Evb

Lettelser smerten av lungekreft

Smerte kan være en uunngåelig del av lungekreft, men det er mange strategier for å hjelpe minske ubehaget.

For mennesker som opplever betydelig smerte fra enten deres lungekreft selv eller bivirkninger av lungekreft behandling, er smertelindring en svært viktig del av den samlede behandlingsplan. Heldigvis finnes det mange alternativer tilgjengelige for deg, fra medisiner til alternative behandlingsformer.

Lungekreft: kildene til smerte

Mennesker med lungekreft kan oppleve forskjellige typer smerte inkludert:
  • Smerter forårsaket av kreftsvulst selv. Dette kan være fordi svulsten i lungene er å trykke på nerver i ryggraden, noe som resulterer i bryst eller rygg smerter.
  • Smerter forårsaket av kreft som har spredt seg til andre steder i kroppen Hvis kreften har spredd seg til skjelettet, har du sannsynligvis vil oppleve skjelettsmerter;. For eksempel. hvis kreften har spredd seg til ribbeina eller ryggraden, kan det føre til bryst eller rygg smerter. Kreft som har spredt seg til leveren kan føre til smerter i magen. Og kreft som sprer seg til hjernen kan føre til hodepine.
  • Smerter på grunn av lungekreft behandling. Etter operasjonen, vil du sannsynligvis oppleve smerte og sårhet som vil vare noen dager eller uker som du gjenopprette. Kjemoterapi og stråling behandlinger for lungekreft kan føre til smerte også. Denne smerten kan være forårsaket av kjemoterapi medisiner selv, den strålingen som er rettet mot din kreft, eller vitaminmangel eller andre bivirkninger som er resultatet av din lungekreft behandling.

Lungekreft: smertebehandling

Hvordan din smerte er behandlet vil i stor grad avhenge av omfang og årsak. Smertebehandling strategier kan omfatte:
  • Medisiner. Noen lungekreft-relaterte smerter kan administreres med over-the-counter medisiner, som paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil, Motrin.) I tilfeller av mer alvorlig smerte, kan andre medisiner som opioider lindre smerte. Fordi disse krever en resept fra legen din, bør du ikke vente med å diskutere din smerte nivå med ham eller henne. Du trenger ikke å lide, så hvis du er i smerte, ikke vente til neste kontor besøk eller behandling avtale. Hvis du ikke klarer å ringe selv, spør din omsorgsperson å gjøre det for deg.
  • Stråling. For smerte som er forårsaket av kreft som har spredt seg til skjelettet, kan strålebehandling brukes til å krympe svulsten og bidra til å redusere ubehag.
  • Kirurgi. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne deler av eller hele tumoren bli brukt for å lindre smerte. Kirurgi kan også brukes til å skjære nerver og lindre smerte.
  • Nerve blokker. Medisiner som er rettet mot nerver kan gis ved injeksjon for å kontrollere smerte.
  • Alternative strategier. Avslapping terapi, biofeedback, bilder, hypnose, har nerve stimulering, akupunktur, trening, fysioterapi og rådgivning alle vist seg å håndtere smerte som er relatert til kreft. Mens mange av disse tilnærmingene innebære en helse utøveren, kan du gjøre noen av dem, som avslapping terapi og billedbruk, hjemme og på egen hånd.

Hvis du opplever smerter relatert til lungekreft, varsle din medisinske team. De kan anbefale strategier for å bidra til å lindre smertene dine slik at det ikke blir en kontrollerende faktor i livet ditt.