Evb

Leve lunger-free når du har allergi

Bare fordi du har allergi betyr ikke at du må sette opp med pågående lunger.

Ingen av oss ønsker å være en munn-pust i bakken, men det er hva som kan skje når du har fått en tett nese på grunn av allergi. Du tror kanskje din allergiske lunger er forårsaket av for mye slim, men det er egentlig forårsaket av hevelse i nesen på grunn av betente blodkar, og det er alle en del av en allergisk reaksjon.

Allergi er et resultat av en altfor følsom immunsystem, som normalt er ansvarlig for å beskytte kroppen mot skadelige stoffer som bakterier og virus. Ditt immunsystem reagerer på alle typer stoffer som er vanligvis ufarlig. Men for folk med sensitive systemer, immunsystem overreagerer og utgivelser kjemikalier kalt histaminer, som forårsaker symptomene du er godt kjent med - kløe, nasal hevelse, og rennende eller tett nese.

Hvis du er konstant kvalm, er den første tingen å gjøre få testet for allergier, sier New York - baserte allergolog Clifford W. Bassett, MD, assisterende klinisk professor i medisin ved Long Island College Hospital og en klinisk instruktør ved New York University School of Medicine. "Hvis du ikke har allergi, trenger du ikke allergi medisiner. Men hvis du har [sesongens] allergier, gjør vi pre-behandling tidlig i allergi sesongen. Hvert som du kommer inn i allergi sesongen, må du kanskje færre medisiner, "sier han. "Vi kan være svært aggressive i behandling av allergi tidlig i sesongen - i februar eller mars når pollen begynner å bli løslatt, og du begynner å få lunger Når nesen er hoven, er det vanskeligere å få det ned og lindre som lunger.".

Over-the-counter og hjem rettsmidler for allergi lunger

Før du hodet til legekontoret, er det nok av over-the-counter medisiner som kan hjelpe lindre irritert nese. Det finnes spray og orale slimhinneavsvellende midler, som krympe blodårene i nesen. Men vær forsiktig, du bør ikke bruke disse nesespray lenger enn tre dager fordi de kan til slutt gjøre lunger verre, og du kan bli litt avhengig av dem. Antihistaminer kan blokkere histaminer i kroppen din fra å handle i nesen, men de fungerer best hvis de tas før allergiske symptomer selv starte, og de må tas regelmessig hvis du er kontinuerlig utsatt for hva som forårsaker symptomene dine. Mange (men ikke alle) over-the-counter antihistaminer kan forårsake døsighet.

Andre måter å angripe din tett nese involverer ikke-medisinering løsninger, for eksempel ved hjelp av saltvann (sterilt saltvann) nesespray, øker luftfuktigheten i ditt hjem, og drikker ekstra væske.

En alternativ behandling, som har eksistert i hundrevis av år, kalles neti potten. Den keramiske potten, som ser litt ut som en liten tekanne, blir brukt til å rense nesehulen med saltvann.

"The neti potten er en del av en prosess med nasal eller saltvann lavage (vask), og i noen tilfeller, når folk produsere slim, er det nyttig å redusere slim," sier Dr. Bassett. "Men, er det ikke nødvendig [for] folk med allergi fordi deres lunger vanligvis ikke er forårsaket av slim."

For de allergikere som også har en tendens til å ha relaterte bihuleproblemer, slik som bihulebetennelse, kan vanlige nasal cleansings med neti potten hjelpe, sier Bassett, og legger til at noen brukere hevder det er den beste måten å hindre sine pågående nasal problemer.

Hvis din allergi symptomer reagere raskt på disse enkle hjelpemidler, kan du være en av mange mennesker som kan lykkes administrere sine allergier hjemme. Hvis ikke, må du ikke vente for lenge med å oppsøke lege for mer lettelse.

Sist anmeldt: 29 januar 2009 | Siste oppdatering: 29 januar 2009
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2009 google.com, alle rettigheter reservert.

Tilbake til sesongmessige allergier sentrum