Evb

Livsstilsendringer for et sunnere fordøyelseskanalen

Forbedre helsen til fordøyelseskanalen med stressmestring, riktig kosthold og rikelig med mosjon.

Et balansert kosthold og regelmessig mosjon er nøkkelen til god helse, men visste du at disse levevaner kan også bidra til å regulere ditt fordøyelsessystem? God fordøyelsesenzymer helse avhenger helt av hvor godt du tar vare på deg selv totalt.

Fordøyelseskanalen helse: spise riktig kosthold

Ikke overraskende, hva du spiser gjør en stor forskjell i hvor effektivt fordøyelseskanalen fungerer. "Folk spiser mye junk - svært bearbeidet mat med konserveringsmidler - som bidrar betydelig til dårlig fordøyelse og irritabel tarm", forklarer Francisco J. Marrero, MD, en gastroenterolog med Digestive Disease Institute ved Cleveland Clinic.

Stole på automat fare, junk mat og rask mat i stedet for frisk frukt, grønnsaker og helkorn får mange av oss i trøbbel. "Folk har falt bort fra veldig sunt, velbalansert, hjemmelaget måltid. Generelt, folk må ta lager av hva de legger i sine organer," bemerker Dr. Marrero.

For bedre fordøyelseskanalen helse, gjør disse endringene i kostholdet ditt:

  • Spis rikelig med fiber, tror frukt, grønnsaker og hele korn.
  • Spis 3-5 porsjoner fisk hver uke.
  • Velg magert kjøtt og fjern skinnet fra fjørfe.
  • Bo godt hydrert - vann er best.
  • Unngå høy fett, bearbeidet, og stekt mat.
  • Ikke overspise til enhver sittende, hold deg til mindre, mer hyppige måltider gjennom dagen.

Fordøyelseskanalen helse: opprettholde riktig vekt

Spise riktig mat ikke bare gjør det lettere for kroppen å fordøye mat og absorbere næringsstoffer, men det kan også hjelpe deg å oppnå en sunn kroppsvekt, en annen avgjørende for god fordøyelsessystemet helse.

"Folk som opprettholder en sunn vekt og trene og holde seg opptatt med konstruktive ting har mindre problemer med sine innvoller," sier Marrero.

Fedme, slår han fast, er knyttet til en rekke fordøyelsesproblemer som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), hemorroider, og selv kreftfaren. "Å miste vekt eller opprettholde en sunn vekt kan forhindre mange problemer skjer nedover veien," Marrero legger.

Fordøyelseskanalen: gjøre bedre trening og livsstil valg

Får regelmessig mosjon kan holde fordøyelseskanalen sunt ved warding av forstoppelse og andre problemer som vektøkning og stress. Pass på å engasjere seg i minst 30 minutter fysisk aktivitet de fleste dagene i uken.

Unngå tobakk og minimere inntaket av alkohol er også viktig for å holde fordøyelsessystemet kjører problemfritt. "Røyking er så ødeleggende for omtrent alle system i kroppen din," sier Marrero. Beskytt fordøyelseskanalen ved å slutte å røyke og unngå passiv røyking, siden tobakk eksponering har vært knyttet til mange forhold, inkludert halsbrann, dårlig fordøyelse, esophageal kreft i bukspyttkjertelen, og tykktarmskreft.

Fordøyelseskanalen helse: håndtere stress

Stress kan også spille en stor rolle i hvor godt fordøyelseskanalen funksjoner. "Folk skal alltid finne konstruktive måter å håndtere stress deres - å ha nære familieforhold, folk å snakke med, og ting å gjøre som er sunne og kreative," Marrero notater.

Holde stressende situasjoner i perspektiv og opprettholde positive utløp for stress relief er trolig noe av det beste rådet noen kan følge for å beskytte både deres fordøyelseskanalen og generell helse, sier Marrero.

Tilbake til Digestive helse bevissthet sentrum.