Evb

Lymfom Omsorgssvikt - måter å slå utbrenthet

Når du er en omsorgsperson for noen med lymfom, må du huske å ta vare på deg selv også.

Når du har omsorg for noen med lymfom, kan du glemme å ta vare på din egen helse. Hvis du ikke klarer å få nok hvile, spise riktig, og ta deg tid til å oppdatere og fornye selv, kan det sette deg i fare for utbrenthet - og det vil ikke hjelpe noen av dere.

Unngå utbrenthet med lymfom Omsorgssvikt

Prøv å jobbe disse tipsene inn i ditt daglige og ukentlige lymfom omsorg tidsplan:

  • Lær om lymfom. Jo mer du vet om den spesifikke type lymfom din kjære har, hva du kan forvente fra behandling, og hvordan du tar vare på din kjære hjemme, jo lettere vil det være å fylle omsorgsperson rolle. For eksempel er smittevern et viktig anliggende for lymfom pasienter. Å snakke med din kjære en lege om hvordan du kan redusere risikoen for infeksjon kan gjøre planlegging av aktiviteter lettere for dere begge.
  • Få nok hvile. "Utmattelse kan føre til frustrasjon eller dårlige beslutninger," advarer Gina A. Russo, LCSW, direktør for informasjon kompetansesenter på leukemi og lymfom Society i White Plains, NY Pass på at du får nok søvn. Hvis du har problemer med å sove, snakke med en lege.
  • Spise riktig og mosjon. Et balansert kosthold og fysisk aktivitet vil bidra til å håndtere stress og bedre søvn.
  • Ta personlig tid. "Kom deg ut av huset", sier Russo. Bare gjøre det på tide å møte en venn for kaffe eller kjøre noen ærend kan hjelpe deg å bekjempe utbrenthet.
  • Dele ansvaret. Hvis du føler at du gjør alle beslutninger, stor eller liten, for lymfom pasienten, ta et skritt tilbake. "Husk at din kjære kan ta egne avgjørelser!", Sier Russo. "Shift noe av byrden til dem."
  • Kom i kontakt med andre omsorgspersoner. Russo anbefaler på det sterkeste å dra nytte av støttegrupper eller online nettverk for å møte andre mennesker som har omsorg for noen med lymfom.
  • Imot hjelp. "Det er greit å ta imot tilbud om hjelp og støtte", sier Russo. "Ber om hjelp er en viktig ting for omsorgspersoner å gjøre." Burnout er nesten garantert hvis du prøver å gjøre alt selv. Så neste gang din nabo tilbyr seg å ta over en gryte du kan fryse for fremtidige måltider, ta henne opp på den. Folk ønsker ofte å være nyttig, men kanskje ikke vet hva de skal gjøre. Det er greit å spørre dem for bestemte tjenester som kjører en rask ærend eller tilbringe tid med din kjære mens du går ut. Samtidig, Russo understreker: "Det er greit å si nei til et tilbud om hjelp hvis du føler at det vil være påtrengende."
  • Snakk om forhånd direktiver. Russo sier at du og din kjære kan føle en viss lettelse ved å skape de juridiske dokumenter som vil la familiemedlemmer og leger vet hva de skal gjøre hvis lymfom pasienten mister evnen til å ta avgjørelser for seg selv.
  • Fokuser på det positive. Altfor ofte er Omsorgssvikt sett på som en fryktet byrde. Likevel nyere forskning tyder på at omsorgspersoner leve lenger enn sine jevnaldrende, kanskje fordi de har en større følelse av formål, eller de har blitt mer tilpasningsdyktig til stress.

Mens omsorg for alle med en alvorlig sykdom kan ta en fysisk, mental og følelsesmessig belastning for pleieren, vel vitende om noen måter å takle og fokusere på det positive kan til slutt komme både hjelperen og den lymfom pasienten.