Evb

Kronisk stress

Det er tider i livet ditt når stress-meter registrerer overbelastning, men det er ingen umiddelbar løsning for å bli kvitt kilden. Kanskje du er elendig i jobben din, eller du har alvorlige økonomiske problemer. Når stress er vedvarende, som det er i disse situasjonene, kan trangen til å ta en matbit være praktisk talt ukuelig. Men overindulging vil trolig bare gjøre deg verre, spesielt hvis du spiser mye søt eller stivelsesrik mat, som er det kvinner ofte ønsker når de er under stress, sier Dr. Foreyt. Minn deg selv på at mat er ikke svaret. Hva er? Øve smarte mestringsstrategier.

Kartlegg dine måltider
Før pågående stress har sjansen til å ødelegge din diett, planlegge måltider, slik at du spiser regelmessig og har noen magre proteiner, fett og karbohydrater i hvert måltid, råder Catherine Christie, Ph.D., RD, en assisterende professor i ernæring ved University of North Florida i Jacksonville og medforfatter av jeg ville drepe for en Cookie. "Karbohydratene vil roe deg og protein vil gi deg langvarig energi." Ideelt sett, prøv å spise tre måltider om dagen, pluss to små snacks som lowfat yoghurt, ost og frukt, eller peanøttsmør og kjeks. "Dette vil holde blodsukkeret stabilt og sult mett og hindre deg i å nå for mat å avlaste stress," sier Kathleen Zelman, MPH, RD, en ernæring konsulent i Atlanta og direktør for ernæring for WebMD.

Tren regelmessig
Aerob trening, for eksempel rask gange eller jogging, utløser frigjøring av endorfiner og andre feel-good kjemikalier, som forbedrer din følelse av velvære, forklarer Dr. Foreyt. "Følelsen av velvære er uforenlig med stress."

Konsumere mye antioksidant-rik mat
"Antioksidanter beskytter kroppen mot de skadelige effektene av stress," Dr. Christie sier. For å få nok vitamin A, C og E, som mål å spise syv til ni porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen. Antioxidant kraftstasjoner inkluderer blåbær, meloner, nektariner, fersken, jordbær, papaya, gulrøtter, brokkoli, spinat og søtpoteter.

Dempe inntak av koffein
Når under stress, noen mennesker drikker kaffe hele dagen for å holde seg gående. Det er en strategi som kan slå tilbake, forklarer Dr. Christie, fordi "koffein faktisk etterligner stressrespons." Faktisk en studie ved Duke University i Durham, North Carolina, fant at folk som svelger 500 mg koffein per dag (tilsvarer to store porsjoner med kaffe) opplever en økning i blodtrykket, produsere mer stresshormoner og føler 50 prosent mer stressa før sengetid enn på dager når de velger koffeinfri. Mens en eller to porsjoner med kaffe eller annen koffeinholdige mat eller drikke (ja, brus og sjokolade teller) er nok greit, "ikke hoper det på," Dr. Christie sier.

Lag din egen trykkutslippsventil
Hvis du praktiserer meditasjon, dyp-pusteøvelser eller progressiv muskelavslapning (der du systematisk spent deretter slappe av ulike muskelgrupper fra topp til tå) på regelmessig basis, kan du redusere reaktivitet til stress generelt og være bevæpnet med en stress- busting strategi når du virkelig trenger det. En fersk studie ved Medical University of South Carolina fant at avspenningstrening hjulpet 10 voksne med natt-eating syndrome (en tilstand som ofte utløses av stress der folk konsumerer 50 prosent eller mer av sitt daglige matinntaket etter 18:00). Mange ulike avspenningsteknikker som fungerer, nøkkelen er å finne den rette for deg. "Du burde prøve dem alle til å se hva som passer best til ditt psykologiske makeup," sier Sandra Haber, Ph.D., en psykolog i New York City og medforfatter av Finding Your Voice: En kvinnes Guide to Bruke Self-Talk for å oppfylle relasjoner, arbeid og livet. "Hvis du synes det fengslende og distraherende, så er det et godt valg for deg."