Evb

Langsiktige strategier for å takle eksem

Fordi eksem er en kronisk hudsykdom, trenger du strategier for å minimere fakler og langsiktige effekter av tilstanden.

Flere hudsykdommer faller under overskriften eksem: Atopisk eksem, dyshidrotic eksem, kontakteksem, nummular eksem og seboreisk eksem er noen av de mer vanlige diagnostisert former for eksem. Atopisk eksem er den vanligste og ofte mest alvorlige formen, selv om alle typer eksem involverer hud rødhet og kløe. Det er ofte en langvarig tilstand - 90 prosent av de 30 millioner europeere som har eksem ble diagnostisert før fylte fem og mange har tilstanden inn i voksenlivet.

Å snakke med en hudlege om eksem

"Atopisk eksem er en kronisk tilstand som det ikke finnes noen kur," sier Rebecca Kasin, MD, medisinsk direktør ved Johns Hopkins Dermatology and Cosmetic Center i Lutherville, Md Men din hudlege kan hjelpe deg med å skape en god hudpleie å redusere fakler.

Det er mange behandlingstilbud for eksem. Både over-the-counter og reseptbelagte medisiner kan gi lindring, men det er viktig å snakke med en hudlege om den beste behandling for ditt tilfelle. Disse hudleger kan svare på spørsmål om hvilke typer rensemidler og såper til bruk, hva skal unngås - anti-bakterielle såper, for eksempel, kan føre til tørrhet og irritasjon - og gi råd når reseptbelagte medisiner er nødvendig.

En hudlege er også den beste kilden for behandling av andre hudsykdommer som kan være forårsaket av eksem. «Når du har eksem, er du mer utsatt for visse forhold fordi hudbarrieren er kompromittert - hudinfeksjoner som bakterielle staph infeksjoner og virale vorter, for eksempel, "sier Dr. Kazin.

Støtte for å takle eksem

Noen ganger er den beste støtten kommer i form av kunnskap fra andre som går gjennom de samme utfordringene som du er. Det er flere ressurser som kan hjelpe deg å lære om eksem og få støtte for å leve langsiktig med det. Den nasjonale eksem forening, for eksempel, tilbyr NEA Support Network, som består av folk som tilbyr sin tid til å lytte og dele innsikt om de langsiktige effektene av eksem. Alle kontaktene i NEA Support Network er voksne som enten har eksem eller oppdra et barn med eksem.

I tillegg sponser NEA en årlig pasient konferanse designet for å utdanne eksem pasienter og pårørende om de nyeste medisinske forskning og gi tips for å håndtere dette kronisk hudsykdom.

Livsstilsvalg for å takle eksem

I noen tilfeller av eksem, kan livsstilsvalg påvirker symptomer. Selv om forskningen ikke har identifisert en direkte link til eksem, stress kan forverre tilstanden, så leger anbefaler at du gjør hva du kan for å redusere stressnivået. "Stress er ikke den primære årsaken til eksem", sier Kasin, "men stress gjør alt verre."

Exercise, noe som har vist seg å minske stress, kan være nyttig i å administrere eksem den grunn. I tillegg kan vekttap fra trening være gunstig for personer med eksem er forårsaket av dårlig sirkulasjon.

Visse allergier har også blitt knyttet til eksem fakkel. "Hos barn som har virkelig dårlig eksem, noen ganger når matallergier blir tatt opp, blir eksemet lettere å kontrollere", sier Kasin.

Maten-allergi linken er mindre vanlig hos voksne, men utendørs sesongmessige allergier kan påvirke voksne tilfeller av eksem. "Noen ganger når en voksen flytter til et nytt sted og blir eksponert for ulike allergener, de får eksem", sier Kasin. "Sunnier klima er bedre for folk med eksem fordi de er varmere og har en tendens til å være mer fuktig. Eksem er verre i kalde, tørre klima. "

De langsiktige effektene av eksem er både følelsesmessig og fysisk. Men med de rette strategier og støtte, vil du være bedre i stand til å takle alle eksem utfordringer.