Evb

Lungekreft: langdistanse Omsorgssvikt

Bare fordi du bor langt borte fra en kjær med lungekreft betyr ikke at du ikke kan være involvert i hans eller hennes Omsorgssvikt. Her er måter å hjelpe på avstand.

Hvis du har en kjær med lungekreft som bor borte fra deg, er du ikke alene. Det er veldig vanlig at venner og familiemedlemmer til å bli spredt vidt og bredt i disse dager. Faktisk er det anslått at om lag sju millioner voksne gir Omsorgssvikt på avstand. Heldigvis, med hjelp av teknologi og litt kreativitet, kan du la din kjære vet du bryr deg, selv om du ikke bor i nærheten.

For noen omsorgsperson, er den viktigste delen for å gi kjærlighet og støtte. "Being there" betyr ikke nødvendigvis fysisk, selv om det er en god idé å planlegge besøk for å se din kjære når det er mulig. Mellom besøk, kan du vise din kjærlighet ved å sende kort og brev, plassere vanlige telefonsamtaler, og selv tilbringe tid med din kjære over Internett ved hjelp av web-cams til datamaskinene og tillater deg å se hverandre på skjermer eller bærbare skjermer.

Lungekreft pasienten Barbara Fagan sin out-of-state familiemedlemmer sendt omsorg pakker for å vise sin støtte, forteller Fagan barnebarn Karin Donnelly. "Fordi de var så fjernet geografisk fra situasjonen, gjorde det dem føler slags hjelpeløs", sier Donnelly, som bestemor mistet sin kamp mot lungekreft i 2008. "De ville ha barna sine tegne bilder eller lage kort for min bestemor."

Hjelpe lungekreft omsorgsperson

I tillegg til å vise din bekymring for pasienten, er det viktig å gi støtte til den primære omsorgspersonen - den som kan være der døgnet rundt og i fare for utbrenthet.

Her er noen måter å hjelpe:

Koordinere Omsorgssvikt. Hjelp koordinere vare på din kjære, spesielt i tider med nød, som rett etter lungekreft behandling. Du kan holde en oversikt over like ved naboer, venner og medlemmer av lokalsamfunnet som ønsker å hjelpe. Det er til og med programmer du kan bruke på Internett som gir alle familiemedlemmer tilgang.

Å styre husholdningen. Se om du kan hjelpe med noen av de daglige husholdning oppgaver som kan bli tyngende under lungekreft behandling, som å betale regninger eller fylle resepter. Mange av disse oppgavene kan løses over telefon eller Internett.

Ansette lokal hjelp. Som en spesiell frist for din kjære en primær omsorgsperson, leie noen til å hjelpe til med husarbeid som å klippe plenen, rydde huset, eller holde tøyet rent og brettet.

Hold kjøkkenet lager. Send din kjære eller pleieren en pakke av hans eller hennes favoritt mat, eller ta kontakt med et lokalt selskap som kan gjøre regelmessige leveranser av ferske eller frosne måltider. Husk at lungekreft og dens behandling kan forstyrre appetitt og mat preferanser, så snakk med din kjære eller en primær omsorgsperson for å finne ut hva slags mat ville være best tolerert.

Spør hva du kan gjøre. Hvis du er usikker på hva du bør gjøre, fortelle din kjære eller i nærheten omsorgspersoner at du ønsker å hjelpe og spør hva du kan gjøre for å gjøre livet lettere for lungekreft pasienten.

Med teknologi og et vell av hjemmetjenester nå tilgjengelig i lokalsamfunn over hele landet, trenger du ikke lenger å stå passivt og se på når en langdistanse kjære er i nød.