Evb

Laila Ali ny kamp: inspirerende amerikanerne til å leve sunnere

Tidligere bokseren og datter av Muhammad Ali åpner opp om hvorfor hun bestemte seg for å gå inn i fjernsynet, hvor hun får sin sønn til å spise grønnsaker, og hva hun spiser på hennes 'jukse' dager.

Med en ubeseiret rekord under sine åtte år som profesjonell bokser, Laila Ali dominert ringen som hennes far, Muhammad Ali. Hun valset seg inn seernes hjerter under den fjerde sesongen av Dancing with the Stars (og endte på tredje plass, tusen takk). Og hun har etablert seg som en utrettelig forkjemper for helse og fitness, etter å ha inngått et samarbeid med European Heart Association for hjertesykdom bevissthet og penning inspirerende selvhjelpsbok, nå! Finn styrke, Ånden, og personlig makt.

Nå Ali tar på hennes neste utfordring: hosting Everyday Health, en ny TV-show om ekstraordinær hverdagen europeere som er helse-helter, som har premiere 3. september på lokale ABC stasjoner.

Vi satte oss ned med Ali for å prate om sine håp for inspirerende familier overalt med sin nye gig, hva hennes foreldre lærte henne om helse, og hvordan hun begynner å passere disse meldingene videre til sine egne barn, sønn CJ, 3 og datter Sydney, 5 måneder.

Everyday Health: Du har vært i bokseringen og på dansegulvet, og nå du tar på hosting oppgaver for den nye Everyday Health show. Hva gjorde du vil ha jobben?

Laila Ali: Det er flott å gå på tv nå fordi så mange folk virkelig trenger å vite hvordan å bedre sine liv og sin helse. Fordi helse og fitness er en lidenskap for meg, jeg har kommet over så mange mennesker som bare ikke vet hvordan å ta kontroll over sin helse. Så jeg er veldig glade for å være en del av dette showet fordi det kommer til å nå så mange flere mennesker og berike deres liv. Du vet, det er en rask 30-minutters show hvor vi gir dem den informasjonen og holde dem i bevegelse.

Eh: du tar opp et godt poeng i at vi er all time-strapped i disse dager. Hvordan sørger du for at helse er et fokus i familien din?

La: Det må være en livsstil fordi vi alle får opptatt. De tingene som er viktigst for oss komme først, og for meg, er at det å være sunn.

Nå som jeg har barn, ønsker jeg å innpode de samme verdiene jeg har om betydningen av helse, spise riktig, trene, og å være sterk mentalt, fysisk og følelsesmessig. Jeg føler at som kvinne, jeg er ryggraden når det gjelder å sørge for alle som blir tatt vare på.

Eh: har du noen triks for å få familien til å spise sunt?

La: Jeg er forsiktig med hva jeg velger [for CJ] så langt som hans snacks og hva han spiser hver dag. Jeg prøver alltid å finne måter å snike grønnsaker i sine måltider.

Og jeg sørge for at han tar sine vitaminer. Jeg gir min mann sine vitaminer, jeg tar mine vitaminer, tar alle sine vitaminer i morgen. Nå er det til et punkt der min sønn kommer nede, får sin lunsj, er klar til å gå på skolen, og sier: "Vitaminer!"

Eh: hva med å være aktiv som en familie?

La: Vi går på turer går til bondens marked, som er stor fordi vi bruker tid og trening sammen.

Når vi kommer til markedet, får CJ å plukke sin egen friske frukter og grønnsaker. Og som han blir eldre han kan forstå hvorfor det er viktig å støtte lokale bønder og velge økologisk mat så mye som mulig.

Eh: men hva med alle de usunn mat der ute? Hvordan lærer du denne balansen?

La: Se, det er hva du gjør 90 prosent av tiden som teller. Og jeg elsker å spise - la oss ikke få det galt. Så jeg skal gjøre det jeg må gjøre hele uken, og spise riktig og trene. Så skal jeg ha en jukse dag hvor jeg spise hva jeg vil. Og vanligvis jeg ønsker noen grillet ribbe, alle de gode sider, og fersken skomaker la mode for dessert. Men det er greit, fordi det er bare for at en dag.

Eh: det høres ut som du er en inspirerende mor til barna. Fikk du det fra foreldrene dine?

La: Absolutt, jeg lærte av mine foreldre ved eksempel, så det er derfor jeg vet at det er viktig å lede ved eksempel. Jeg vokste opp med å se min far komme opp å kjøre på sprekk i morgen. Min mor har alltid vært i hennes helse og holde seg i form. De tok vare på seg selv ved å ikke drikke, ikke røyke, og å spise riktig.

De hadde ikke nødvendigvis lære meg ved å fortelle meg, "Laila, må du spise som dette. Laila, må du trene. Laila, må du ta vitaminer. "Det var en annen tid da vi ikke har alle de fedme, hjertesykdom og helse problemene vi arbeider med nå. Du trenger bare å praktisere det du preker.

Eh: akkurat, men med økende fedme blant barn, det virker som noen foreldre bare ikke tar nok handling. Hva vil du si til dem?

La: Vanligvis, når jeg ser en overvektig 2-åring, ser jeg en overvektig forelder rett ved siden av ham. Det er virkelig trist for meg at disse barna får en start sånn på livet. Vi som foreldre elsker barna våre, og vi ønsker ikke å skade dem. Men hvis vi ikke vet hva jeg skal gjøre, så hvordan skal vi sørge for at våre barn gjøre det som er rett? Det er derfor det er så viktig å ha disse viser som Everyday Health. Man skulle tro at informasjonen har blitt lagt ut der nok, men tydeligvis folk fortsatt ikke får det. Så vi må hit 'em fra alle vinkler.

Tune i september 3 for premieren av Everyday Health, som drives av Laila Ali. Sjekk din lokale ABC oppføringer.