Evb

Måle kroppsfett

Skalaen er ikke den eneste måten å finne ut om du er overvektig. Les hvordan kroppsfett måles og hvilken prosentandel av kroppsfett i forhold til den totale vekten er regnet for mye.

Mange mennesker som ser sin vekt - eller prøver å miste noen pounds - henvende seg til sitt bad skala. Men at gamle kjente standby er ikke den eneste måten å måle ens størrelse. En annen mulighet til å vurdere er din fettprosent.

Kroppsfett: hva er farene?

Når de fleste av oss hører ordene "kroppsfett" de har umiddelbare negative konnotasjoner. Men i riktig forhold, er fett faktisk avgjørende for vårt kosthold og helse. I en ikke så fjern fortid, lot muligheten til å lagre ekstra kroppsfett våre forfedre til å overleve i tider med hungersnød, da maten var vanskelig å komme forbi. Selv i dag er det viktig å holde kroppen fungerer, for å bevare kroppsvarme, og for å beskytte organer fra traumer.

Problemer oppstår når kroppen lagrer for mye fett. Dette kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert høyt kolesterol, høyt blodtrykk, glukose intoleranse, og insulinresistens. Spesielt farlig er fett lagret i midjen, skaper det som ofte kalles en "eple-formet" kropp, i motsetning til fett på hofter og lår, en "pæreformet" kropp.

"Normal kroppsfett for menn er rundt 8 til 15 prosent av deres totale kroppsvekt og for kvinner om lag 20 til 30 prosent," sier Caroline Apovian, MD, førsteamanuensis i medisin og pediatri ved Boston University School of Medicine og direktør for Senter for ernæring og vektkontroll ved Boston Medical Center.

Kroppsfett: hvordan kan det måles?

Det finnes en rekke måter å måle mengden av kroppsfett en person er bærer. "Den mest nøyaktige måten er" under vann veier ", som veier personen på land og deretter undervannsoperasjoner", sier Mary M. Flynn, PhD, RD, sjefsforsker kostholdsekspert og assisterende professor i medisin ved Miriam Hospital og Brown University i Providence, RI "Men utstyr for dette er svært dyrt og ikke lett tilgjengelig."

En annen ganske nøyaktig alternativ er bioelectric Impedans Analyse (BIA). BIA består av elektroder blir plassert på en persons hånd og fot, mens en strøm (som ikke er filt) føres gjennom kroppen. Fett har mindre vann og er mer motstandsdyktig mot strømmen, mens muskel, som inneholder mer vann, er mindre motstandsdyktig. Numrene inngått en ligning som figurerer andelen av fett og magert vev.

Den enkleste metoden er å måle livvidde og bestemme Body mass index (BMI). En livvidde over 35 inches for kvinner og 40 inches for menn er grunn til bekymring.

Å finne BMI innebærer litt mer beregning. BMI er gjort ved å multiplisere vekten din i pounds med 703, deretter dele dette tallet med høyden din i inches to ganger. Hvis sluttresultatet er mindre enn 18,5, er den enkelte undervektig, 18,5 til 24,9 er normal, 25,0 til 29,9 er overvektig, og over 30 er overvektige.

"Du må imidlertid være klar over dette ansvarsfraskrivelse. BMI alene er ikke en indikasjon på kroppsfett, særlig blant idrettsutøvere og kroppsbyggere. Voksende barn under 18 år bør også unngå å bruke BMI, "sier Elizabeth Downs, RD, klinisk ernæringsfysiolog ved Montefiore Medical Center ved University Hospital for Albert Einstein College of Medicine i Bronx, NY

En siste måte å fastslå kroppsfett bruker hud calipers å måle fett på bestemte steder i kroppen. Men ikke bare er det lett å gjøre feil, men denne metoden heller ikke måle ethvert interiør fett eller fett som finnes i lår og kvinners bryster.

Til syvende og prosentandel av kroppen fett er bare et annet nummer i helse-ligningen. Og hvis du ikke er fornøyd med resultatet, alt det tar å legge trening og kutte kalorier for å få det går i riktig retning.