoleranse
 • Diaré eller forstoppelse
 • En sykdom eller infeksjon (inkludert intestinal, luftveiene og ørebetennelser)
 • Hunger
 • Blindtarmbetennelse
 • Funksjonelle tarmproblemer
 • Følelsesmessig stress

Det kan ta litt prøving og feiling på en del å finne ut om barnet ditt urolig mage kan lett utbedret.

"Noen ganger barna har magesmerter fordi de er sultne, og de kan ikke artikulere at smerten er egentlig ikke vondt Noen ganger er det fordi de trenger å bruke badet -. De ikke kan gjenkjenne disse følelsene", sier Kay. Dette er spesielt vanlig hos små barn, så ta barnet på en tur på do eller vurdere når barnet spiste sist - tilby en snack i tilfelle hun er bare sulten.

Urolig mage: å hjelpe barnet føler seg bedre

Uansett hva årsaken til magesmerter, de fleste foreldre bare ønsker at barna skal føle seg bedre. Her er noen tips for å lette en urolig mage:

 • La henne hvile stille mens du leser bøker eller ser en film.
 • Oppmuntre henne til å drikke vann eller klare væsker.
 • Tilbakeholde fast føde for et par timer, spesielt hvis hun kaster opp.
 • Etter noen timer, prøver å få henne til å spise en liten bit av mild mat som ikke opprørt magen, som kjeks, tørr toast, eplemos, eller vanlig ris.
 • Legg en varm klut eller en varmepute på magen i ca 20 minutter.
 • Ikke gi barnet ditt en over-the-counter smertestillende som kan forverre hennes magesmerter eller maskere viktige symptomer.

Hvis barnet ditt urolig mage blir ikke bedre eller er ledsaget av feber, intens oppkast, diaré eller blodig avføring, ring din barnelege. Heldigvis skjønt, kan de fleste magesmerter utbedres med litt stille tid og mye kjærlighet.