Evb

Makeup tips: skjuler rødhet av rosacea

Hvis du tenker på å skjule din rosacea med kosmetikk, kan retten hypoallergenic makeup og disse rosacea makeup tips hjelpe deg selv ut du hudfarge.

For kvinner som ønsker å skjule rosacea, kan makeup være et godt alternativ, men å velge riktig produkt er viktig. Feil kosmetikk kan forverre rosacea, noe som gjør huden tørr og irritert. På den annen side kan finne en vellaget, hypoallergenic makeup utviklet for personer med denne hud tilstand være svaret på effektivt skjuler rosacea varemerke rødhet.

Å velge riktig kosmetikk for rosacea

"Sammensetningen vi vanligvis liker å anbefale til pasienter er et merke som heter Dermablend. Det gjør en fantastisk jobb blande bort rødhet og irritasjon forårsaket av rosacea, "sier hudlege Jonith Breadon, MD, av Aesthetic Dermatology og Laser Surgery i Chicago.

Mange over-the-counter produkter hevder å kontrollere rødhet, men folk med rosacea bør styre klar av disse med mindre de spesifikt sier at de har blitt testet for rosacea. Selv da, ta deg tid til å gjøre en hudtest bak øret før du bruker et produkt til ansiktet ditt (se testing retningslinjene nedenfor).

Rosacea er forskjellig for hver person, så selv dette produktet ikke kan være riktig for alle. Her er noen andre makeup produkter som også kan bidra skjule ulike nivåer av rosacea:

  • Alvorlig rosacea. Dr. Breadon sier pasienter med alvorlig rosacea kan ha bedre resultater med et produkt som heter Cover FX krem ​​foundation.
  • Mild rosacea. Glatt Indulgence foundation og concealer kan være mer egnet for folk med mindre rosacea, fordi det er lettere. Den er laget av produsenten av Dermablend.

Mange over-the-counter produkter hevder å kontrollere rødhet, men folk med rosacea bør styre klar av disse med mindre de spesifikt sier at de har blitt testet for rosacea. Selv da, ta deg tid til å gjøre en hudtest bak øret før du bruker til ansiktet (se testing retningslinjene nedenfor).

Ingredienser som hjelper eller vondt rosacea

Oppbevar disse tipsene i bakhodet når du handler for kosmetikk:

  • Unngå produkter som har lagt dufter. Duften kan være irriterende for rosacea-berørte huden.
  • Soling kan gjøre rosacea verre. Bruk produkter som inneholder UVA og UVB solkremer.
  • Unngå vanntette eller tunge stiftelser. Disse krever makeup remover og muligens mye rubbing å vaske av huden. Ingrediensene i makeup fjerning er vanligvis irriterende for rosacea utsatt hud, så vil du bruke kosmetikk som lett kan vaskes bort med et mildt rengjøringsmiddel. Lett hudpleie er et must.

Påføring hudpleieprodukter og kosmetikk

Før du påfører medisiner og sminke, vaske ansiktet med en mild, duft-fri rengjøringsmiddel og lunkent vann. Etter at du renser ansiktet ditt, vente 25 til 30 minutter før du bruker noen aktuell medisinering og deretter ytterligere 5 minutter før du påfører solkrem og fundament. Hvis et produkt forårsaker en brennende eller stikkende følelse, må du kanskje prøve et annet valg.

Hvordan gjøre en hudtest

Selv om du har fulgt alle de riktige anbefalinger og det du har valgt hevder å være allergivennlig (noe som betyr at det har blitt designet for ikke å utløse allergiske reaksjoner), bør du gjøre en hudtest for å sikre at din hudfarge vil ikke reagere dårlig.

"Så langt som å teste et produkt på huden før du bruker den over hele ansiktet, forteller vi pasientene til DAB en liten mengde av produktet bak øret og vente 24 timer for noen irritasjon som kan oppstå," sier Beardon. Ikke fortsett med det produktet hvis det er noen irritasjon neste dag. Og hvis din makeup passerer denne testen, men likevel stikk eller brannsår når den brukes til ansiktet ditt, slutte å bruke det.

Med tålmodighet, en skånsom hudpleie, medisiner og riktig sminke, bør du være i stand til å skjule din rosacea og møte verden med tillit.