Evb

Kvinner og brystsmerter: hva du bør vite

Visste du at kvinner opplever brystsmerter oftere enn menn? lære hva brystsmerter og andre anginasymptomene bety for kvinner.

Kvinner med angina er eller koronarsykdom mer sannsynlig enn menn for å oppleve brystsmerter som et resultat av trening eller sterke følelser, nyere studier tyder på. Forskning viser også at kvinner er sannsynlig å tillegge angina eller hjertesykdom symptomer til noe annet, for eksempel stress, tretthet, eller fordøyelsesbesvær eller andre mageproblemer.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Kvinner og brystsmerter: vet risikoen

Forskere ved University College London Medical School i Storbritannia gjennomgått data fra personer som deltok i studier rundt om i verden og funnet at kvinner er i gjennomsnitt 20 prosent mer sannsynlig enn menn for å oppleve typiske angina symptomer, som brystsmerter, når deres hjerter aren 't få nok oksygen. Rundt om i verden, ca 6,7 ​​prosent av kvinner har angina mot 5,7 prosent av menn.

Likevel, mens kvinner er mer sannsynlig å oppleve brystsmerter eller andre angina symptomer, menn er mer sannsynlig å få hjerteinfarkt, som kan forklare hvorfor kvinner ikke får aggressive hjertesykdom behandling, sa høgskolens forskere.

Kvinner og brystsmerter: forståelse anginasymptomene

Typiske symptomer på angina er smerter i venstre arm eller venstre-sidig brystsmerter. "Vi har visst om angina pectoris for mer enn 146 år", sier Rohit R. Arora, MD, leder av kardiologi og førsteamanuensis formann i medisin for forskning på Chicago Medical School. "Den typiske symptom var tenkt å være brystsmerter som stråler inn i venstre arm. Vi vet nå av mange ulike typer angina symptomer som høyre skulder smerte eller kortpustethet. "Og disse" atypiske "symptomer kan også være mye mer vanlig hos kvinner i forhold til sine mannlige kolleger.

Symptomer på angina inkludere:

  • En ubehagelig følelse av fylde i brystet
  • En følelse av å klemme eller smerte i brystet
  • Smerter eller ubehag i skulder, nakke, kjeve, arm, eller tilbake
  • En følelse som ligner på dårlig fordøyelse

Disse symptomene oppstår når hjertet er fratatt oksygen, vanligvis under trening, etter som de symptomene forsvinner. Det er viktig å huske at selv om angina har gått bort, har risikoen for å dø av hjertesykdom ikke. Du bør oppsøke lege dersom du har disse symptomene og lære om måter å hindre et hjerteinfarkt.

Kvinner og brystsmerter: forståelse andre symptomer

Andre studier har antydet at kvinner er mer sannsynlig å oppleve subtile advarsel tegn på hjertesykdom enn brystsmerter, som tretthet, kvalme, svimmelhet, eller svette. En studie av 500 kvinner som hadde hjerteinfarkt mellom fire og seks måneder før undersøkelsen fant at færre enn en tredjedel hadde opplevd brystsmerter eller ubehag, men nesten alle rapporterte noen av de mindre typiske symptomer.

Noen av disse forskjellene kommer med alderen. Sier Dr. Arora, "Oftere hos eldre kvinner kan det være tretthet, utmattelse, kortpustethet."

Faktisk øker kvinners risiko for angina og hjertesykdom med alderen. Dette skyldes sannsynligvis avtagende mengder av hormonet østrogen, som bidrar til å opprettholde sunne nivåer av "gode" HDL-kolesterolet og kroppens hjerte helse. Østrogen beskytter også mot høyt blodtrykk og skader på blodkar. Men etter overgangsalderen, disse beskyttende effekten gå bort, og etterlot kvinner mer sårbare for brystsmerter og hjertesykdommer.

Kvinner og brystsmerter: akseptere den nye virkeligheten

Selv kvinner som mener deres brystsmerter eller andre hjertesykdommer symptomer garanterer et besøk til legen kan vente i opptil to uker å planlegge det, og de er også ofte overrasket over å finne ut at de har en viss grad av hjertesykdom.

Korrekt identifisere brystsmerter som signaliserer hjertesykdom betyr at du kan få behandling og lære hvordan du kan beskytte ditt hjerte helse. Det er ingen grunn til å utsette å få de svarene du trenger.