Evb

Livet med kreftfaren

Finn ut hvordan en kvinne taklet kreftfaren, og til slutt slå den.

Diane Maxey of Louisville, Ky, ble diagnostisert med esophageal kreft i 2002 - April Fools Day. Men med stadium III kreftfaren, var hennes diagnose ingen spøk. Hun visste statistikken, og at oddsen ble stablet mot henne. Bare 17,1 prosent av personer diagnostisert med regional (stadium III) esophageal kreft er sannsynlig å leve fem år etter diagnosen sin. Men Maxey er en kreft overlevende, og nå er hun i stand til å dele sin historie med å slå kreftfaren med andre.

Esophageal kreftdiagnose

Maxey, som er gift og har to sønner, var 54 år gammel da hun ble diagnostisert. Etter opplever vanskeligheter med å svelge, ble hun henvist til en gastroenterolog, som fant svulsten og brøt nyheter til henne.

"Det var det første sjokket av å finne ut at det var en kreft [som] overlevelsen var svært lav, og hva slags komme over det. Vite at selv etter at du går gjennom alle de cellegift og stråling og alle behandlinger, var det ikke en oversikt over gode resultater, "sier Maxey.

Men Maxey sier hennes medisinske teamet hjalp henne å holde en positiv holdning gjennom hennes aggressiv kreft behandling plan.

"Legene var alltid svært positive med meg, og sa at det skulle være aggressiv. Jeg hadde chemo pumpet i 24 timer i døgnet i seks uker. De var fast bestemt på at det de gjorde var å gå på jobb," Maxey notater.

Administrerende under esophageal kreftbehandling

Den aggressive kreftbehandling som Maxey gjennomgikk kan ha reddet livet hennes, men det har også gjort livet mer enn litt vanskelig. Maxey sier mange av hennes liv planer ble satt på vent på grunn av kreftfaren, hennes kreft behandlinger, og den usikre fremtiden.

"Det var en fullstendig avbrudd av vanlige liv. Jeg måtte sette arbeidet på vent, og selv gjør noen planer med familien på vent", sier Maxey. "I begynnelsen var jeg bare sette ting på vent. Og jeg gjorde flere planer siste øyeblikk snarere enn langsiktig. Jeg kan huske to eller tre år ut fra kreft tenkning, vel, bør vi planlegger det ferie nå?"

Maxey tok en medisinsk permisjon fra jobben sin, fordi administrerende hennes behandling og arbeid var bare ikke mulig. "Det var en daglig kamp for å selv komme ut av sengen, for å opprettholde noe energi nivå," sier hun.

Mye av hennes liv var fokusert på å prøve å få de næringsstoffene hun trenger for å opprettholde sin helse og samtidig spise og svelge var så vanskelig.

" Opprettholde ernæring var en stor ting å overvinne. jeg prøvde å få mat i hver time. jeg ikke har noen form for fôring rør, men det ble truet et par ganger når jeg ikke får nok næring i, "bemerker Maxey.

"Jeg bodde hjemme mesteparten av tiden", sier Maxey, ikke fordi det var nødvendig, men fordi hun ikke føler venturing ut. "Etter operasjonen, var jeg bare helt fysisk ute av stand til å stå opp og gå. Det var en stor innsats bare for å gå til legen. "

Mestring av esophageal kreftbehandling

"Det vanskeligste var å prøve å holde motet oppe var jeg alltid på jakt etter lyset i enden av tunnelen;. Jeg visste at cellegift og stråling var X antall uker, så hver dag var bare å krysse av i kalenderen, en dag til slutten, "sier Maxey.

Med fokus på hennes familie, venner og andre kjære som ble trekke for henne og avhengig av henne ble også en stor motivator for Maxey når hun ikke har energi til å spise, eller selv å komme ut av sengen.

"Jeg visste at det var mennesker som brydde seg om meg, og jeg ønsket ikke å la dem ned, når jeg tenkte på å gi opp. Jeg hadde ikke tenkt å gjøre det. Jeg gikk inn i dette med mye støtte, men også fra leger som jeg føler var veldig motiverende og oppmuntrende.

Hver gang jeg besøkte dem, var det «Du kan gjøre dette", "Du er sterk nok til å gjøre dette. ' Jeg fant motivasjon fra eksterne kilder, samt bare en indre vilje at Gud skulle se meg gjennom dette. "

Flytte på etter esophageal kreftbehandling

Maxey begynte ikke å føle seg som seg selv igjen før om et år etter operasjonen hennes.

"Etter en viss tid kroppen din gjør helbrede seg selv, gjennom hvile og ernæring og bønner, begynner du å få tilbake styrke," sier Maxey.

Nå som hun er sterk og sunn igjen, sier Maxey hun utnytter hvert øyeblikk.

"Jeg har to barnebarn, og tiden med dem er svært verdifull. Jeg ikke overse ganger at vi kan gjøre minnene, og jeg slags bygge disse minnene, bare lagre dem i tilfelle de fremtidige svingene," sier Maxey. "Jeg tror det er en av de tingene med overlevende, har du alltid tenke fremover til, kan det dukke opp igjen. Og tror jeg har gått gjennom det, er det alltid i bakhodet. Hver gang du går for en test, tror du, kan det være at kreften kommer tilbake. "

Hva har hun lært av sin erfaring og hvordan har det endret livet hennes?

"Mest av alt, ble min tro tidoblet. Dernest tror jeg det gjorde meg klar over hvor mye folk bryr seg. Det var overveldende bare å vite hvor mye folk brydde seg. Skjønner jeg nå hvor dyrebar hver dag er."