Evb

Magre proteiner for et sunt hjerte

Hele korn, fjørfe og egg kan alle være gode protein valg for hjerte helse. Lær mer om proteinkilder å hamstre på og hvilke du bør unngå.

Protein er en viktig del av et sunt kosthold. Kroppen bruker protein for å bygge muskler og opprettholde immunitet, blant andre funksjoner. Men folk flest bruker langt mer protein enn kroppen faktisk trenger.

"Tilstrekkelig inntak av protein er viktig for vekst og reparasjon av vev og holde stoffskiftet i gang sterk. Dessverre er det mange proteinkilder er også høy i mettet fett," sier Lanah Brennan, RD, CDE, en ernæringsekspert og rådgiveren som praktiserer i Lafayette, La

Mat høyt på protein og mettet fett

"Mettet fett øker dårlige kolesterolet, øker risikoen for hjertesykdom, og de kan være mer sannsynlig å bli lagret som fett i kroppen din", sier Brennan. De matvarer som vi får fra dyrene er generelt høy i protein, men de er også de matvarene som mest sannsynlig å være høy i mettet fett.

Ifølge European Heart Association, bør mettet fett utgjør ikke mer enn 7 prosent av en persons daglige kaloriinntaket. For en vanlig diett på 2000 kalorier om dagen, betyr at om lag 16 gram mettet fett daglig. En seks-unse porterhouse biff er en god kilde til protein, men det har også 16 gram mettet fett. Andre matvarer høy i protein og også høy i mettet fett er:

 • Smør
 • Ost
 • Helmelk
 • Krem
 • Fettholdig kjøtt

Lean protein fra animalske kilder

Heldigvis ikke alle animalske matvarer som inneholder mye protein er også høy i mettet fett. "Hold proteininntaket opp og mettet fett inntak av ved å velge magre proteinkilder som skinn hvit fjærfe, eggehviter, fisk og magre meieriprodukter", sier Brennan.

Her er andre magre proteinkilder tips:

 • Fisk er en god kilde til animalsk protein og leverer også verdifulle omega-3 fettsyrer. Forskning viser at å spise bare seks gram fisk i uken kan redusere risikoen for å dø av hjertesykdom med mer enn 36 prosent.
 • Hvis du liker rødt kjøtt, hold deg til magert kjøtt, men husk at forskning viser spise mer enn 18 gram rødt kjøtt i uken kan øke risikoen for tykktarmskreft og kan også øke risikoen for hjertesykdom.

Vegetabilske proteinkilder

Magre proteiner fra animalske kilder er regnet som en komplett proteinkilde fordi de leverer alle essensielle aminosyrer. Selv om animalske kilder er de mest komplette kilden til protein, plante kilder inneholder sunne proteiner uten mettet fett og har ofte rikelig med fiber, som er viktig for hjerte helse. "En av de beste og minst kostbare kilder til fiber og sunne protein er bønner", sier Brennan. Andre er erter, nøtter, frø og hele korn.

Her er andre plante protein fakta:

 • En kopp tørkede bønner inneholder 16 gram protein i forhold til de åtte gram i en kopp melk.
 • Plant kilder som bønner, hele korn og nøtter tilby protein og fiber og er høy i vitaminer og mineraler.
 • Kostfiber hele kjerner har vist seg å redusere kolesterol og senke risikoen for hjertesykdommer.

Mer fakta om mat med høyt protein

Det har vært noen bekymring for at fisk, men høy i lean protein, er også høy i kvikksølvinnhold. Nyere bevis tyder på at i de fleste tilfeller fordelene ved å spise fisk oppveier eventuelle farer. Gravide eller ammende mødre kan ha to porsjoner fisk i uken, men bør unngå fisk som hai, sverdfisk, og konge makrell, som har en tendens til å være høy i kvikksølv.

Her er andre protein forholdsregler:

 • Soyaprodukter. Selv om tofu og andre soyaprodukter er høy i protein og bidra til lavere kolesterol, inneholder soya et stoff som heter fytoøstrogen som kan stimulere veksten av brystkreft celler, ifølge enkelte nyere studier. Andre studier viser at soya kan faktisk bidra til å forebygge brystkreft. Inntil vi vet mer om effekten av fytoøstrogener, bør du begrense soya til ca 03:58 porsjoner per uke.
 • Bearbeidet kjøtt. Lunsj kjøtt, bacon og pølser er høy i mettet fett og dårlig for hjertet helse. De har også vært knyttet til høyere kreftrisiko.
 • Raffinert korn. Korn produkter kommer fra hvete, er ris, mais, havre og annet korn, men det en stor forskjell mellom hele korn og raffinert korn. Raffinerte korn har blitt frest, som fjerner næringsstoffer som vitaminer, jern, og fiber.
 • Egg. Egg er høy i protein og ikke så bra for hjertet ditt som du kanskje tror. Selv om egg er høyt kolesterol, er fettet i egg umettede. Ett egg om dagen er en sikker kilde til protein.

Mat høyt protein er viktig for hjertesykdommer, men ikke alle proteiner er de samme. Lean animalske proteiner og vegetabilske proteiner som ikke inneholder mettet fett er sunt for hjertet - hold deg til skinn fjørfe og egg, fisk og magre meieriprodukter. Gode ​​vegetabilske kilder inkluderer hele korn, bønner og nøtter. Proteiner er byggesteinene i kroppen din, så bruk de beste materialer mulige.