Evb

Leve med kjæledyr når du har astma

Du trenger ikke å gi opp ditt kjæledyr hvis de utløse astma symptomer - men du er nødt til å ta forholdsregler for å unngå astmaanfall.

For personer med astma, kan mange tilsynelatende uskyldige ting i hjemmet utløse et astmaanfall, inkludert støvmidd, mugg og pollen fra utendørs. Dessverre for dyrevenner, kan pet dander også utløse astma. Det kan være ødeleggende å finne ut at din familie kjæledyr er årsaken til en astma angrep, men trygg, det finnes måter å leve med kjæledyr og forebygge astmaanfall forårsaket av kjæledyr dander.

Astmaanfall: å holde kjæledyret mens administrerende astma

"Vi ser mange pasienter som har blitt fortalt at de må kvitte seg med kjæledyret sitt, og de ber oss om å hjelpe dem med å finne et hjem," sier Lucy Tan, DVM, en veterinær på Laingsburg Animal Hospital i Laingsburg, MI. Tan har slitt med sine egne allergi mot støvmidd og enkelte matvarer, så hun forstår bind hennes klienter befinner seg i. Og mens hun mener folk bør jobbe med sin lege for å finne ut hvordan de skal håndtere pet-relaterte astmaanfall, sier hun veterinærer har en viktig rolle å spille også.

Er du gjør alt du kan for å administrere din astma? Finn ut med vår interaktive checkup.

"De fleste fastleger ikke er opplært i hvordan mennesker og dyr kan leve sammen," sier hun. "Jeg tror for mange familier er det en big deal å bli fortalt at du må kvitte seg med kjæledyret ditt. Det er verdt å se på om du kan leve sammen sunt."

Hvordan leve med kjæledyr og redusere risikoen for et astmaanfall

Som en veterinær, sier Tan hun prøver først å jobbe med kunder til å endre måten de lever med sine kjæledyr og redusere risikoen for astmaanfall.

Trinn som Tan anbefaler blant annet:

  • Støvsuging ofte. Støvsuging kan kontrollere kjæledyr dander og hår inne i huset.
  • Praktisere god hårfjerning. Grooming ditt kjæledyr regelmessig og holde ditt hjem og møbler uten hår vil hjelpe.
  • Prøv "flytende dosering" for katter. Utvannet doser av beroligende Acepromizine (Atravet eller Acezine 2) har vist seg å redusere proteiner i cat spytt som er ansvarlig for mange katt allergi, sier Tan. Men, advarer hun at effektiviteten av denne tilnærmingen varierer mye avhengig av katt og eierens spesielle allergier.
  • Prøv sjampo og spray som nøytraliserer dander. Dander består av små skalaer utøst fra kjæledyret huden. Fordi disse holde seg til et kjæledyr hår, mange mennesker fokuserer på håret selv. Faktisk er det proteinene i kjæledyret spytt som får koblet til dander når kjæledyret brudgom som er den egentlige kilden til astmaanfall. Noen produkter hevder å være i stand til å nøytralisere dander. Tan anbefaler disse produktene til sine kunder på en prøveordning, men sier at hun fortsatt venter på å høre suksesshistorier.
  • Kontroll kjæledyr adgang til soverom. Den beste måten å forhindre et astmaanfall er å unngå allergenet, sier Tan. Dyrehold ut av soverommet eller begrenset til enkelte rom i huset er måter å eksistere sammen og fortsatt lage et allergen-fri plass for deg selv.
  • Hold sengetøy ren. Støvmidd elsker å spise kjæledyr dander, sier Tan. "Det er en av deres favoritt mat," sier hun. Tan anbefaler støv-midd dekker på senger og renhold kjæledyr senger ofte.

Hvis du har prøvd å gjøre disse justeringene og fortsatt har astmaanfall eller ukontrollerte allergier, kan veterinæren din være en god ressurs for å finne ditt kjæledyr et nytt hjem, sier Tan. "Det første er alltid å sørge for hvorvidt pet bidrar [til allergi] og i hvilken grad det bidrar", sier Miles Weinberger, MD, professor i pediatri og direktør, Pediatric Allergy & lunge divisjon ved Universitetet av Iowa, Iowa City, IA. "Jeg tror det er viktig at vi ikke skaper hjemløse katter og hunder bare på teorien om at de kan bidra til astma."

Dr. Weinberger sier at mens noen ganger er det åpenbart at en person har en sterk allergisk reaksjon på et kjæledyr, de fleste tilfeller er ikke entydige. Han skal teste en pasient for en katt eller hund allergi og finne ut hvor stor andel av sin astma skyldes en kjæledyr allergi før du gjør noen anbefalinger.

Finne et nytt kjæledyr: er det allergivennlige hunder?

Den ideelle kjæledyr er en som du ikke er allergisk, sier Tan. Likevel Tan ikke tror på ikke-Shedding eller allergivennlige hunder - alle hunder kaster, sier hun, men noen bare kaster mindre enn andre.

Den beste måten å finne en hund ville være å tilbringe litt tid med valpen du vurderer å adoptere og finne ut om det utløser allergi, råder Tan. Gå med hunden et par ganger, gå hjem og se hvordan kroppen føles, og deretter gjøre en innsats hvis du er komfortabel.