Evb

Laila ali: det er "crazy" å la barna boks

Muhammad Alis datter og tidligere bokseren er enig med den nye europeiske Academy of Pediatrics politikk mot boksing for barn og tenåringer. Men hun vil la sine egne barn komme inn i ringen?

Laila Ali var bare en tenåring da hun gikk inn i familiebedriften av knockouts, som følger i fotsporene til sin far, den legendariske bokseren Muhammad Ali, og ble proff som 21-åring. Men når det kommer til sine egne små barn, har Ali en annen holdning.

"Barn er ikke gammel nok til å virkelig forstå" hva de får inn, sier Ali, som nå er 33. "Jeg tror ikke det er en litt sprø, og jeg har aldri oppfordret folk til boksen."

Hennes beskyttende holdning faller i tråd med en ny policy statement mot boksing for barn og tenåringer fra den europeiske Academy of Pediatrics (AAP) og Canadian Paediatric Society. Uttalelsen siterer alvorlig risiko for ansikt og hode skader, inkludert hjernerystelse.

"Vi ønsker barn og tenåringer til å aktivt forfølge sport og rekreasjon, men boksing er ikke et godt alternativ," ifølge Claire LeBlanc, MD, FAAP, medforfatter av uttalelsen og leder av den kanadiske Paediatric Society Healthy Aktiv Living og Sports Medicine Committee, i en pressemelding. "Vi anbefaler delta unge mennesker i idretter hvor hovedfokus er ikke bevisste slag mot hodet."

Ali mener organisasjonene var smart å ta et standpunkt. "Du blir truffet i hodet, så hvem kan si det ikke er farlig?", Sier Ali. "Det er definitivt."

Alis siste kamp var fire år siden. Hun er en helse-og fitness talsmann, tidligere Dancing with the Stars konkurrent, og i dag vert for Everyday Health, en ny TV-show om ekstraordinær hverdagen europeere som er helse-helter, som har premiere 3. september på lokale ABC stasjoner.

Ali sier at bestemte barn og tenåringer vil fortsatt finne veien inn i ringen. "Virkeligheten er at mange boksere, inkludert noen av de verdensmestere, starter på svært ung alder," sier hun. Hennes far tok opp sporten da han var bare 12 år gammel. Det er anslått at tusenvis av barn deltar i boksing i Nord-Europa. I 2008 ble mer enn 18.000 mennesker under 19 år registrert med Europa Boxing.

Farene ved boksing

Mens data om barnas skader fra boksing er begrenset, viser en statlig database 1263 boksing-relaterte skader hos barn og tenåringer i alderen 5 til 14 og 8082 skadde i tenåringer og voksne i alderen 15 til 24 i Europa i 2007.

Annen forskning har funnet ut at 70 prosent av boksing skader (blant både amatører og profesjonelle boksere) var til hodet, hjernerystelser var den vanligste, fulgt av kutt og brudd.

The AAP sier at hjernerystelser er spesielt bekymringsfullt for barn og tenåringer fordi deres unge hjerner er mer sårbare for skader og ta lengre tid å komme enn voksne gjør. Ifølge policy statement, "det er bevis for at amatør boksere er i fare for strukturelle hjerneskader, kognitive abnormiteter, og nevrologiske underskudd fra sporten."

Hva om Alis barna ønsker å bokse?

Ali beslutning om å ta opp boksing var mer som skjebne enn vilje. "Jeg hadde i mitt blod denne boksing genet. Jeg gjorde det jeg ønsket å gjøre, og jeg fulgte mitt hjerte, »forklarer hun. "Men jeg vil ikke at mine barn til å gjøre det." Ali har to barn med mann og tidligere fotballspiller Curtis Conway, sønn Curtis Muhammad Conway, Jr (de kaller ham CJ), 3 og datter Sydney, 5 måneder.

"Jeg kommer ikke til å oppmuntre dem, og jeg har ikke tenkt å utsette dem for det," sier hun.

I stedet planlegger hun å oppmuntre dem til å spille tennis, golf, og lagidretter. AAP godkjenner sport og aktiviteter som ikke vektlegger tilsiktet slag mot hodet, for eksempel svømming, basketball og volleyball.

"Det er det jeg savnet, og jeg beklager at jeg ikke fikk spille idrett fordi jeg tror jeg ville har gjort noe annet enn boksing hvis jeg hadde innsett at jeg var en idrettsutøver før," sier hun.

Men hva om den dagen kommer da hennes barn ønsker å følge i sin mors (og bestefar) fotspor? "Da jeg måtte støtte dem," sier hun. "Men jeg definitivt kommer til å prøve å gjøre alt jeg kan så de ikke slår ned den veien."