Evb

Makeup tips etter hudkreft

De riktige mineral makeup concealers og stiftelser kan minimere eventuelle hudkreft arr og kan også beskytte huden din fremover.

Mestring av hudkreft kan være utfordrende. Ikke bare fordi vi snakker om kreft, men også fordi det ofte påvirker synlige områder som ansiktet, og derfor kan påvirke ditt utseende.

Men det trenger ikke å være vanskelig eller plagsom. Det finnes ulike typer sminke nå tilgjengelig for å bidra til å minimere en hudkreft tilstand og hudkreft arr - og det kan også beskytte huden samtidig.

Hudkreft og hudkreft arr
Noen former for hudkreft behandling kan forlate deg med arr som gjør at du føler selvbevisst om utseendet ditt. Heldigvis kan mineral makeup bidra til å dekke opp arr og gjør du føler og ser flott ut. Og mange av disse produktene naturlig inneholder SPF, eller solfaktor, på eller over SPF 15.

"Det som er viktig er å bruke et bredt spekter solkrem på daglig basis Hvis en makeup inkorporerer dette, great;. Hvis ikke, så det må brukes hver for seg," sier Sumayah Jamal, MD, assisterende professor i dermatologi og mikrobiologi ved New York University School of Medicine, i New York City.

Holde et klart perspektiv er også nyttig: Når du har jobbet med kreft, bør håndtere de resulterende arr virke ganske enkel. Heldigvis, kan du dekke dem opp med noen makeup triks - men velger den beste makeup for jobben.

"Hvis du snakker om en kvinne med arrdannelse, i utgangspunktet, noen form for formel som de bruker må være noe som ikke kommer til å bosette seg i hva slags arr som de har. Hvis de har en mørkere arr, de trenger en concealer - prøv en pinne-baserte concealer som er lysere enn arr deres, og det vil hjelpe tone det ned, "sier Bethany Tiesman, en makeup artist og eier av Beauty av Betania, i Louisville Ky

Tiesman anbefaler at de velger "en nyanse lysere enn hva deres hudfarge ville være -. Om det er mørkere, det kommer til å gjøre sine arr ser mørkere Lysere farger ta pigment ut," sier hun.

Når du vet hva du skal se etter, begynne å prøve ut merker for å se hvilken som fungerer best på maskering din hudkreft arr. "Jeg liker Nars produkter. jeg tror at de fungerer veldig, veldig bra, "sier Tiesman. Smashbox har en fantastisk primer du faktisk kan sette over noen form for ufullkommenhet, ikke bare arr. Det... hjelper concealer og foundation glir rett over. Du kan bare sette den rett på arret, og det endrer teksturen, jevner det seg bedre, "sier hun.

Kvinner må også bruke en løs pulver for å bidra til å sette concealer - men se etter produkter som ikke inneholder talkum, anbefaler Tiesman. Det er noen spørsmål om talkum kan være et potensielt kreftfremkallende, så det kan være best for folk med hudkreft å unngå makeup med som har talkum som en ingrediens.

Hudkreft: lære å elske din arr
Til slutt, selv om du kanskje ikke liker det, er arret ditt virkelig fysisk bevis på din kamp med hudkreft. Vær stolt av hva du har oppnådd, og prøv å ikke bekymre seg arr.

Sue Ament, en 33 år melanom hudkreft overlevende, innrømmer at hennes arr egentlig ikke bry henne. "Jeg var så takknemlig bare for å være i live at jeg virkelig fokusert mer på det, og så var jeg ikke så selvbevisst som noen andre kan være, bare fordi jeg var så takknemlig for at jeg levde gjennom det," sier hun. "Det [hudkreft] begrunnelse deg, og du bare fokusere på andre ting."

Ament har et stort arr, om lag ni inches lang, kjører ned hennes kjeven fra øret hennes til tuppen av haken. Hun hadde også en hudkreft fjernet fra broen på nesen hennes for noen år siden, og har en annen arr der. Gjennom årene har hun prøvd ulike typer sminke for å bidra til å minimere sine arr. "Jeg har eksperimentert med ulike concealers, og den som jeg bruker er av Prescriptives. jeg har brukt ulike concealers gjennom årene, men Prescriptives er den beste jeg har funnet, "hun forteller.

Hva er det viktigste produktet i Ament skjønnhet bag? "Selvfølgelig, jeg alltid bruke solkrem til alle tider - når jeg er ute, jeg bruker solkrem," Ament sier. Og det er den beste combo - vakker og smart.