Evb

Løse problemet med inngrodde hår

Inngrodde hår kan være skjemmende - og smertefullt - men det er skritt du kan ta for å behandle og forebygge dem.

Hår vokser normalt ut av en pore kalles en hårsekken. En inngrodd hår oppstår når spissen av håret er fanget i hårsekken, men håret fortsetter å vokse. Dette kan føre til betennelse, smerte, irritasjon og infeksjon i noen tilfeller. Et teknisk begrep du kanskje høre med legen din bruk for en type inngrodde hår-relatert tilstand er pseudofolliculitis barbae, som rammer noen menn i skjegget området.

Inngrodde hår er ofte knyttet til "barberhøvel humper" eller "barbering humper" - irritasjon som oppstår etter barbering. Personer med krøllete hår som barbere ofte, for eksempel afrikanske europeiske menn som barbere sitt skjegg området, er spesielt utsatt for hyppige inngrodde hår. Eksperter anslår at opptil 60 prosent av afrikanske europeiske menn som barberer har opplevd inngrodde hår. Men alle kan ha en inngrodde hår nesten overalt på kroppen. Chins, ben, armhuler og bikini linjer er alle steder hvor inngrodde hår ofte oppstår hos kvinner og menn.


Relatert: hårfjerning fakta

Inngrodde hår: hvordan å behandle og forebygge

Behandling av inngrodde hår kan være den eneste måten å få noen lettelse fra forbundet smerte og forverring, siden de fleste ikke vil gå bort på egenhånd. Du må kanskje besøke familien din lege eller hudlege for å få inngrodde hår fjernes ved å slippe det fra under huden med en nål. Noen aestheticians (skjønnhet eksperter opplært i tjenester, inkludert ansiktsbehandling og voksing) kan gjøre dette også. Hvis de inngrodde hårene bli smittet, må du kanskje et antibiotikum krem ​​eller en resept antibiotika også.

Reseptbelagte rettsmidler for inngrodde hår inkluderer glykolsyre kremer og kortison kremer, men laser hårfjerning er det beste valget for å behandle og forebygge inngrodde hår, sier Heather Woolery-Lloyd, MD, ved University of Miami Cosmetic Center.

Laser hårfjerning og andre metoder for å redusere inngrodde hår

Laser hårfjerning bidrar til å redusere antall hår som kan bli inngrodde. Laser hårfjerning ikke permanent fjerne hår, men det kan gi lindring for måneder, og for noen mennesker, år.

Den beste måten å unngå inngrodde hår er å la dem vokse. Men siden ikke alle menn ønsker en skjegg og mange kvinner misliker hår på beina eller under armene, dette kan ikke være et alternativ. Siden barbering er knyttet til utvikling av inngrodde hår, Dr. Woolery-Lloyd råder, "Hvis du må barbere, se etter barberhøvler [for eksempel elektriske barbermaskiner] som er utformet for å hindre støt."

Når du barberer deg, sier hun:

  • Barbere i retning av hårveksten (nedover).
  • Barbering etter en varm dusj slik at det er lettere å fjerne hår fra follikler.
  • "Unngå en svært tett barbering. Dette gjør problemet enda verre. "

Relatert: beste måtene å fjerne bikini hår

Andre måter å håndtere inngrodde hår inkluderer:

  • Barbere sjeldnere.
  • Ikke dra eller trekke når du barberer.
  • Unngå barbering samme område flere ganger.
  • Bruk en smørende barbering gel eller reseptbelagte barberskum.
  • Bruk en elektrisk barbermaskin, da disse er lettere på huden og ikke klippe håret så nær som en vanlig barberhøvel.
  • Prøv hårfjerning, eller kremer som fjerner hår. Sørg for å teste på en liten stripe av huden for å finne ut om du er følsom for disse kjemiske hårfjerning systemer.

Hvis du fortsatt finne deg selv sliter med inngrodde hår, gjennomgå inngrodde hår fjerning strategi med din helse og skjønnhet team (fastlegen din, hudlege, og / eller estetiker) for å se hva ytterligere tilpasninger kan anbefales for deg.