Evb

Leddgikt smerte lindring med akupunktur og magnetisk puls terapi

Disse alternative leddgikt rettsmidler kan være nyttig i lettelser leddsmerter og betennelser, som begge er spesielt vanlig hos personer med kne leddgikt.

Ideen om å stikke nåler i kroppen din som et middel for smerte kan virke som det ville skade mer enn hjelp. Men akupunktur er å få oppmerksomhet som en vellykket alternativ leddgikt behandling, spesielt for de med kne leddgikt.

"Funksjonene for leddgikt er smerter og betennelser, som er grunnen til vestlige pasienter er ofte satt på ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner eller steroider", sier Lixing Lao, Maryland, PhD, LAc, regissøren av tradisjonell kinesisk medisin forskning ved Universitetet i Maryland Center for Integrative Medicine. "Akupunktur kan ha liknende effekter som de som produseres av narkotika, men det skjer endogent - kroppen produserer kjemikalier som tillater det å helbrede seg selv. Det er mer naturlig ".

Akupunktur for leddgikt smerte lindring
Hvordan virker akupunktur? Ifølge teorien om kinesisk medisin, har kroppen 14 "meridianer", eller kanaler, som er ansvarlig for transport av energi. Tanken er at når energi flyter jevnt gjennom disse meridianene vil kroppen være fri for smerter. Når meridianene blir blokkert og energi kan ikke flyte gjennom, er det mer sannsynlig å oppleve smerte. Målet med akupunktur er å stimulere punkter i hele kroppen ved hjelp av veldig tynne nåler, noe som fører meridianene å gjenåpne og gir en jevn flyt av energi, hjelpe på leddgikt smerte lindring.

Fra et vestlig perspektiv, har forskning vist at akupunktur kan forbedre leddgikt smerte ved å stimulere hjernen til å frigjøre endorfiner, et av kroppens naturlige smertestillende midler. Akupunktur også har vist seg å stimulere frigjøringen av kortisol, et anti-inflammatorisk hormon, som i sin tur letter inflammasjon forbundet med artritt kne. Siden akupunktur øker også lokal blodsirkulasjon, bruker den på kneet hos en pasient med kne leddgikt kan bidra til å bringe friskt blod til området, som også kan gi leddgikt smerte lindring.

Leddgikt smerte lindring med færre meds
"De fleste av kne leddgikt pasienter responderer godt på akupunktur," sier Dr. Lao. Vanligvis ser Lao kne leddgikt pasienter to eller tre ganger i uken i de tre første ukene. Hvis det er merkbart artritt smertelindring, vil de sesjoner reduseres til en gang i uken, etterfulgt av en gang hver annen uke, avhengig av pasientens nivå av forbedring.

Knee leddgikt pasienter rådes til å fortsette sine leddgikt medisiner regimer når du begynner akupunkturbehandling. "Vi forteller folk til å opprettholde sine medisiner fordi ellers er det vanskelig å vite om akupunktur virker eller om de bare reagerer på å gå av medikamentell behandling," sier Lao. "Hvis de begynner å føle deg bedre kan pasienten kutte ned på medisiner etter behov, under oppsyn av lege."

Leddgikt smerte lindring fra magnetfelt pulser
En annen voksende leddgikt rette er pulset magnetfelt terapi, en non-invasiv behandling for leddsmerter. Det helbredende modalitet sender magnetiske pulser til utsiden av legemet via et elektromagnetisk felt generere maskin. Det behandler kilden av leddgikt smerte snarere enn den oppfatning, eller følelse, av smerte, som er det smertestillende medikamenter adresse.

"Medisiner leveres i svært høye doser for å levere den nødvendige beløpet til pasienten," forklarer Marko Markov, PhD, en ekspert i biofysikk med spesiell interesse for magnetiske felt. "Men når virkningen av medisinen er borte, er det smerteopplevelse tilbake fordi medisinene behandler ikke kilden til smerte. Med magnetisk felt terapi, er det mulig å behandle bare den del av kroppen hvor smerten stammer. I de fleste tilfeller er smerte et resultat av betennelse, noe som skaper ekstra væske som komprimerer nerveendene. Magnetfelt terapi gjør at blodårene og lymfesystemet å drenere området. Den ekstra væske er absorbert, trykket er borte, og pasienten er fri for smerte. "

Hvis du har slitasjegikt og vurderer alternative leddgikt rettsmidler, snakk med legen din om det er trygt for deg å vurdere akupunktur eller pulserende magnetfelt terapi, og hvor du kan finne utøvere i ditt område. Mange synes at disse terapi kan være nyttige tilskudd til en allerede eksisterende leddgikt behandling plan.