Evb

Krysset øyne i barna

Hva du bør vite slik at du kan få tidligst mulig behandling for et barn med skjeling.

Å ha skjeling (også kjent som krysset øyne) - en sykdom der de to øynene ikke spore i samme retning - kan føre til mange problemer for barn. De kan bli plukket på skolen eller har problemer med å fullføre skolearbeidet. Enda viktigere, kan ubehandlet skjeling føre til permanente synsproblemer.

Hva skjer når du har skjeling
Øynene er ment å arbeide sammen for å gi dybdesyn (evnen til å fortelle om en gjenstand er nært eller langt unna). En del av hjernen din arbeider for å sette sammen informasjon som kommer inn fra øynene dine til å gi deg denne muligheten. Men hvis det ene øyet ser innover eller stirrer utover, kan du miste denne muligheten for alltid.

I spedbarn, er det vanlig for øynene for ikke å bli perfekt justert, sier Daniel Neely, MD, førsteamanuensis i oftalmologi ved Indiana University-Purdue University i Indianapolis, hvis spesialitet inkluderer skjeling og andre barndommen synsproblemer. Men i en alder av 6 måneder, bør et barns øyne rettes og rett.

Hvis hjernen blir blandet meldinger siden øynene er ikke rett, "hjernen har evnen til å undertrykke [feiljustert] øyet, og den slags 'slås av' det bildet som kommer fra dette øye," Dr. Neely forklarer. " Hvis denne situasjonen fortsetter lenge nok, glemmer hjernen egentlig hvordan du bruker feiljustert øyne, selv om du løse problemet senere. "Det er derfor det er så viktig å behandle skjeling før barnet er ca 6 år gammel. Hvis problemet fortsetter på for lenge før barnet er behandlet, kan permanent tap av dybdesyn eller visjon føre.

Hvordan skjeling er behandlet

Det er ikke uvanlig for et barn å ha ett øye som ser utover fra tid til annen - spesielt når barnet er trøtt eller ser på fjerntliggende stedene. Behandling kan inkludere bruke spesielle briller, ha kirurgi, eller iført en lapp over det ene øyet. I de fleste tilfeller av strabismus hvori et øye ser innover, utvikler problemet vanligvis rundt en alder av 2 eller 3..

Iført briller er den vanlige behandling for problemet. I et annet alternativ, kan øye spesialister utføre kirurgi for å svekke et øye muskler, noe som kan bidra til å omstille øynene og behandle skjeling.

I noen tilfeller kan Botox også brukes som behandling for skjeling.

Iført en lapp over det normale øyet tvinger det andre øyet til å arbeide hardere, og dette kan hindre synstap i øyet. "Det pleide å være vanlig at ungene ville ha en oppdatering for et stort antall timer en dag," Neely sier. I disse dager, leger vanligvis ikke har barn bære en lapp på skolen fordi det kan forstyrre studere og invitere erting og kommentarer fra klassekamerater. For barn med mild eller moderat grad av synstap, har nyere studier vist at iført en patch for bare to timer daglig kan være like nyttig som bruker det lenger, sier han.

I tillegg kan noen barn bruke øyedråper som gjør deres "gode" øyet uskarpt, noe som tvinger hjernen til å bruke øyet som ikke fungerer så godt. Noen ganger trenger barn dråpene hver dag, noen ganger bare i helgene, sier Neely.

Få barna skjermes
Hjemmeeksamen melding for foreldre å huske, Neely sier, er betydningen av å fange synsproblemer som skjeling tidlig. Barn bør ha en visjon screening på et legekontor når de er i førskolealder.

Selv om barnas øyne ser ut til å være rett, kan de fortsatt har problemer når det ene øyet har godt syn og den andre ikke fordi svakere øyet kan gradvis bli verre. Dette er en annen grunn til at visjon screening er viktig. Hvis det er vanlig i familien din for folk å ha bedre syn på ett øye enn en annen, snakke med barnets lege om hans eller hennes risiko.