Evb

Leukemi Omsorgssvikt i løpet av ferien

Med nøye planlegging, kan ferien være spesiell for leukemi pasient og hyggelig for pleieren også.

Helligdager er ment å være en tid for familie, moro og feiringer, men når du er omsorgsperson for en kjær med leukemi, prøver å organisere de vanlige festligheter kan være overveldende for deg og pasienten.

Leukemi og helligdager: holde det enkelt

For leukemi pasient med et immunsystem undertrykt av sine kreftbehandling, kan alle slags store sammenkomst presentere en potensiell helsekrise. Men det betyr ikke at leukemi pasienter må bo i isolasjon for hele høytiden.

"Inviterer færre folk til å delta på fest eller å ha færre arrangementer for å feire ferien kan være i pasientens beste interesse," sier Elizabeth Kitlas, MSW, en informasjon spesialist for leukemi og lymfom Society.

Kitlas sier at hvis du skal arrangere en fest at leukemi pasienten vil delta, må du fortelle enhver gjest som ikke føler seg bra å holde seg hjemme. "Pleiere [trenger] regler som er i pasientens beste interesse", sier Kitlas. "Det er helt akseptabelt å kommunisere med venner og familie hva de kan eller ikke kan gjøre når de besøker eller er i kontakt med pasienten."

Foruten å være utsatt for infeksjoner, vil pasienter som gjennomgår behandling for leukemi også føle tretthet, en annen grunn til å tone ned festlighetene. For å aktivere din kjære til å nyte festen du organisere, sørge for å sette av tid i løpet av dagen for resten - uten unntak.

Skape nye tradisjoner

Rundt helligdager, kan til og med leukemi pasienter som fysisk ikke kan delta i tradisjonelle aktiviteter fortsatt vil. Kitlas sier det er viktig å gjøre pasienten forstå at slik deltakelse ikke kan være praktisk, og at denne endringen kan være en følelsesmessig smertefull, men nødvendig en.

Det finnes måter å hjelpe pasienter håndtere. "Identifisere et minne om en ferie tradisjon som ikke kan feires i slik den en gang var kan gi en avhoppingspunkt for pasienten og familien å skape en ny måte å feire det," sier hun. "Pleiere må berolige pasienter som skaper nye eller forskjellige tradisjoner er greit."

Forvent en dønning av følelser

Selv for folk som ikke har store medisinske problemer, kan ferien være en stressende tid fylt med en rekke følelser, fra glede til tristhet og fra frustrasjon til tilfredshet. Som absolutt ikke vil være annerledes for de som arbeider med leukemi eller deres omsorgspersoner, sier Kitlas.

"I løpet av ferien, kan følelser som tristhet, angst og sinne oppstå. Pasienter og omsorgspersoner må få lov til å føle hva de føler. Holde kommunikasjonslinjene åpne er viktig slik at alle forstår hva som er passende å feire og hva som er innenfor grensene av dag, "Kitlas forklarer.

Vurder dine behov, også

Omsorg for noen med leukemi er en full-time engasjement, både fysisk og følelsesmessig. I løpet av ferien, toll tar det på omsorgsperson forsterkes. Omsorgspersoner bør ta hensyn til sine egne behov, eller de vil ikke være i stand til å tendens til pasienten også, sier Kitlas. "Pleiere må forstå at de gjør det beste de kan i en veldig stressende situasjon," sier hun. "Omsorgspersoner bør bruke familie eller venner til å hjelpe." Så hvis du er den som vanligvis kokker stor familie middag, i år får hjelp fra andre familiemedlemmer, instituttet en spleisefest tradisjon, eller vurdere å flytte feiringen til andres hjem, foreslår Kitlas.

Litt planlegging og fleksibilitet, samt å akseptere realiteten i situasjonen, vil hjelpe deg og din kjære nyte ferien enda mer enn du trodde du kunne.