Evb

Legen din kan hjelpe deg å miste vekt?

Starter en diett plan for å miste vekt? først avgjøre om du bør oppsøke lege og lære hvordan medisinsk veiledning kan bidra til langsiktig suksess.

Du har studert de helsemessige farene forbundet med fedme og overvekt, og nå har besluttet å gå ned i vekt. Du har selv kommet opp med en plan. Men før du kommer i gang, bør du oppsøke lege?

Det spørs. "For noen mennesker, kan en registrert kostholdsekspert være svært nyttig," sier mangeårige fedme ekspert Cathy Nonas, som er direktør for New York City Health Department Fysisk aktivitet og ernæring Program. "For andre, bli med en veletablert, vitenskapelig lydprogram, som Weight Watchers, vil fungere. Og noen mennesker er i stand til å gjøre det på egenhånd. "

Plenty av mennesker mister vekt effektivt uten legens hjelp og råd. Hvis du har valgt en balansert diett plan, spesielt hvis du har tenkt å tape mer enn 25 pounds med en hastighet på 1 prosent av kroppsvekt per uke, er du generelt trygt å gjøre det på egen hånd.

Hvordan å miste vekt: planer som bør overvåkes

I noen tilfeller kan imidlertid se din lege som du starte din plan, og noen ganger gjennom vekttap, kan være å helsen din fordel. Din lege kan bidra til at din diett plan er den rette for deg. Enda viktigere, kan en lege sikre din vekt-tap plan er ikke å sette deg på ytterligere helserisiko. Dette gjelder særlig hvis du er:

 • Diagnostisert med noen underliggende medisinsk tilstand, for eksempel hjerte-eller lungesykdom
 • I fare for noen medisinske tilstander, for eksempel hvis du har en familiehistorie med plutselig død eller hjertesykdom
 • Vurderer en diett som er lavere enn 1000 kalorier om dagen, eller mangler i visse næringsstoffer
 • Vurderer vekt-tap medisiner eller kirurgiske inngrep
 • Tar medisiner som kan trenge justering som du gå ned i vekt
 • Utsatt for yo-yo slanking, en lege kan hjelpe deg med å utvikle strategier for å beskytte mot fortsatt svikt
 • Overvektige eller "sterkt overvektige", som betyr å ha en body mass index (BMI) på 40 eller mer, eller bare 100 pounds overvektig for kvinner eller £ 80 overvektige for menn

"Å være overvektig setter en person i fare for mange sykdommer og derfor, hvis det ikke har vært en lege besøk i en lang stund, bør det være en å sikre at det ikke er noe uoppdaget som må overvåkes," sier Nonas.

Hvordan å miste vekt: hva en lege kan gi

Enten du "trenger" en allmennlege eller ikke, det er ikke en dårlig idé å verve støtte fra en mens du prøver å gå ned i vekt. En lege kan hjelpe deg å forstå og overvåke:

 • Hvor mye vekt du ønsker eller trenger å miste
 • Den optimale diett og treningsprogram for deg
 • Enten medisiner eller kirurgi bør være en del av planen
 • Helsemessige problemer som kan komme opp som du er slanking

"Vi lever i et miljø som gjør det altfor lett å være stillesittende, som gjør det altfor lett å få mat 90 millioner ganger om dagen," sier Nonas, som New York-kontoret har utviklet et program for å hjelpe legene til å forstå kompleksiteten i fedme, slanking, og mister vekt. "En god lege er bevisste på og følsomme for disse problemene."

Din lege bør ikke bare være villig til å jobbe med deg på de fysiske helseproblemer relatert til fedme og overvekt, men også være villig til å støtte deg følelsesmessig. Fedme og overvekt utgjør en komplisert tilstand som rammer to tredeler av voksne i Europa. Å miste vekt trygt og effektivt, og holde den av, krever tålmodighet og forståelse.